Zoeken

Stefan Steenbergen (Herk-de-Stad, BE) domineert Bourges I bij de jaarlingen

Afgelopen weekend stond met Bourges I de eerste - en voor de liefhebbers van de zware halve fond tevens de belangrijkste - nationale afspraak op de agenda. Grote triomfator werd Stefan Steenbergen die 1e en 2e wint bij de jaarlingen en er in totaal 5 bij de eerste 20 nationaal weet te klasseren.


V.l.n.r.: vriend des huizes Ludo, kweker Mark Janssens, Stefan, vrouwtje Linda en tuinman Pieter

Van de haas en de koe

"Ik haat dit weer." hoorde ik afgelopen donderdag een liefhebber tijdens de in korving voor Bourges zeggen. "Met deze wind kan een koe een haas vangen, ze hoeft er enkel gaan op te liggen," fulmineerde hij verder. Had deze liefhebber de bui reeds zien hangen en zocht hij reeds veronschuldigingen voor zijn nakende falen? Want hebben die 'koeien' toch even een pak voor de broek gekregen afgelopen weekend. Overlopen we even de top-10 nationaal bij de jaarlingen dan vinden we er niet enkel een meervoudig winnaar van provinciale asduiven maar eveneens een ex-1e Nat. Kampioen KBDB, een 16-voudig provinciaal winnaar en een voormalig nat. winnaar Bourges terug. De grootste eer is natuurlijk weggelegd voor Stefan Steenbergen, wiens 'hazen' beslag weten te leggen op plaats 1 en 2 en die daarmee 21.482 tegenstanders het nakijken geven en tevens de snelste zijn van alle 40.348 deelnemers. Stefan zet hiermee de teller betreft nationale, zonale en semi-nationale overwinningen op 12 stuks.

Zhao Qiang

"Stefan, your pigeons in very good condition," duidde de vrouw van Stefans Chinese vriend de conditie waarin zijn vliegduiven verkeerden. Zij sprak deze gevleugelde woorden tijdens een bezoek aan België, het weekend voorafgaand aan Bourges. Niet verwonderlijk dus dat de nationale winnares naar mevrouw Zhao Qiang vernoemd werd.


Stefan en mevr. Zhao Qiang samen aan het feest

Zhao Qiang heeft de 470 km die haar van de lossingsplaats in Bourges tot thuisfront scheidden niet solo afgelegd. "3 gelijk!" Het was kameraad Ludo die als eerste de 3 snel naderende stippen aan de hemel opmerkte. Als kogels doken zij naar de valplank. Blijkbaar waren zij echter zelf zo hard geschrokken van hun prestatie dat hun binnenlopen minder vlot verliep. Terwijl Zhao Qiang slechts even treuzelde alvorens binnen te lopen, besloot Nunjo (BE14-2064724) eerst even de naaste valplank een bezoekje te brengen. Het weerhield haar er niet van om toch nog de tweede plaats binnen te rijven. Het BE14-2064702 besloot nog even terug op te vliegen en enkele ererondjes te maken. Het doet ons denken aan een wielrenner die te vroeg het zegegebaar maakt want ook het 702/14 verspeelt zo een zekere podiumplaats. Desondanks weet zij zich nog bij de eerste 10 nationaal te klasseren. Een ware klasbak trouwens die 702/14, 2 weken voordien won zij nog de 6e int.prov. Vierzon 4.639 duiven en ging daarom op Bourges als 1e getekende de korf in.

Zhao Qiang (BE14-2065070)

De nationale winnares werd gekweekt door huisvriend en werkmakker Mark Janssens en stamt af van diens topkweker 'Den Rappen' (BE03-5154302). Grootvader langs vaderszijde is de Witpen (BE94-5054750), een klepper die liefst 9 zuivere eerste prijzen won vanuit Momignies. Moeder van Zhao Qiang is de BE12-5154154, een volle zus van het 018, 1e Prov. Asduif KBDB Limburg Snelheid. Door hier te klikken kan je de volledige pedigree van Zhao Qiang bekijken.


Zhao Qiang

Nunjo (BE14-2064724)

Nunjo was de tweede van de 3 musketiers die over de antenne liep en houdt zo een familietraditie in ere.  Ontsproten uit een kruising Reverman-Voets-Draye-Limbourg mag het ons niet verwonderen dat haar voorouders serieuze adelbrieven kunnen voorleggen. Vader is De Witte (BE08-5023476, Reverman x Voets), een klepper die o.a. 2e prov. Limoges 1.152 d., 5e prov. Chateauroux 2.018 d. en 13e prov. 4.293 duiven won. Moeder is Pritty (BE12-5023243, Draye x Limbourg), een volle zus van La Souterraine Queen, 1e nat. La Souterraine 4.660 duiven. Je kan de volledige stamboom van Nunjo bekijken door hier te klikken.


Nunjo, 2e nat. Bourges 21.484 jaarse


Kop van Nunjo

De 900-duivin en St-Antonius

Een aantal jaren terug kocht Stefan de Asduiver van Mark Janssens. Daar deze in eerste instantie niet bevruchtte, schonk Mark hem ter compensatie een volle zus van de Asduiver: het BE10-5115900, later omgedoopt tot de 900-duivin. Ondanks het feit dat zij pas eind mei op het hok bij Stefan kwam, werd zij in sneltempo klaargestoomd om toch nog enkele van de klassiekers voor jonge duiven af te werken. Zij schoot als een komeet uit de startblokken - 1e lokaal Momignies - en ging daarna gewoon op haar elan verder: 2e lokaal Soissons, 1e lokaal Argenton - 15e prov. 1.689 d - 162e nat. 22.442 d., 3e lokaal Soissons, 1e lokaal La Souterraine - 4e prov. 1.047 d - 56e nat. 17.017 d. Gueret was echter de vlucht teveel voor dit vliegende juweeltje. Na meer dan een maand vergeefs elke dag de hemel af te speuren was het verdict definitief: de 900-duivin  zou nooit meer terugkeren. Tot op een donkere novemberdag. Stefan ging op uitstap naar Hasselt. "Bid maar eens tot de heilige Antonius," raadde zijn Nonkel marcel hem aan. "Wie weet komt uw duivin dan toch nog terug." "Baat het niet, dan schaadt het niet" dacht Stefan en hij smeekte St. Antonius: "Hey Pieje, zorgt eens dat mijn duif terugkomt," en offerde de heilige een euro. En wie bleek er bij thuiskomst uit Hasselt op de valplank te zitten? De 900-duivin. Zij is de moeder van de 4e aankomst van Stefan op Bourges, goed voor de voorlopige 10e plaats nationaal.

Pa

"Had pa dit nog maar mogen meemaken," mijmert Stefan. In oktober vorig jaar overleed Albert, vader van Stefan. Jarenlang vormden Albert en Stefan een succesvolle tandem. Begrijpelijk dat Stefan het afgelopen weekend, ondanks de ware triomftocht, bijwijlen enkele moeilijke emotionele momenten kende. Maar kon hij zijn vader een grotere eerbetuiging schenken?

Reacties

Stefan

FENOMENALE PRESTATIE ....
Proficiat

En ook aan de kweker van dit duifje, Mark

Groeten

Luc Severijns

Een prestatie om U tegen te zeggen!!

D. Velghe

Super prestatie van het Team Van Steenbergen!!!
Zeker na een jaar, dat we geen van allen mee willen maken waarin je je beste duivenkameraad en vader verliest.
Gegarandeerd dat vader Albert met een glimlach deze Nationale Bourges gevolgd heeft!!!

Daarnaast zijn wij ook een beetje trots omdat de vijfde duif van Stefan een rechtstreekse van ons hok is.
We hebben vorig jaar zes jonge duiven geruild en deze vale doffer bleek best goed te voldoen als jonge duif en nu als jaarling ook met een pure kopprijs in dit "Winning Team"!

wat een geweldige uitslag proficiat Stefan

Verpletterend.

Proficiat met het resultaat.

Sefan,

Ongelooflijke prestatie ,om in het groot in te kaderen

luc, robby

Stefan & Linda,
Dikke proficiat ... amai wat een prestatie !
Groeten,
Paul & Carlos
Gevaert-Lannoo (Deinze)

Nooit voorgedaan, moeilijk of niet te evenaren! Dikke Proficiat !

Guy Baerts

Hallo Stefan,

Dikke proficiat met deze knal prestatie.

van Stephan en Sabrina

Van harte proficiat,
Ruben

Dikke proficiat Stefan en doe zo verder het is je van harte gegund.

Groeten,
Lenaerts Patrick

Proficiat Stefan

Herman & Johnny

Super performance with your birds Stefan, well done.
Best regards
Brian

Gewoonweg fenomenaal Stefan! De stunt van je leven.
Nog sterker dan je 2 vorige nationale overwinningen.
Dikke proficiat vanwege mezelf en Carlo

Patrick