Zoeken

Platteeuw Kurt & Raf (Rumbeke, BE) winnen 1. en 2. Nationaal jaarlingen op Tulle

Kurt en Raf domineren in een superieur seizoen als nooit tevoren met als klap op de vuurpijl een dubbele nationale overwinning vanuit Tulle. De bekroning na maandenlang presteren op torenhoog niveau.


Kurt & Raf Platteeuw

Nationale dubbelslag

In een beenhard seizoen domineren op de vluchten waar het om de knikkers draait en dan nog eens een dubbelslag slaan op een klassieker als Tulle nationaal. Dat is enkel weggelegd voor de allergrootsten. Kurt en Raf zijn ervoor gekend om met niet minder dan het allerhoogste tevreden te zijn. Op provinciaal niveau bleek het in dit loodzware seizoen geen enkel probleem met reeds zeges vanuit Bourges en Chateaudun. Op nationaal vlak werd ook al meermaals gestunt met o.a. een tweede nationaal Bourges oude. Maar een nationale overwinning ontbrak dit jaar nog. In Rumbeke blijven enkele ware topduiven echter in conditie zitten. Als je de rankings op PIPA bekijkt ziet men voortdurend de naam Platteeuw verschijnen. Precies de topduivin Julia die aan de leiding staat met 4 nationale topnoteringen laat vanuit Tulle alle duiven uit het deelnemersveld achter zich. Enkel een hokgenoot kon volgen in de slipstream van Julia wat tot een heuse dubbelslag leidde.
 

Julia, nationale winnares Tulle

De appel valt niet ver van de boom

Als vader heeft de nationale winnares Julia niemand minder dan Notting Hill (3050070-15). Dat is de klepper die -net als dochterlief- bovenaan enkele PIPA rankings plaatsneemt. Dit doet hij met volgende prestaties op nationaal vlak: 

Brive: 18 / 9278 d.
Limoges: 28 / 7274 d.
Jarnac: 129 / 5371 d.
Limoges: 82 / 15789 d.

Bekijk hier de pedigree van Notting Hill


Notting Hill

De toppers uit de PIPA rankings

Zelden of nooit domineerde één hok jaarlingen in de PIPA rankings zoals Platteeuw in 2018. Volg gerust even mee:

Met 4 prijzen worden volgende plaatsen bezet: 1 (Julia)-4-5-6-10-11-13-15-17-20-21-...

Met 3 prijzen wordt het: 2 (Julia)-3-6-7-8-12-...

Met 2 prijzen neemt Julia (3117153-17) nog maar eens een podiumplaats in op plaats 3, dit alles met volgende nationale prijzen:

Tulle: 1 / 5323 d.
Jarnac: 16 / 4940 d.
Limoges: 37 / 7236 d.
Brive: 25 / 4384 d. 

Ook bij de oude van hetzelfde laken een broek: Daar is Notting Hill de grote blikvanger met een derde plaats voor 3 prijzen en een tweede plaats voor 4 prijzen. Zelf met 5 prijzen posteert Platteeuw zich nog steeds mooi binnen deze waardemeters. Want dat zijn het wel degelijk, ook de reden waarom in binnen- en buitenland met argusogen naar deze klassementen wordt gekeken. Enkel het neusje van de zalm kan zich hierin bovenaan klasseren. Notting Hill, Julia en meerdere van hun hokgenoten zijn hiervan het levende bewijs.

Stuntwerk waar geen einde lijkt aan te komen

Zelfs extreem veeleisende liefhebbers zoals Kurt en Raf kunnen enkel maar tevreden naar hun exploten van dit seizoen kijken.
Week na week, op alle vlakken keihard uithalen dwingt enkel respect af bij vriend en vijand.  
Het voorlopig laatste exploot was dus Tulle nationaal jaarlingen, hier denderde het Platteeuw-peloton in razende vaart huiswaarts onder aanvoering van eerste inzet Julia. 
Provinciaal werd het: 1-2-9-11-12-14-16-17-18-19-... tegen 691 duiven
Nationaal zien we: 1-2-24-31-32-39-42-43-44-45-... tegen 5323 duiven

De begeleiding

Medisch wordt alles tot een minimum herleid. Zowel duivers al duivinnen nemen aan zeer veel wedstrijden deel en dit met gigantisch succes wat dus betekent dat deze duiven superatleten zijn. Zoals in een eerdere reportage, toen naar aanleiding van hun overweldigende seizoenstart, konden we al de leuze van Kurt Platteeuw lezen: ' Sparen is voor op de bank '. De Platteeuws komen haast altijd op volle sterkte in de arena en halen vervolgens het grote geschut boven om dan keihard uit te halen. 

Nationale erelijst dikt aan

Een nationale zege is het summum voor iedere duivenmelker, weinigen die zoiets kunnen behalen. Bij Platteeuw echter is het al langer niet meer zo uitzonderlijk om een oppergaai te behalen. Eerder was er al nationaal goud vanuit Gueret, Argenton, Chateauroux en nu dus Tulle. Tussendoor ook nog het binnenhalen van een nationale KBDB titel, zorgt ervoor dat Kurt en Raf Platteeuw hun vaste plaats veroverden tussen de allergrootsten in onze sport. 

Kurt is als drukbezet zakenman reeds wat succes gewend en met de hulp en ervaring van vader Raf is nu dus ook de top in de duivensport al een tijdje hun actieterrein. Nadat het stof van het bombardement van Tulle is gaan liggen, is het niet de vraag of, maar wanneer de volgende knalprestatie er gaat komen...


Het Platteeuw team