Zoeken

Pieter Veenstra & Zn (Drachtstercompagnie, NL) een ijzersterk & toekomstbestendig team

Drachtster Kompenije, de Friese benaming voor Drachtstercompagnie. De basis van het duivenparadijs van Pieter Veenstra en familie. Hier werd de duivenwereld al meerdere malen overklast door geweldige duiven en naar alle waarschijnlijkheid zal dit in de toekomst weer gaan gebeuren.

Dat de successen die hier werden behaald geen eendagstreffers zijn, bewijst het regiment aan kampioenschappen en kampioensduiven gekweekt door de familie Veenstra. Nadat Pieter en Gea ook Aant Arjen besmetten met het duivenvirus is nu Gerrit aan de beurt. Deze paardenfluisteraar maakt inmiddels al furore en heeft zo zijn rol in het team Veenstra snel ingenomen. 


Familie Veenstra

Een solide basis kwekers zorgt jaarlijks voor succes

Om een beeld te geven introduceren we een aantal van de kweekduiven van de familie Veenstra.
Allereerst de NL08-2021383, oftewel ´Seiko´. Hij is kweker van een regiment topduiven met als neusje van de zalm 'Esmée'. Onder andere winnares van 1e nationale asduif WHZB & TBOTB, 1e nationale asduif eendaagse fond NTAK Topwings, 2e nationale asduif NPO eendaagse fond, olympiade duif allround in Budapest en winnares 1e NPO Chalons & Champagne tegen 11.319 met 23 minuten voorsprong. 'Seiko' is een zoon van Rolex, Rolex werd 1e nationale asduif WHZB in 2009, 2e nationale asduif midfond 2009 en 3e nationale asduif vitesse/midfond in de competitie The Best of the Best.

Een andere geweldenaar is King Rolex, hij is een rechtstreekse zoon van het koppel 'Rolex' x 'Chanel 05'. Jawel, een 1e nationale asduif gekoppeld aan een 1e internationale asduif. En dus ook een halfbroer van Seiko. Dat King Rolex zijn plek in heeft genomen in de kweekstel bewijst zijn nageslacht. Binnen 2 generaties werden al 9 (!) top 10 NPO noteringen behaald. Een fenomenaal resultaat.

Daarmee houdt het nog niet op, onlangs kon u lezen dat de combinatie de 1e asduif had in de SAMDPR 2017-2018 met een record voorsprong van 2 uren en 16 minuten. Deze duif zit inmiddels ook op de hokken in Drachtstercompagnie. Uit dezelfde koppeling komt ook de NL13-5305268, beter bekend als Jappeloup. Jappeloup wint zelf 3 eerste prijzen en is 4 keer 2e. Op provinciaal niveau behaalde deze topper 3 prijzen bij de eerste 16 tegen gemiddeld 18.000 duiven.


CHN 17-0227000, 'Return Flojo'

Bekijk in het volgende Youtube-filmpje nog eens de beelden van Return Flojo:

Klasse vliegploeg sleept het onaangewezen kampioenschap FFC Oost in de wacht

Na de verkoop van alle kweekduiven begin vorig jaar sloeg de paniek bij de familie Veenstra niet toe. Want de gehele vliegploeg bleef immers zitten en zij zorgen dit jaar meerdere malen voor actie. Ook bleven er nog een aantal bis duiven zitten waardoor de toekomst deels gewaarborgd is. Dit jaar kwam de kwaliteit gewoon weer bovendrijven en staan er inmiddels nieuwe toppers aan het roer. We zullen een aantal klasbakken aan u voorstellen. 

We starten met de NL17-4289324, deze kras jaarling doffer is een zoon van 'Sister Dolce Vita'. Deze duivin stond in bis tegen Miss Overegge en bleef in Drachtstercompagnie. Deze zus van de wereldberoemde Dolce Vita is inmiddels al moeder van 15 (!) 1e prijzen! De 17-324 heeft inmiddels al drie eerste prijzen op zijn palmares staan en is nog niet klaar. Zijn vader is een rechtstreekse zoon van 'Torres'. De Torres van Davy Tournelle won onder andere 1e Olympiadeduif op de midfond  en speelde een 1e nationaal Chateauroux tegen 4.690 duiven.

Voor de uitgebreide pedigree van de NL17-4289324 klik je hier.

De oplettende lezer stuit waarschijnlijk op de naam 'Return Flojo'. De '324 is een halfbroer van deze crack die de titel 1e Asduif won in de prestigieuze Millon Dollar race. Return Flojo werd door de combinatie terug gekocht en zit inmiddels weer op de hokken. Wilt u dit succes nog eens opfrissen? Lees de reportage hier terug.


NL12-5200222, 'Sister Dolce Vita'

De tweede duif uit een serie van drie vliegduiven die we u nader voorschotelen is de NL17-4289366, deze jaarling duivin heeft vier eerste prijzen achter haar naam staan en speelde onder andere 2x binnen de eerste 10 provinciaal. Dit laatste gebeurde vanaf Chimay en Quievrain. Op deze midfond vluchten werd een 6e en 8e plaats behaald tegen resp. 7.083 en 4.952 duiven. Haar vader is ingeteeld naar Dolce Vita en de moeder is NPO Queen, die laatste won zelf 6 eerste prijzen.

Klik hier om de pedigree van de NL17-4289366 te bekijken.

                           
NPO Queen, moeder van de NL17-4289366

Tot slot de NL17-4289378, deze blauwband duivin heeft de genen van haar moeder meegekregen om in groter verband te excelleren. Ze won een 1e prijs in de Noordelijke Unie tegen maar liefst 2.932 duiven op een afstand van meer dan 700 km. Haar moeder is niemand minder dan Miss Overegge welke voor € 158.000,- werd verkocht. Om de volledige pedigree te kunnen bekijken hoeft u alleen maar hier te klikken.