Zoeken

Patrick Van Goethem (Oost-Eeklo, BE) wint 1e Nat Argenton 12.190 oude.

Een kleine liefhebber op het hoogste podium, mooier kan niet. Vijf weduwnaars omhelst zijn ganse duivenbestand. Het was de 1e getekende van zijn 2 ingekorfde duiven die de nationale winst wist binnen te rijven. Als een droom die werkelijkheid wordt.

Patrick kan het nog altijd niet geloven. Weet nog altijd niet wat hem overkomt. Verbouwereerd door het succes… door de prestatie die zijn nationale winnaar heeft neergezet. Natuurlijk droomt ieder liefhebber dat het hem ooit overkomt… al blijft het voor de meesten bij dromen. Patrick volgde de eerste aankomsten mee op de computer. Als ik een duif heb rond 13u, dan is het een vroege duif… was zijn redenering. Hoop die hij terecht mocht koesteren, want zijn latere nationale winnaar won eerder met een 5e prijs lokaal uit Bourges van 615 oude, al een topprijs. Een bewijs van kunnen, dus was enige hoop op een nieuwe vroege duif meer dan terecht. Ook al had hij slechts 2 duiven ingezet.

Zijn hart sloeg op hol toen een duif zich aanmeldde om 12u 51’ 22”. Dus een pak vroeger dan gehoopt en verwacht. Patrick zag hem komen, als een pijl uit een boog. Hij overbrugde de 535,038 Km aan een gemiddelde snelheid van 1440,727 m/min. De eerste duif in het lokaal, in de beresterke Fondclub Eeklo. Op zich al een droom die uitkwam… een 1e prijs op een klassieker. Toen enkele minuten later de telefoon onophoudelijk begon te rinkelen, omdat zijn duif ook de snelste bleek te zijn bij de oude duiven op nationaal vlak, wist Patrick niet meer waar hij het had. Wat een overrompeling, wat een  heisa. In plaats van in stilte te kunnen genieten van zijn prachtige overwinning, werd hij nu overspoeld met felicitaties, met vragen van persmensen, met geinteresseerde kopers. Nooit gedacht dat een nationale zege zo’n drukte kon teweeg brengen, aldus Patrick.

Klein maar dapper

Patrick startte het seizoen met 10 weduwnaars. Ondertussen werd dit groepje reeds herleid tot 5 eenheden… enkelen sneuvelden op het veld van eer, anderen verdwenen door selectie.  Enkel met duiven die bewijzen, kan je naar de oorlog. Dat weet Patrick uit ondervinding. Het was zo op de snelheid en halve fond, waar hij in het verleden in hoofdzaak op actief was… waarom zou het op de grote halve fond of fond anders zijn?

Ook Patrick merkte op dat de duivensport zich meer en meer richting nationaal spel gaan oriënteren is. Dan heb je als liefhebber 2 keuzes. Of je springt mee op de trein, of je blijft zitten waar je bent. Patrick wou ook wel eens proeven van het nationaal duivenspel, en schafte zich in die optiek in 2013 enkele latere jonge duifjes aan bij Geert Couvreur uit buurgemeente Bassevelde… een uitmuntende liefhebber op de fond en grote fond. In 2014 werden deze duiven goed opgeleerd, en voor 2015 moesten ze klaar zijn voor het grote werk.
Als voorbereiding op het seizoen deden ze aan vroege kweek, en brachten hun jongen groot. Daarna kwamen ze enkel nog eens een paar dagen samen bij het opleren, maar broeden deden ze niet meer. Het is één van deze Couvreur-duiven die nu tot  nationale winnaar werd uitgeroepen. Op Bourges etaleerde hij meteen zijn klasse… door een kopprijs te winnen. Uit Argenton deed hij er nog een schepje bovenop, en plukt de zegebloemen tot op nationaal vlak.

-Argenton BE13-4153951

 1. Nat Argenton   12.190 oude
 5. Lok Bourges       615 oude
24. Zone A2 Bourges 4.700 oude

Deze prachtatleet in de hand is rechtstreeks afkomstig van Geert Couvreur uit Bassevelde uit volgende ouders:

Vader: Bugg BE11-6173352
Aangekocht in een PIPA-veiling van Vermeerbergen-Wilms uit Mol. Bugg won zelf o.a.

29. Intprov Blois 5.000 d.
65. Prov Gueret 2.222 d.
298. Nat La Souterraine 16.665 d.

Hij komt uit Son Fenomeentje BE10-4014158 (uit Grandson Dream-Couple BE03-4431174 De Rauw-Sabon x Fenomeentje BE09-6150023: 1. Nat Asduif Halve Fond KBDB 2009.) x Blauw Wonder BE10-6236861 (halfzus van Robby). Bekijk hier de volledige pedigree van de vader.

Moeder: BE10-4201403 Everaert-duivin
Afkomstig van Frederik Everaert uit Zwijnaarde. Dochter van de Zwarte Casaert BE04-4377296 (topkweker) x Dochter Sproetje Crusson BE07-4377756. Bekijk hier de pedigree van de moeder.

Noem het gerust het verhaal van de pure hobbyist met de kleine mand, die alle grote tenoren en specialisten in onze sport het nakijken gaf, en vloert op de meet. Een beetje een identiek verhaal als dat van Preben Van Hecke die een eind verderop Belgisch Kampioen wielrennen werd, en alle favorieten het nakijken gaf. Het gevoel van David verslaat Goliath. Dat is toch net het mooie aan onze sport, of niet? Proficiat Patrick… geniet ervan met volle teugen!

Reacties

Proficiat en ook nog een tip: blijf klein maar vooral dapper!

Prachtige overwinning Patrick
en ook voor Geert een dikke proficiat. Geniet met volle teugen ...

Gevleugelde groeten
Martin Dhooge

Beste Patrick,
proficiat met je nationale overwinning.
Geniet maar van je nationale overwinning.
Klasse!!!
sportieve groeten Serge D'hondt

Proficiat met deze droom overwinning.
Geniet ervan.

Groeten,

Astère Vergotte

Proficiat! Geniet ervan!

Carmen
Schoors - De Waele

Een dikke proficiat Patrick,

Rony Noteboom

Patrick,

alle medewerkers en het bestuur van Fondclub Eeklo wensen jou van harte proficiat met de nationale overwinning.