Zoeken

Norbert & Stefan Ally - Aarsele (BE) … leveren ‘stuntwerk’ uit Souillac met 1°-2°-4° prijs Nationaal!

Hetgeen Norbert & Stefaan Ally uit de West-Vlaamse gemeente Aarsele… gelegen op de grens van de provincies Oost- en West-Vlaanderen in de driehoek Aalter-Ruiselede-Tielt-Deinze… in het weekend van 18 juli op de nationale Souillac hebben verwezenlijkt, is wonderbaarlijk ‘stuntwerk’!

‘Er zat de laatste dagen duidelijk ‘snee’ op de duiven toen ze trainden… er zat vaart in, en Aarsele leek wel te klein… het hing als het ware vol met duiven… ze hingen ‘gezaaid’ in de lucht… dan weet je dat het ‘snor’ zit met de conditie! Dan groeit uiteraard de ‘hoop’… maar dat ze deze ‘stunt’ zouden neer zetten… nee, dat had niemand verwacht! Dit is tegelijk onvoorstelbaar en… ‘onvergetelijk’! Dit zijn de woorden van een nog duidelijk geëmotioneerde zoon Stefan Ally… hun 2 duiven kwamen ‘zij aan zij’ recht op hun doel afgestormd… mooi in rechte lijn, pal uit het ‘gat’… zoals ze dat hier in de streek in het pittig West-Vlaams kunnen zeggen! Het was mevrouw Ally die ze als eerste had opgemerkt… de duiven moesten enkel onder elkaar nog uitmaken wie als eerste zou binnenlopen, en de nationale winst zou opstrijken… al wisten de duiven zelf, dit natuurlijk niet!


 Eerlijk gezegd… we hadden de duiven zelf nog niet zo vroeg verwacht… we waren de eerste meldingen aan het meevolgen op PiPa… er stonden er nauwelijks een handvol op toen onze 2 duiven hier reeds kwamen aangestormd! Toen wisten we reeds dat dit ‘keivroeg’ moest zijn… maar aan ‘nationale winst’ dachten we toen nog niet meteen… al hoopten we het stiekem wel, maar er kon in de ‘overvlucht’ nog altijd een duif(ven) voor vallen.. aldus Stefaan. Het werd dus een ‘zenuwslopend’ uurtje dat volgde… op internet bleven hun duiven de 2 ‘snelste’ , maar men weet maar nooit dat er ergens nog één of andere duif valt die een hogere snelheid haalt! Uiteindelijk volgde in de vooravond het definitieve verdict, en kwam de ‘ontlading’… kon er gefeest worden!

Ze klokten hun beide duiven om 16u01’59” en 16u02’07”, een derde duif volgde enkele ogenblikken later om 16u07’09”… op een afstand van 693,217 Km liet dit snelheden van 1244,56- 1244,26 en 1233,15 m/min uitrekenen… ei zo na goed voor 1-2-3 Nationaal… het was enkel Filip Deprol uit Oedelem die zich in een millimeterspurt nog net voor de 3° Allyduif kon plaatsen aan 1233,22 m/min… met een verschil van zegge en schrijve ‘anderhalve tot 2 secondes’!  De ‘Top-5 Nationaal kleurt immers volledig West-Vlaams met op plaats 1-2-4 Norbert & Stefan Ally, 3° is Filip Deprol en 5° Vanhee-Decoster uit Jabbeke… eerste vreemde eend in de bijt is Oost-Vlaming Chris Hebberecht uit Evergem op een 6° stek ‘nationaal’… met zijn ‘supercrack’ B08-4351119… die voor de 4° maal op rij ‘top nationaal’ scoort (Brive-Cahors-Limoges-Souillac),  en met een huidig coëfficiënt van 0,427% zijn ambities als kandidaat ‘Nationale Asduif Fond KBDB’ toch wel kracht bijzet!

Een ‘gloriedag’….

Zondag 18 Juli zal voor eeuwig en altijd een ‘speciaal kleurtje’ krijgen op de kalender ten huize Norbert Ally , toen ze nationaal stuntten tegen 7.039 deelnemende duiven (558 min tov vorig jaar 2009) en dit op een vlucht vervlogen in echt ‘duivenweer’… na een extra nachtje mand, omdat de duiven voor de 3° week op rij…  door ongunstige omstandigheden in Midden Frankrijk… pas op zondag konden gelost worden!
Het werd voor de familie Ally dus een ‘gloriedag’… een dag om in te kaderen. Al moeten we er wel aan toevoegen dat de ‘Allyduiven’ precies ‘iets’ hebben met Souillac… in zijn vast inkorfbureel ‘De Arend’ te Rekkem, noemen ze Norbert niet voor niks ‘Mister Souillac’… het is het 3° jaar op rij dat ze daar te Aarsele weten te ‘stunten’ uit deze losplaats,met
In 2008: 2-3-5-7-9-10° Provinciaal Souillac 1.712 duiven… met de 3 eerst getekende voorop en dus 6 binnen de eerst 10 prijzen provinciaal!
In 2009: 2-5-12° Provinciaal Souillac 1.444 duiven
In 2010: de apaotheose met 1-2-4° Nationaal Souillac 7.039 duiven!

Ze zetten trouwens een prachtige reeks neer afgelopen zondag , met op lokaal vlak:

Souillac  Lok. Rekkem     289 oude 1-2-3-16-19-24-27-38-39-48-49-57-69-74 (14 op 19)
              Provinciaal 1.568 oude 1-2-4-64-69-88-96… enz (Prov ‘Top-100’)
               Nationaal   7.039 oude 1-2-4-89… enz. (voorlopige nationale prognose)

Stamopbouw en verzorging

Norbert & Stefan hun kolonie bestaat voor 70% uit duiven van grootmeester Gaby Vandenabeele uit buurgemeente Dentergem… uit nagenoeg alle kernlijnen en topduiven van de maestro uit Dentergem kwamen er afstammelingen naar Aarsele, de laatste aanwinsten waren enkele rechtstreekse zonen uit de ‘Bliksem’! Dit jaar werd gestart met een 70-tal weduwnaars doffers (40 oude en 30 jaarse), en jaarlijks worden een 150-tal jongen stevig aan de tand gevoeld… die uit een 1° + 2° + 3° ronde worden gekweekt… van de 3° ronde worden overigens enkel de doffertjes uitgelaten. De jongen worden gespeeld op de schuifdeur… en 1 hokje op weduwschap met oude duivinnen. Deze worden dan los op het hok gelaten… wie als eerste thuis is, kan zich dus een oude duivin uitkiezen!
De weduwnaars dan… die werden vroeg gekoppeld, deden dus aan winterkweek… en mochten begin april nog een 3-tal dagen broeden alvorens op weduwschap te vertrekken! Het accent ligt dus op de provinciale ‘grote halve fond’ en nationale ‘dagfond’… kort gezegd vluchten tussen de 400 en 700 Km. De 3 eerste duiven uit Souillac welke dus op plaatsen 1-2-4 nationaal eindigen… vlogen 2 weken voordien allen Limoges Derby, en ze ondervonden nu dat dit toch wel het beste is. Gezien 2010 toch wel als extreem ‘lastig’ kan beschouwd worden… werden er ook enkele (3-tal) meer ‘uitgeruste’ duiven meegegeven waarvan enkele 3 weken (van Argenton) en 4 weken (van de provinciale Limoges eind juni) thuis zaten… het zijn nu net deze duiven die het op Souillac lieten afweten. Voor de inkorving worden er nooit duivinnen getoond… de duiven worden dan wel in hun bak opgesloten en krijgen een 15-tal minuten hun nestschotel te zien. Voor Souillac werden wel enkele leegstaande bakken op het hok geopend… zo had de duif die 2° Nat Souillac wint, een andere bak veroverd… misschien dat hij daar zijn extra motivatie uit gepuurd heeft!

Norbert is dierenarts van beroep, en geniet in de streek een stevige reputatie…  ons bezoek bij deze nationale overwinning was dus een ideale gelegenheid om even dieper in te gaan op de verzorging, voorbereiding en zijn kijk op het ‘medisch plaatje’ even te toetsen. Te Aarsele trainen de weduwnaars 2 x per dag een uurtje… en deze trainingen zijn de ‘ideale waardemeter’ om na te gaan hoe het met de conditie van de duiven is gesteld… want het is het ‘conditiepeil’ waarmee de duiven de mand ingaan die reeds een groot deel van de uitslag bepaalt. Laten we eens trapsgewijs de conditieopbouw naar een volgende inkorving toe bekijken ten huize Norbert & Stefan Ally. De verzorging onmiddellijk na ‘thuiskomst’ is zowat het allerbelangrijkste volgens onze gastheren… en is gericht op ‘voorkomen’! Alhoewel Norbert dus dierenarts is… heeft hij door zijn ‘drukke’ praktijk niet altijd de tijd en de ruimte om vlak na de thuiskomst zijn ‘eigen duiven’ aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Men kan er volgens Norbert van uitgaan dat een duif die 3 tot 4 dagen in de mand heeft vertoefd ergens met ‘trichomonaise’ in aanraking is geweest… vandaar dat de duiven na thuiskomst een pilletje hiertegen in de bek krijgen. Onderzoek van een paar duiven kan dan leren of verder behandeling nog noodzakelijk is. Belangrijk volgens Norbert… omdat trichokiempjes de onderliggende oorzaak kunnen zijn van ‘kopziekten’… vandaar ook dat ‘wanneer noodzakelijk’ ook de ‘koppen’ meteen worden aangepakt!
Daarvoor wordt ‘individueel’ behandeld met een antibioticum onder vorm van een ‘pil’! Dit heeft het voordeel dat men de ‘perfecte’ dosering kan gebruiken (gedurende 2 à 3 dagen)… waarmee men zeker is dat de duiven ‘voldoende’ binnen hebben. Deze producten tegen ‘kopziekten’ hebben namelijk de eigenschap een ‘slechte smaak’ te geven aan het drinkwater… waardoor de duiven minder drinken, en dus onvoldoende van het ‘product’ opnemen, waardoor de ‘kuur’ dus weinig tot minder effect heeft (met gevaar voor resistentie)… bovendien oxideren sommige van die stoffen vrij vlug waardoor hun werking na enkele uren in de drinkfontein niet meer effectief is, of ze gaan een reactie aan met de kalk in het drinkwater… vandaar dat de behandeling onder ‘pilvorm’ de voorkeur wegdraagt!  Als voeding krijgen ze eerst ½ super dieet- ½ vliegmengeling, en de volgende dag ‘super dieet’ met daarop yoghurt verrijkt met enkele druppels vitamines en aminozuren… dit wordt nog aangevuld met ‘nutri power’ (korrel van de firma Natural)… met deze kleine hoeveelheid aanwezige eiwitten worden de spieren terug opgebouwd…  en dit alles is zeer licht verteerbaar, vooral dan ten opzichte van het gebruik van erwten en bonen als ‘eiwitbron’ voor de heropbouw van de spieren! Dit wordt dus gebruikt op dag 2 en 3 na thuiskomst… vanaf de volgende dagen wordt er een licht verteerbare voeding gebruikt… variërend tussen de ‘Vandenabeelemengeling’, ‘Casaert-mengeling’ en ‘Gerry Plus’… zeg maar eiwitarme mengelingen! De naam doet er niet toe, het accent ligt hier op ‘kwaliteit’! Naar de inkorving toe worden ze dan opgevoederd met ‘Super Weduwschap Plus’… en de laatste 2 dagen bestaat het overgrote deel van de voeding uit een mix van ‘Energy Plus’ Versele en ‘Turbo Energy’ van Matador… dus zeer ‘vetrijke’ mengeling. Vooral het ‘korreltje’ dat in de Plus-mengelingen zit, vindt Norbert een extra voordeel… zijn duiven leren het reeds eten als jonge duif omdat ze worden opgekweekt met ‘Start Plus’ van Versele-Laga… een mengeling die ze ook nog de eerste weken na het ‘afzetten’ krijgen voorgeschoteld! Het aller belangrijkste is… de duiven aan het eten te houden tot zowat de laatste dag… ze moeten ‘blijven eten’. De namen van de firma of van de mengeling in kwestie spelen in feite niet echt een rol, volgens Norbert… de nadruk ligt op ‘kwaliteit’ en ‘versheid’! Want wees er maar zeker van dat het ‘bewaren’ van zowel voedingssupplementen (o.a. het ‘korreltje) als het ‘voer’ zelf een belangrijke rol speelt… zeker bij extreem warme temperaturen zoals we die de jongste weken hebben gehad… want ook bij het voer kunnen ‘oxidatie reacties’ optreden… en dan verliezen die sterk aan voedingswaarde!

En vitamines en/of supplementen Norbert?
Mensen vragen mij soms… welke zijn de beste ‘vitamines’ om te gebruiken? Dan antwoordt ik altijd… deze uit de ‘frigo’! Ook hier… vitamines gaan makkelijk oxideren (zeker bij te hoge temperaturen)… en dan gaat de kwaliteit verloren! Zeker preparaten met Vitamine B12 zijn hieraan onderhevig! Waarom staat er anders op de flesjes ‘koel en donker’ bewaren, denk je? Als ik dan soms op hokken kom bij liefhebbers en ik zie die zaken gewoon rondslingeren in de gang of gewoon op het hok… dan stel ik mij daar toch vragen bij! Er zijn vele goede preparaten op de markt, maar je moet wel goed de bijsluiter lezen! Aldus Norbert Ally, met waarschuwende vinger… beroepshalve niet alleen een vakman op dat vlak, maar ook iemand met een schat aan praktijkervaring!

De winnaars!

Tijd om even de ‘winnaars’… de ‘stuntmannen’ uit Souillac van naderbij te gaan bekijken!

-De ‘1° Nationaal Souillac’ B06-3061102

Vader: ‘Ronaldo’
B98-3243085 (ook soms gewoon ‘Roland’ genoemd), die afkomstig is van de aloude ‘kleine’, maar ‘beresterke’ kolonie van Roland De Waele uit Dentergem… een liefhebber met het ‘kleine mandje’, die eind de jaren ’90 gestopt is met de duivensport… ook Roger & Dirk Speybroek uit Vinkt spelen nog sterk met deze duiven, terwijl ook in de 1° Nat Argenton Jaarlingen 2010 van Andre Van Herzeele uit Nazareth langs vaders zijde uit een duiver van Roland De Waele afstamde… het was een kleine liefhebber, maar een ‘kei goeie’ liefhebber!
De ‘Ronaldo’ was zowat de ‘beste kweker’ van de jongste jaren op de hokken Norbert Ally. Hij won zelf onder meer

6° La Souterraine  1.691 d.
3° Prov Brive    3.200 d., en 22° Nat 22.026 d.
22° Prov Chateauroux 7.201 d.
46° Prov Argenton  2.459 d. enz....

Moeder: ‘Mathilde’ B05-2254002... zelf 3° La Souterraine 118 d., 10° Argenton 141 d., 18° Bourges 548 d., 28° Blois 453 d… en aangekocht op de verkoop F.Vandenbrande als dochter van de ‘Gollem 815/02’ (een 100% Jules & Jos Engels, Putte als kleinzoon van de superkweker  en stamvader ‘231’/86) x ‘Moeder Mathilde 759/02’ (dochter van supercrack ‘Frimo 114/00’ met zijn 1° Toury 250 d., 1° Bourges 334 d. en 11° Nat Bourges 15.581 d… x ‘Zus Aline 231/001’, zus van de 1° Nat La Souterraine ’96… en kleindochter van de 1° Nat Limoges  Vandenabeele).
De 1° Nat. Souillac was beslist niet aan zijn proefstuk toe want hij won voordien reeds 1° Prov + 1° Nat Argenton Zone A 1.389 d… een greep met de hoogtepunten uit zijn palmares:

’06 La Souterraine  224 d. 2
           Prov   1.605 d. 6
’06 Gueret          301 d. 24
           Prov   1.734 d. 109
’07 Ablis           402 d. 34
’07 Argenton        152 d. 1
           Prov     573 d. 1
           Zone A 1.389 d. 1
’08 Brive  Prov   1.746 d. 103
           Zone   4.381 d. 407
’08 Limoges oude    500 d. 29
           Prov   2.274 d. 102
           Zone   5.549 d. 212
           Nat   11.995 d. 428
           Derby    237 d. 18
           Prov   1.362 d. 60
           Nat    6.016 d. 236
’08 Souillac Prov 1.712 d. 263
’08 Argenton         86 d. 5
           Prov   1.060 d. 94
           Nat    5.208 d. 817
’09 Chateauroux     560 d. 33
           Prov   4.293 d. 343
’09 Brive  Prov   2.770 d. 199
           Nat   17.456 d. 382
’09 Limoges         316 d. 28    (20 juni)
           Prov   2.216 d. 129
’09 Limoges         370 d. 4      (4 juli)
           Prov   2.170 d. 12
           Nat   11.869 d. 38
’10 Limoges         295 d. 67    (20 juni)
           Prov   2.300 d. 425
’10 Limoges         397 d. 39     (4 juli)
           Prov   1.929 d. 205
’10 Souillac        289 d. 1
           Nat    7.039 d. 1

 

Pedigree 1ste Nationaal Souillac


-‘Broer Rappen’ B08-3081193Winnaar 2° Nationaal Souillac 2010! Volle broer van de Rappen" (B05-3083805), een echte ‘crack’ die zich nu op het kweekhok bevindt. Deze broer van de 2de nationaal Souillac vliegt o.a. Vichy 14/1314; Bouillon 3/284; Bouillon 1/90; Orleans 1/687 en 1/701; Tours 25/3320; Brive 363/16007; Nantes 8/747; Souillac 60/1712 enz…

Vader: de ‘Rapid’ B00-3017502… won 15 x per 10-tal boven Parijs met o.a. 1° Brive 263 d. in ’02 + 35° Nat Brive 25.352 d.! Hij komt uit het allerbeste kweekkopel, zeg maar het ‘stamkoppel’ uit de ’90-tiger jaren, met name:
GV: ‘Zoon Wittenbuik’ B92-3233107, rechtstreeks Gaby Vandenabeele… hij is onder meer vader van ‘Aske’ en ‘Bieke’ of de 1° + 2° Prov Asduif Jonge, van ‘Primus’ (die grootvader is van de 4° Nat Souillac 2010), de ‘Rapid’, de ‘Langen’, en  ‘Kim’ enz…
(en zoon van de legendarisch ‘Wittenbuik 112/88’ Vandenabeele x ‘Jeanine 552/89’)
GM: ‘Tineke’ B95-3192525, zelf 2° Bourges 339 d., 8° Prov 3.450 d. en 70° Nat Bourges 31.666 d.. (en dochter van de top kweekkoppel ‘Blauwe Bliksem 109/92’ x ‘Brave 420/93’

Moeder: ‘Halfzus Falco’ B03-3160379… rechtstreeks Eric Vermandere, Oekene… en halfzus van de wonderbaarlijke ‘Falco’ van Gaby Vandenabeele…
GV: de ‘Noël’ B97-3129754… topkweker en vader van ‘Clijsters’: 1° Intnat Pau en van ‘Falco’!!!
GM: ‘Late Witoog’ B00-2407073… afkomstig van C.Hennes (lijn 8° Nat Asduif KBDB x Dochter Wittenbuik Gaby Vandenabeele)
Deze ‘Broer Rappen’ deed het als volgt:

’08 Blois          293 d. 16
         Verbond   767 d. 38
’08 Clermont       820 d. 80
’08 Tours          604 d. 30  (9 aug)
         Prov    2.903 d. 128
’08 Tours          469 d. 45   (16 aug)
         Prov    3.091 d. 148
’08 Tours Prov   2.410 d. 131  (23 aug)
’08 Tours          349 d. 10   (30 aug)
         Prov    2.349 d. 42
’09 Orleans        198 d. 14
’09 Ablis          328 d. 32
’09 Tours Prov   3.642 d. 186
’09 Limoges Nat 16.893 d. 2500
’09 Tulle          124 d. 9
          Prov     718 d. 52
          Nat    7.467 d. 112
’10 Chateauroux    604 d. 10
          Prov   4.093 d. 43
’10 Brive          552 d. 13
          Prov   2.868 d. 41
          Zone A 6.470 d. 77
          Nat   16.815 d. 113
’10 Limoges        295 d. 25    (20 juni)
          Prov   2.300 d. 139
’10 Limoges        209 d. 19     (4 juli)
          Prov   1.104 d. 120
’10 Souillac       289 d. 2
          Nat    7.039 d. 2

Pedigree 2e nationaal Souillac

Uit de moeder van deze 2° nationaal (dochter "Noël")  kweekten men ook reeds een ‘zware fondtopper’ (in combinatie met "Zoon Goeroe": Goeroe vloog 1ste nationaal Dax 2003 en is van Jacques Muylle, Zonnebeke). De 06-3198070 vliegt 7/7 op de zware fond met St.Vincent07: 19/177; Tarbes08: 55/4660; Perpignan08: 220/7603; Tarbes09: 757/4812; Perpignan09: 383/7364; Montauban2010: ongeveer 250ste nationaal; Tarbes2010: 31/1104… Klasse dus!

-De ‘Lucky’ B06-3061226
Winnaar 4° Nat Souillac 2010… en tevens 1° getekende uit Souillac!

Vader: de ‘Laten ‘ B05-3215749… direct op het kweekhok gezet
GV: ‘Primus’ B98-3242939… super vliegduif met 1° Clermont 864 d., 12° Prov Angouleme 3.373 d., 33° Nat Limoges 24.084 d., 55° Nat Limoges 16.945 d., 55° Nat Souillac 7.358 d. (uit het stamkoppel ‘Zoon Wittenbuik 107/92 x ‘Tineke 525/95’… zie uitvoerig beschrijf bij ‘Broer Rappen’ hierboven).
GM: de ‘Goeie Picue’ B97-3119817… won als jong 7 x per 10-tal let o.a. 1° Clermmont 588 d., 1° Chartres 1.043 d., 2° Chartres 568 d., 4° Blois 323 d.. en ‘Asduif Brugse Kampioenschappen’)
Uit ‘Nestbroer Laten’ 750/05 kweekte men de topduif: "Black Surprise"; 07-3127662 die vorig jaar vier toppen won op de nationale vluchten met: Bourges 96/27506; Argenton 28/3682; Souillac 41/7597 (2de provinciaal) en Tulle 67/5676 d. Vliegt dit jaar 2 weken voor Brive de 9/4093 op Chateauroux Prov, om dan helaas niet meer terug te komen van Brive.

Moeder: ‘Zus 1° Prov La Souterraine B05-3083738
GV:  ‘Zoon Crack 304’ B97-3155999… zelf een extra vliegduif met 7° Bourges 354 d., 7° Bourges 184 d., 7° Tours 105 d., 13° Chateauroux 882 d., 14° Blois 507 d…!
GM: ‘Goed Blauwke’ B00-3017521... 3° Gueret 136 d., 8° Clermont 250 d., 23° Blois 725 d… (uit de ‘Laten 599/90’, een kleinzoon van stamvader ‘Kleinen’ Gaby Vandenabeele… x ‘Blauw Norman 293/97).
De ‘Lucky’ is zowat de huidige ‘stervlieger’ van het hok met volgende prestaties achter zijn naam:

’06 Clermont        522 d. 30
’06 Gueret Prov   1.734 d. 188
’07 Orleans       1.207 d. 118
’07 Argenton        636 d. 2
           Prov   5.134 d. 5
           Oude     343 d. 3
           Prov   2.401 d. 5
’07 Bourges         257 d. 12
           Prov   1.279 d. 95
’07 Argenton        152 d. 15
           Zone   1.389 d. 112
’08 Bourges         371 d. 2
           Prov   2.010 d. 3
           Nat   19.084 d. 10
’08 Angouleme Pro 2.070 d. 361
’08 Argenton Prov 2.246 d. 227
’08 Souillac        363 d. 4
           Prov   1.712 d. 3
           Zone   3.625 d. 35
           Nat    7.315 d. 259
’09 Ablis           692 d. 47
’09 Argenton Prov 3.387 d. 562
’09 Souillac Prov 1.444 d. 224
            Nat   7.597 d. 1263
’09 Tulle           164 d. 9 
            Prov    780 d. 28
            Nat   5.676 d. 44
’10 Tours   Prov  2.898 d. 221
’10 Bourges Prov  2.170 d. 153
            Zone  6.154 d. 540
            Nat  22.476 d. 2521
’10 Poitiers Prov 2.128 d. 201
’10 Tours   Prov  2.285 d. 604
’10 Limoges         397 d. 14
            Prov  1.929 d. 80
’10 Souillac        289 d. 3
            Nat   7.039 d. 4

Drie superieure vliegduiven, die alles behalve toevalstreffers zijn, maar effenaf beresterke dagfond vliegers, die op Souillac een waar ‘spektakelstukje’ hebben opgevoerd door ei zo na de top 3 nationaal te bezetten…  waar de ‘Lucky’ uiteindelijk strandde op kleine 2 seconden, en zich tevreden diende te stellen met een 4° stek nationaal… na zijn 2 hokgenoten die tekende voor dubbele ‘nationale winst’! Een zege die de champagnekurken lieten knallen… en waar ze te Aarsele nog lang zullen van nagenieten… want dit is een zege om ‘in te kaderen’! Waarvoor een dikke proficiat Norbert, Stefan en de ganse familie Ally!Dit was gewoon… grandioos!

Reacties

alvast een dikke proficiat, met opnieuw iemand die de 1ste en 2de Nat. das een gewoonte aan het worden denk ik.

van harte proficiat!

Top colony for many,many years!
A super and beautifull result!
Congratiulations!!!

With 7039 pigeons in the race, to win 3 prizes in top 4 is incredible.

7039隻鴿子參賽, 前四名得其三, 真不可思議.

It is not only a win by owner of the pigeons, it proves that racing pigeon is a true sport not played all a matter of luck.

這不只是鴿主的個人勝利, 這項成就證明賽鴿是項不全然靠運氣的真正"運動".

Very Happy congratiulations exillcent resuilt