Zoeken

Marc De Cock (Temse, BE) wint met de New Eagle Eye de 1e provinciaal Cahors in Oost-Vlaanderen

Met de provinciale winst uit Cahors heeft Marc De Cock meteen zijn eerste grote overwinning van 2013 te pakken!

In januari van 2013 bracht super vedette Marc De Cock nog zijn volledige collectie oude duiven onder de verkoopshamer in een PIPA internetveiling. Enkele laatjes van 2011 en de jonge duiven 2012 werden behouden, en moesten de toekomst van de kolonie Marc De Cock gaan uitmaken. Uiteraard waren dit stuk voor stuk pareltjes uit het summum aan topklasse,  uit die elitaire kweekbron die te Temse op de hokken vertoefde. Dat onder deze verzameling aan toptalent, een pak nieuwe toppers konden en zouden schuilgaan, leek niet de minste twijfel. Het was alleen een stuk wachten op de eerste bevestiging of een eerste exploot van deze ‘nieuwe lichting’. Noem ze gerust de ‘new generation’ waarmee Marc De Cock opnieuw duivenland wil veroveren, zo mogelijk met verstomming wil slaan.

Lang hebben we met zijn allen niet moeten wachten op die eerste klasseflits. Uit Cahors schoot men te Temse meteen met scherp, goed voor de provinciale oppergaai en een topnotering tot op nationaal vlak. Het was de New Eagle Eye die de 1.754 deelnemende Oost-Vlaamse duiven het nakijken gaf. Nadat hij twee weken terug reeds aardig in zijn kaarten liet kijken met een 5e plaats uit Limoges, deed hij ditmaal een gooi naar het provinciale podium, waar hij dus op de hoogste trede, of de hoogste podiumplaats beslag wist te leggen. Zijn erelijst tot nu toe ziet er als volgt uit:

New Eagle Eye BE11-4311296

’13 Cahors Lok  135 d. 1
      Prov 1.754 d. 1
      Nat 8.570 d. 23
’13 Limoges Lok  240 d. 5
      Prov 3.610 d. 119
’12 Vierzon Lok   32 d. 1
      Prov  761 d. 2
’12 La Souterraine 51 d. 2
      Prov  634 d. 14
      Nat 4.699 d. 341
’12 Angerville   128 d. 4
’12 Bourges Prov 2.177 d. 245 enz…

Deze New Eagle Eye is een late doffer van 2011, die werd opgeleerd met de jonge duiven 2012, en zijn eerste vliegervaring opdeed op de najaarsklassiekers. Zijn afstamming bulkt van de grote namen, met zowel langs vaders- als moeders zijde niets dan fenomenale crackduiven en topkwekers. Eens te meer een bewijs dat goed bloed nooit liegt, en dat komt vroeg of laat altijd aan de oppervlakte.

Vader: Fred BE09-5061039
Een rechtstreekse Jos Thone uit wonder kweker Pro-Freddy (zoon van kweeklegende Topkweker Freddy – DeRauw-Sablon x Sumora) x Artificial Jutta (1e Prov en 2e Nat Vichy 11.510 d. ’03, en dochter van Sars).

Moeder: Daughter Eagle Eye BE10-4323341
Zoals haar naam het dukkelijk zegt, een directe dochter van superboy Eagle Eye (Erik Limbourg) x Dochter St.Vincent  (Marcel Aelbrecht)
Klik hier voor de volledige en uitgebreide pedigree.

Met provinciale winst uit Cahors heeft men te Temse de smaak van een grote overwinning meteen weer te pakken. En zoals men weet is de zegehonger er heel groot. Meteen ook de bevestiging dat de nieuwe ploeg klaar staat om in de toekomst hoge ogen te gooien. U weet wel... the sky is the limit! Proficiat Marc!

Reacties

Sterke prestatie van ons lokaal afgelopen weekend (Sint-Gillis-Waas).
Toegegeven, op provinciaal vlak lagen we zeker niet slecht ... Wink

1e provinciaal Cahors, Marc De Cock, Temse
1e provinciaal Montlucon Oude: Baetens Willy & Ivan, Sint-Niklaas
1e provinciaal Montlucon JL: Vlaeminck Hugo, Rupelmonde

Proficial Concullega's !

Van harte proficiat !!!! Topduif, de Nieuwe eagle Eye . Ik ben zijn grootste supporter Smile :-) Smile

the reporter could be study in prose