Zoeken

Marc De Cock (Temse, BE) wint 4e Hot Spot Car Race in Million Dollar Race Zuid-Afrika

De nakweek van de wereldberoemde asduif Kaasboer (Gaston Van de Wouwer) lijkt dit jaar de Million Dollar Race in Zuid-Afrika te gaan domineren. Floria Sorin (Roemenië) won de tweede Hot Spot Car Race in december, en de Belgische liefhebber Marc De Cock won zonet de vierde Car Race met een jonge duif wiens moeder hij twee weken geleden nog bij PIPA heeft verkocht.

België wint met Marc De Cock

Gisterenvoormiddag 8 januari om 6u 's morgens werden alle duiven bij mooi weer losgelaten voor een vlucht van 309 km. De bewolking nam toe naarmate de wedstrijd vorderde, en de duiven kregen een lichte tegenwind te verwerken, bij temperaturen van om en bij de 16 C°. De overwinning ging uiteindelijk naar Kugelblitz (BE16-4252931) van Marc De Cock, die de vlucht en de auto won. Hij haalde het nipt voor een liefhebber uit Koeweit (tweede) en Duitsland (derde).

Moeder van de winnaar pas verkocht op PIPA

De vader van Kugelblitz is BE08-4221904 De Limoges, een succesvolle duif met twee eerste prijzen, een tweede plaats, een 15e zone Brive 1.581 d. en een 18e Provinciaal Tulle 1.605 d. op zijn palmares. De moeder is een originele Gaston Van de Wouwer, en van vanderskant een kleindochter van Gaston's wereldberoemde stamdoffer Kaasboer. Haar grootmoeder van moederskant is een Olympiadeduif van Uwe Berg (Duitsland). Marc De Cock verkocht de moeder van Kugelblitz twee weken geleden in de PIPA Collector's Edition-veiling. De stamboom van de winnende duif vind je hier terug.


De vader van de winnaar van de 4e Hot Spot Car Race in de Million Dollar Pigeon Race Zuid-Afrika 2017


De moeder van de winnaar van de 4e Hot Spot Car Race in de Million Dollar Pigeon Race Zuid-Afrika 2017, twee wekeen geleden nog verkocht op PIPA

Kaasboer-nakweek verovert dit jaar de Million Dollar Race

Met de zege van Marc De cock lijkt het erop dat de Kaasboer-familie de 21e Million Dollar Pigeon Race aan het veroveren is. Florea Sorin won drie weken geleden nog de 2de Hot Spot Car Race van deze Million Dollar Race, met opnieuw een afstammeling van Kaasboer.