Zoeken

Luc De Laere (Anzegem, BE) wint 1° provinciaal Chateaudun

De stuntkolonie van Luc De Laere haalt ook in 2019 opnieuw hard uit. Met de provinciale zegepalm vanuit Chateaudun wordt de reeds fenomenale erelijst nog wat verder uitgebreid.


Luc De Laere, genietend op zijn hokken

Maurice & Luc Delaere waren reeds begin deze eeuw toonaangevend op de halve fond in West-Vlaanderen. Nationale bekendheid kwam er door de prestaties van het wereldberoemde Tieke. Deze wondervogel werd namelijk 2 jaar na elkaar 1° provinciale aduif halve fond dankzij haar fantastische vliegprestaties. Maar als kweker werd Tieke pas echt een icoon in de duivensport want ontelbare nazaten haalden topprestaties zowel te Anzegem als bij veel andere melkers. Ook nu Luc er na het wegvallen van vader Maurice alleen voorstaat blijven de nazaten van Tieke er voor zorgen dat de naam De Laere blijft waar hij thuis hoort: aan de top!

De provinciale winnaar : Frodo

Frodo (BE18-3080067) presteerde glansrijk om het deelnemersveld van bijna 3.000 jaarse duiven achter zich te laten. Dat hij als eerste inzet mocht vliegen van de kolonie De Laere verraadt natuurlijk dat het hier niet om een toevalstreffer gaat. Eerder was hij ook al van de partij bovenaan de uitslagen van Chateauroux, Blois, Clermont,...


Frodo: 1° provinciaal Chateaudun 2.917 d.

Onlangs behaalde Willi Linsen uit Duitsland een prachtige zege tegen een slordige 20.000 duiven met een duif wiens afstamming heel grote gelijkenissen vertoont met die van Frodo. 

Bekijk hier de pedigree van Frodo

Het was trouwens een sterke globale prestatie van Luc De Laere op deze provinciale Chateaudun. Allereerst was er natuurlijk de prachtige zege tegen 2.917 jaarse duiven, dit dus met de eerste afgegevene van 19 jaarlingen, waarvan er 13 in de prijzen eindigden. Frodo won als gedubbeld jaarling trouwens ook de 4° prijs bij de oude, in deze categorie springt de kolonie De Laere opnieuw in het oog met 4°-5°-9°-... tegen maar liefst 4.848 oude duiven.  

Wereldberoemde bloedlijn

De lijn van de wereldberoemde Tieke blijft maar toppers voortbrengen want ook de 5° en 9° provinciale winnaars vanuit Chateaudun zijn nazaten van deze witte merel. Stervlieger Little Prince (BE16-3053733) behaalde de 5° plaats tegen 4.848 oude duiven. Hier betreft het een kruising uit de lijnen van Tieke en Bliksem ... goed bloed liegt niet ... 

Klik hier om de rijke pedigree van Little Prince te bekijken. 

Nogmaals een duif die ook eerder al zijn grote klasse liet zien. Deze prachtige klepper won in 2017 reeds 1° provinciaal Orleans naast nog een andere zege vanuit deze gekende losplaats, en vorig jaar lokaal ook al een 1° prijs op Argenton waar hij 46° nationaal eindigde tegen 11.823 duiven. In het huidige seizoen was hij o.a. vanuit Vierzon al 3° op 221 d., 35° provinciaal en nationaal 324° tegen 20.912 duiven.


Little Prince: topvlieger bij De Laere

En ook de 9° prijs provinciaal stamt af uit deze gouden lijn. Berry (BE17-3021412) is langs vaderskant een nakomeling van de wereldberoemde Wittenbuik van Vandenabeele. Langs moederskant kon natuurlijk Tieke dan niet ontbreken, wat ervoor zorgt dat Berry van het beste afstamt wat in de duivenwereld te vinden is. Ook Berry was in 2019 al van de partij op Clermont (10/676 d.) en Blois.

Bekijk hier de pedigree van Berry

Gevestigde waarde

De naam De Laere uit het landelijke Anzegem is al een paar decenia een gevestigde waarde in de nationale en internationale duivenwereld. Asduiven bij de vleet, nationale titels, mirakeluitslagen, ... wie herinnert zich niet de overrompelende uitslagen van de laatste seizoenen op de provincials met jonge duiven? Maar ook op andere hokken bewezen deze klassevogels dat ze over ongekende kwaliteiten beschikken, alles wijst er op dat we zeker het laatste exploot van deze winnaars pur sang nog niet hebben gezien.