Zoeken

Kurt & Raf Platteeuw (Rumbeke, BE) : 1e & 2e Nationaal Limoges

Op Limoges haalde de Rumbeekse supertandem Platteeuw keihard uit door nationaal goud en zilver te behalen. Na de eerste halve fondvluchten te hebben gedomineerd gaan ze dus ook op nationaal gebied op dit elan verder.

Meteen goud en zilver

Kurt en Raf Platteeuw laten er in 2019 dus geen gras over groeien, want op de eerste fondvlucht van het seizoen is het meteen raak. Limoges is namelijk een zoveelste exploot geworden voor vader en zoon Platteeuw, terwijl toch alle grote kanonnen van de partij waren op deze belangrijke nationale afspraak. Na een flitsend seizoenbegin op de halve fond met provinciale zeges op Blois (2 x) en Vierzon waren de verwachtingen hoog gespannen voor deze openingsvlucht op de fond. De aanwezige kwaliteit op de hokken liet vermoeden dat men van niemand bang moest zijn en zo geschiedde het ook. In een zomers weekend met hoge temperaturen en een staalblauwe hemel kwamen de sterkste atleten op het voorplan.

Nabrina: nationale winnares

Nabrina (BE15-3115471) was het ganse pak van maar liefst 13.576 duiven te snel af. Deze 4-jaarse duivin liet in het verleden reeds uitvoerig haar klasse zien door o.m. nationale topprijzen te winnen vanuit Brive, Jarnac, Tulle, Bourges, ... De winnares is een dochter uit het superkoppel "Billy" x "Adele". De rijke pedigree van Nabrina vindt u hier.


Nabrina: 1e nationaal Limoges 13.576 d.

Peter Pan was mee in het zog 

Nipt geklopt door zijn hokgenote Nabrina was Peter Pan (BE17-4052981) de runner-up van deze wedvlucht. Ook deze 2-jaarse atleet liet zich niet voor het eerst opmerken in zijn nog jonge carriere, want ook op Angouleme en Bourges eindigde hij al in de top 100 op nationaal vlak! Peter Pan werd gekweekt door A & P Van Landuyt die zelf ook al jaren aan de top staan op de nationale fondvluchten. Bekijk hier de pedigree van Peter Pan.


Peter Pan: 2e nationaal Limoges 13.576 d.

Moifaa volgde eveneens in de slip-stream

Net achter het geweld van Nabrina en Peter Pan eindigde Moifaa (BE17-3117438) eveneens in het snuitje van de nationale uitslag door plaats 11 te behalen tegen de 13.576 concurenten. En nogmaals betreft het ook hier geen ééndagsvlieg want deze klepper vloog zich in de vorige seizoenen ook al in de nationale kijker met o.m. een 11e nationaal op Jarnac, een 42e nationaal op Gueret, ... Hier vindt u de pedigree van Moifaa.


Moifaa: 11e nationaal Limoges 13.576 d.

De trein raast verder

De laatste seizoenen spelen de Platteeuws soms duivenspel als van een andere planeet, telkens opnieuw krijgt men de indruk dat het hoogste niveau nu wel bereikt is. Maar keer op keer wordt er nog hoger geklommen, in zoverre dat we nu toch echt niet meer durven denken aan wat nog komen gaat. Na het ongeloofelijke recordseizoen van 2018 onmiddelijk zo fenomenaal uithalen op de eerste grote confrontatie van 2019 doet de concurentie toch wel bibberen naar de nabije toekomst toe. Gedreven winnaars als Kurt en Raf hebben al direct hun visitekaartje afgegeven voor de komende maanden. Op 1 juni reeds 4 provinciale zegepalmen én een dubbele nationale overwinning. De kolonie Platteeuw lijkt momenteel als een denderende TGV-trein die zonder tussenstops voortraast op zoek naar nog meer triomfen.   


Team Platteeuw