Zoeken

Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) zorgt met 1 en 2 op de NU-Attractievlucht Argenton voor een mooi slotakkoord van het dagfondseizoen

Jan Hooymans had met de overwinning op Bourges zijn overwinning op een NPO-concours al op zak. Met de overwinning en ook nog de tweede stek op de laatste dagfondvlucht, de NU-Attractievlucht Argenton, wordt het dagfondseizoen in stijl afgesloten.

 
Soigneur Mario Bambacht haalt zijn tweede natte pak van het seizoen

Team Hooymans

Het Team Hooymans, dat in 2015 van samenstelling wijzigde, lijkt de duiventrein weer volledig op de rails te hebben. Mario Bambacht werd als verzorger aangesteld en werd verantwoordelijk voor de gehele vliegploeg. Christian van de Wetering verzorgt met ingang van dit seizoen de kweekduiven en is verantwoordelijk voor het ICT-gebeuren. Daarnaast wordt samen met Jan Hooymans, de manager van het team die de hoofdlijnen uitzet, steeds gezocht naar topduiven die een mogelijke versterking voor de kolonie kunnen zijn. Mario beloofde voor de start van het seizoen in het water te zullen springen bij elke afdelingzege op de dagfond. Dat hij afgelopen weekend al zijn tweede natte pak zou halen is een grote opsteker voor het nieuwe Team Hooymans.


Team Hooymans wint 1 en 2 op het prestigieuze NU-concours Argenton

NU-Attractievlucht Argenton

Er is dit jaar veel verwarring ontstaan over het al dan niet doorgaan van de NU-Attractievlucht Argenton. In Kerkdriel werd de vliegploeg daarom klaargestoomd voor de afdelingsvlucht vanuit Bergerac. Omdat de Attractievlucht Argenton alsnog bleek door te gaan werd op het laatste moment besloten de duiven in te korven voor deze dagfondklassieker van de Noordelijke Unie. Door de afdelingen 7 t/m 12 werden totaal 2916 duiven ingezet waarvan 1730 duiven deel uitmaakten van het NU-concours. De afstand naar Kerkdriel bedraagt 640 kilometer, die onder zware omstandigheden dienden te worden afgelegd. De lossing vond plaats om 07.30 uur. Er werd gedacht dat de eerste duiven een snelheid zouden halen van rond de 1100 mpm. Groot was dan ook de verrassing toen om 16.42 uur twee doffers arriveerden, goed voor een snelheid van 1160 mpm. Het vertrouwen op een goede afloop steeg toen duidelijk werd dat er vóór (Mr. Teletekst) Hans Dekkers uit Hedikhuizen, waarvan zijn dagfondduiven in topvorm verkeerden, werd geconstateerd. Het duurde tot zondagochtend eer definitief kon worden geklonken op de overwinning. Team Hooymans had de twee snelste duiven van de gehele lossing (2916 d.).

Doffers

Waar de mooiste resultaten van het seizoen behaald werden door de in vorm verkerende duivinnenploeg, was het nu de beurt aan de doffers. De duivinnen trainden het hele seizoen super. De laatste twee weken bleek de scherpte er echter af te zijn. Bij de doffers was het juist omgekeerd. Gevoeliger voor het wisselvallige weer in het voorjaar wilde de vorm maar moeizaam komen. Op Châteauroux was de stijgende lijn te zien met verschillende doffers in de top 100 op de NPO-vlucht. Mocht er al iets geholpen hebben van hetgeen extra werd gedaan, dan moet het de extra olie met conditiepoeder van Mariën over het voer zijn geweest. Goede voeding moet voldoende zijn om vroeg of laat de duiven in vorm te krijgen. Daardoor kon Team Hooymans met de doffers pieken op Argenton.


NL14-1209212 Marus, winnaar van de NU-Attractievlucht Argenton

Marus

Als eerste meldde zich de NL14-1209212 Marus op de antenne. Hij is de favoriete doffer van Mario die als jonge duif al van zich deed spreken op de nationale jongeduivenvlucht Troyes (32e van 6390 d.). In 2015 werd met plaats 47 op Moeskroen met een deelname van ruim 15.000 duiven nog eens getoond dat Marus over bijzondere kwaliteiten beschikt. Op Argenton laat hij het hele konvooi achter zich. Zoals we van Jan Hooymans mogen verwachten heeft Marus het winnaarsbloed in de aderen. Zijn vader NL12-1784000 Brother Harry is een broer van het icoon Harry en dus opnieuw een zoon van het vermaarde kweekkoppel BE01-3266512 Jonge Bliksem en NL05-1936558 Dirkje. In zijn zoektocht naar topduiven vond Jan er bij Arie Dijkstra (Oudwoude, NL). Moeder van Marus is namelijk NL10-1029922 Ariëlle, een dochter uit het legendarische kweekkoppel Leonardo x Tinkelbel. Bekijk hier de volledige pedigree van Marus.


NL13-1395110 Alex, 2e totale lossing Argenton 2916 d.                                 

Alex

De NL13-1395110 Alex moest op Argenton enkel zijn hokgenoot voor zich dulden. Ook uit Alex zijn genen kunnen we afleiden dat de topprestatie op Argenton niet op toeval berust. Moeder is NL10-1864544 Alexia, zus van Harry en dus opnieuw een telg van Jonge Bliksem en Dirkje. Alexia won zelf 1e NPO Châteauroux (5620 d.). Bovendien is ze de moeder van NL13-1395249 Alyda, eerder dit jaar winnares van het NPO-concours Bourges in de afdeling 7 Midden-Nederland. Alyda is een volle zus van Alex. Hun vader is NL11-1159921 Dolce Beauty, een zoon van NL02-5255446 Mister Blue, Beste Doffer WHZB 2004, gekoppeld aan de wonderfee NL08-2020821 Dolce Vita. Twee wonderduiven van Pieter Veenstra (Drachtstercompagnie, NL). Zo weet Jan Hooymans steeds opnieuw de natuur een handje te helpen. Neem hier de pedigree van Alex door.

Net geen teletekst

Vermeldenswaardig is de prestatie van NL14-1209260 Daughter Harry. Op een haar mist zij een teletekstnotering. Zij is een dochter van NL07-2007621 Harry waarmee het paradepaard van Team Hooymans opnieuw zijn bijdrage levert aan de successenreeks in Kerkdriel. Blader hier door de pedigree van Daughter Harry. Dat teletekst net niet werd behaald was onder meer het gevolg van de prestatie van Hans Dekkers. Hij nestelde zich o.a. op plaats 10 met een 50% Hooymansduif.

Doelstellingen

De doelstelling van Jan Hooymans is helder: uitblinken op de dagfond. Dat doel is in 2015 weer ruimschoots bereikt. Nu het dagfondseizoen ten einde is, ligt de focus bij de jonge duiven. De doelstelling voor de rest van het jaar: trachten een mooie ploeg jonge duiven over te houden om te zorgen voor de noodzakelijke aanvulling van de vliegploeg. Team Hooymans doet er alles aan om ook die missie tot een goed einde te brengen.

Reacties

Waar is Piet Broeders gebleven?

mooie prestaties van een goed team !!
van harte gefeliciteerd en een mooi afsluiter van het seizoen 2015 !!
groetjes van ons padovano-correggiari

Op non actief
Dropje was bang geworden van zijn fanatisme.
Speelt weer op zichzelf.
Duffel 3-4-5-6-7-9 enz 18mee 16 prijs
Feluy. 1-7-9-10enz.

Proficiat Piet......
Laat maar eens zien wie de echte Kampioen is.

Dat duivensport niet alleen met macht en geld te koop is, dat vakmanschap nog degelijk meetelt. Wat dat betreft staat Piet niet op 'non actief' Zonder in een gespreid bedje te komen of wat voor voordeel ook in de hand gelegd te krijgen! Laat hij al van zich horen....

Congratulations Jan, Mario, and Christian. Brilliant pigeons! John Crehan.