Zoeken

Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) zet aspiraties voor One Loft Race kracht bij met Carnival Wonder

Het is geen geheim dat Jan Hooymans alles in het werk stelt om zijn aspiraties op de One Loft Races te verwezenlijken. Met de aankoop van de beste duif die ooit heeft deelgenomen aan de Carnival Onle Loft Race in Zuid-Afrika de DV03391-16-173 alias Carnival Wonder kan er wederom een parel worden toegevoegd aan de toch al imposante OLR-kweekstallen in Kerkdriel.

Jan Hooymans & Andres Moller

Carnival Wonder

Deze door Andreas Moller (DE) gekweekte supercrack werd op spectaculaire wijze winnaar van de Carnival One Loft Race in Zuid-Afrika. Het was een enorm zware einddrace over een afstand van 450 kilometer en Carnival Wonder wist het te presteren om met een voorsprong van maar liefst drie kwartier op de nummer twee te finishen.  Niet enkel tijdens de finalerace liet Carnival Wonder zich zien maar ook tijdens het gehele voorgeschotelde programma was Carnival Wonder van buitencategorie en eindigde hij ook als 1e Asduif van de COLR.

Op de eerste hotspot eindigde hij als 35e. Hij zat in hetzelfde groepje als de winnaar van deze hotspot maar liep 20 seconde te laat over de antenne voor de overwinning
Op de tweede hotspot eindigde hij als 11e. Eveneens zat hij in het zelfde groepje als de winnaar enkel liep hij nu 9 seconde te laat over de antenne voor de overwinning.
Op de derde hotspot eindigde hij als 2e. Net als voorgaande hotspots een gelijke aankomst met de winnaar van deze hotspot enkel had hij nu 2 seconden meer nodig.
De finale eindigde hij zoals hierboven reeds omschreven met ruime voorsprong als 1e en verspeelde geen seconde.
 
Carnival Wonder is een ware topduif, goed van bouw, zacht van pluim, sterk gesloten en geweldige vleugelspieren. De loftmanager van COLR. noemt Carnival Wonder zelfs een 'once in a lifetime duif'. Van de circa 50.000 duiven die Herman in zijn cariere voor One Loft Races heeft getraind was er niet één met de klasse Van Carnival Wonder.
 
 
 
Jan Hooymans zal Jan Hooymans niet zijn als hij ook met de kweker Andreas Moller niet is overeengekomen om de ouders van Carnival Wonder naar Kerkdriel te halen. Dit om in te kruisen op zijn eigen stam en de One Loft Race droom nog meer kracht bij te zetten.
 

Update vrijdag 23-03-2018 18.00uur:

We zijn amper klaar met het schrijven van dit artikel of het bewijs dat Jan Hooymans met zijn strategie aangaande het winnen van One Loft Races op de meer dan goede weg is. Vandaag werd tijdens de zware Derby Arona Tenerife waar er met meer dan 2.000 duiven is gestart een kleinkind van De Jonge Harry als overwinnaar afgevlagd

Het kleinkind van De Jonge Harry (zoon van Harry) die de overwinning voor zich op eist is  ingezonden door Team P.K. Lofts uit Wales met ringnummer WHU-C-00385 en de passende naam Harry 385 wist zich voor al zijn concurrenten uit als eerste over de antenne te begeven en hiermee een cheque van maar liefst €120.000,00 wist te winnen. Een unieke prestatie die nogmaals de aspiraties van Jan Hooymans extra kracht bij zet.

Klik hier voor de pedigree van De Jonge Harry