Zoeken

Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) pakte afgelopen weekend op zowel de NPO-dagfondvlucht Gien als op Asse-Zellik de overwinning

Twee op twee was de score bij Jan Hooymans dit weekend. Op de NPO-dagfondvlucht uit Gien was het een zoon van Sister Harry die tegen 4.581 duiven zegevierde. Op Asse-Zellik was het opnieuw raak en was een zoon van Harry Junior verantwoordelijk voor de overwinning.


De hokverzorgers (v.l.n.r.) Erik, Evert en Mario vieren de dubbele overwinning

Tijdens het weekend van 9 juni stonden er voor afdeling 7 twee vluchten op het programma. Door de weersomstandigheden ging de NPO-dagfondvlucht uit Gien door op zaterdag en werd Asse-Zellik op zondag gelost. Voor Team Hooymans werd het een succesvol weekend, want op beide vluchten werd de eerste gespeeld. Op de beslist niet makkelijke vlucht Gien werd de overwinning met een snelheid van 1.154 m.p.m. gepakt door Hans. Die prachtige blauwwitpendoffer heeft al vaker laten zien dat hij in zijn element is als het taai wordt. Asse-Zellik werd gewonnen door een nog jeugdig talent. Hieronder stellen we de beide winnaars graag verder aan u voor.

NL14-1209225 Hans, 1e NPO Gien Afdeling 7 (4.581 duiven)


NL14-1209225 Hans, 1e NPO Gien Afdeling 7 (4.581 d)

Opnieuw zorgt een telg uit de Harrydynastie voor een overwinning in groot verband. Deze keer is het een zoon van Sister Harry die op zaterdag 9 juni onder zware omstandigheden op de NPO-dagfondvlucht uit Gien (494 km) zegevierde. Met een snelheid van 1.154 m.p.m. liet hij 4.580 concurrenten achter zich. Tot nu toe ging de 225 door het leven als Witpen Boy, maar na zijn overwinning op Gien heeft Jan hem omgedoopt tot Hans. Een eerbetoon aan de vorige week overleden oom van Jan Hooymans, die ook Hans heette en waar de familie een nauwe band mee onderhield. Dat Hans wist wat kopvliegen was op de dagfondvluchten had hij reeds meerdere malen bewezen:

  1e NPO Gien     4.581 d
 11e NPO Blois    2.310 d
 21e NU  Argenton 1.728 d
 39e NPO Bourges  7.587 d
 76e NU  Issoudun 3.109 d
102e NPO Orleans  5.228 d

Moeder van Hans is een volle zus van Harry en dus een dochter van het legendarische koppel Jonge Bliksem x Dirkje. Vader van Hans is Blue Safari, een zoon uit het superkoppel Leonardo x Tinkelbel van Arie Dijkstra (Oudwoude, NL). Hier ziet u de fantastische afstamming van Hans.


Moeder van Hans, 1e NPO Gien (4.581 d)

NL17-1410056, 1e Asse-Zellik Afdeling 7 (8.577 duiven)


NL17-1410056, 1e Asse Zellik Afdeling 7 (8.577 d)

Alsof na zaterdag met de 1e NPO Gien het weekend nog niet geslaagd was, zorgde een zoon van Harry Junior voor het volgende hoogtepunt: de NL17-056 pakte op Asse-Zellik de eerste prijs van maar liefst 8.577 duiven. Die jonge belofte is het hele jaar reeds in goede doen en is tot nu toe qua prestaties de beste duif in 2018 met reeds zeven prijzen 1 op 20. Zijn zus NL17-057 was vorig jaar Jan zijn beste jonge duif met onder meer een 9e NPO Melun. De ouders van de overwinnaar op Asse-Zellik zijn Harry Junior x dochter Blue Brave. Jan heeft met Harry Junior een veelbelovende opvolger voor zijn huidige stamvader Harry in huis. Harry Junior is een halfbroer van Beauty Harry - beide hebben Harry als vader - en New Harry - ze delen Stareye als moeder. Als jaarling geeft Harry Junior samen met dochter Blue Brave reeds vier kinderen die topprestaties kunnen voorleggen waaronder twee felbegeerde teletekstvermeldingen: 9e NPO Melun en 9e NPO Roye. Bijzonder knappe referenties die hem in de voetsporen van vader Harry en halfbroer Beauty Harry doen treden. Pluis hier de schitterende pedigree van de NL17-056 verder uit.

Uitgekiende strategie

Naast de twee bovenstaande overwinningen zal het niemand verwonderen dat ook in 2018 andere liefhebbers slagen met de Hooymansen. Bekijk hier die referenties. Steeds weer opnieuw zorgt de Harryfamilie voor vele hoogtepunten op eigen hok en dat van anderen. En niet te vergeten: ook op oneloftraces worden spraakmakende resultaten behaald met duiven van Jan. Jan heeft het geluk om over een topduif als Harry te beschikken die zijn stempel wereldwijd op de duivensport heeft gedrukt. De wil om de genen van Harry verder te verankeren, is door een uitgekiende strategie wonderbaarlijk gelukt. Team Hooymans springt uiterst zorgvuldig om met zijn superbasis en acht louter het beste goed genoeg om hun kweekstal te versterken. Ook schroomt Jan niet om van andere hokken duiven van eigen origine die beschikken over topkwaliteiten terug te halen naar Kerkdriel. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat de Harryfamilie garant staat voor het nodig vuurwerk: in het verleden, in het heden, maar ook in de toekomst.


De dubbele overwinning was voor Mario, Evert en Erik de aanleiding tot een frisse duik