Zoeken

Jacques en Gino Mispelaere (Moorsele, BE) behalen de nationale zege bij de oude duiven vanuit Poitiers

Vader en zoon Mispelaere waren zaterdag niet aan hun proefstuk toe. In 2010 wonnen ze al een eerste nationale zege vanuit Libourne met jaarlingen. Nu zorgt hun ‘150’ voor de nationale zege met oude duiven vanuit Poitiers. Twee nationale zeges op 3 jaar tijd winnen, is niet iedereen gegeven.


De nationale winnaar op het hok

Jacques en Gino

Jacques (72) speelde al van jongs af aan met duiven. Eenmaal gehuwd, verdwenen de duiven van het toneel. Toen Tino, een van zijn twee zonen, met duiven begon te spelen, kon Jacques opnieuw zijn hart ophalen. Op een bepaald moment voelde Tino zich meer geroepen voor de vinkensport en beslisten Jacques en Gino om samen het spel met duiven verder te zetten. Jacques is de man van de hokken en de verzorging van de duiven. Gino (44) kan pas ’s avonds bijspringen na zijn dagtaak als matrijzenmaker. Pedigrees en boekhouding zijn het werk van Gino. Alle beslissingen worden steeds in onderling overleg genomen.


Jacques en Gino, de fiere nationale winnaars

De vliegploeg

De vliegploeg bestaat uit 30 weduwnaars waarvan 22 oude en 10 jaarse duiven. Jaarlijks worden 35 jongen gekweekt die opgeleerd worden tot op 300 km. Pas als jaarling moeten ze hun kunnen bewijzen. De oude en jaarse duiven vliegen als postduif tot 300 km. Daarna worden ze meegegeven op alle nationale vluchten. De basis van het hok is enerzijds gevormd uit duiven die voortkomen van hun basiskweekkoppel gekoppeld aan enkele gerichte aankopen. Het basiskoppel bestaat uit een duiver van Gerard Latruwe (Ruddervoorde, BE) gekoppeld aan een duivin van Godfried Vanderstichel (Pittem, BE). De bijgehaalde duiven waarmee ze successen boeken, zijn duifjes van o.a. Luc en Hilde Sioen (Moorslede, BE), D&D Platteeuw (Zillebeke, BE), Stefaan van Moerkerke (Brielen, BE) Marc Lernout (Geluwe, BE) en Norbert Ally (Aarsele, BE).


Het hok van de weduwnaars

De ‘150’, nationaal winnaar oude duiven Poitiers 2013

Een nieuwe naam krijgt de nationale winnaar voorlopig nog niet. Het is altijd de ‘150’ geweest en zijn nationale winst verandert daar niets aan. Hij is een zoon uit de ‘Zoon Primus Ally’, een duif  die aangekocht werd op een verkoping van late jongen van Norbert Ally. In zijn pedigree zien we namen als ‘Wittenbuik Van Den Abeele’, Marijke Vink, ras Koopman, enz. De moeder is een nazaat uit het basiskweekkoppel. Dit jaar vloog de '150' Arras en Clermont als voorbereiding. Hij werd voor het eerst gespeeld vanuit Fontenay-sur-Eure en won een 3° prijs tegen 198 duiven. Vanuit Tours miste hij zijn prijs om dan uiteindelijk snoeilhard uit te halen vanuit Poitiers en dit met de nationale winst als gevolg. We wensen vader en zoon verder nog een goed seizoen toe.


De '150', nationaal winnaar 2013 Poitiers oude duiven

Reacties

Proficiat met jullie Nationale overwinning
vanwege Duivenmaatschappij Elk Zijn Recht Rollegem-Kapelle