Zoeken

Inter-Westvlaamse huldigt de kampioenen uit 2017 tijdens een schitterende feestzitting.

De ruime zaal Rapsodie van Domein Maelstede te Kuurne vormde zondagmiddag het decor voor de jaarlijkse hulde aan de kampioenen binnen de Inter-Westvlaamse Vereniging.


De tafel met het bestuur van de Inter Westvlaamse

Op de uitnodiging stond vermeld : “ 81 jaar West-Vlaamse Vereniging – 16 jaar Inter-Westvlaamse” , woorden die meer dan genoeg vertellen over deze fraaie en unieke organisatie binnen de Westvlaamse fondwereld . Het was muisstil onder de 250 aanzittenden voor het feestbanket toen Voorzitter Filip Norman het woord nam . In een korte maar aangrijpende toespraak gaf hij duidelijk te kennen dat de huidige toestand in de provincie aan hem en aan zijn prachtige organisatie veel kwaad hebben gedaan . “We hebben gedurende zoveel jaren gepoogd om de duivensport, vooral op de fond, te bevorderen maar de laatste seizoenen zijn we daarin ferm gekortwiekt. Alles werd ons afgenomen, zelfs een open debat met kans om onze vluchten van vroeger zelf opnieuw in te richten in het teken van de duivensport in de provincie wordt ons niet gegund . Aan de heer Schreel hier aanwezig in de zaal doe ik in naam van de vele liefhebbers een oproep om even goed na te denken en ons tenminste toch iets te gunnen.” : aldus F. Norman. Nadat hij iedereen een fijne namiddag had toegewenst werd de voorzitter op een daverend applaus getrakteerd .

Tijdens een uiterst verzorgd en bijzonder smaakvol banket werden de vele winnaars gehuldigd . Er werd benevens bloemen en trofees zo waar gratis € 8925 aan prijsgelden uitgedeeld. In het algemeen kampioenschap deelden 60 liefhebbers van de prijzen pot, in het kampioenschap der oude , der jaarlingen en der jongen waren er telkens 25 liefhebbers die een bedrag ontvingen . Heel wat fondspelers uit de provincie passeerden dus de revue .

De top-3 in de kampioenschappen

Algemeen kampioenschap :
1e Marc en Geert Pollin
2e Eric Vermander
3e André Vaernewijck

Kampioenschap oude duiven :
1e Kati Lippens
2e Lionel Vermander
3e Roger Mylle

Kampioenschap der jaarlingen :
1e Gino Clicque
2e M & G Pollin
3e Marc Wybo

Kampioenschap der jongen :
1e Eric Vermander
2e Maurice Bral
3e Chris Debacker


Hulde aan de nationale winnaars 2017

De winnaars van de diverse vluchten binnen de I.W.V. ontvingen achteraf hun trofee, terwijl een handvol aanwezige nationale winnaars in de bloemen werden gezet. Nadien nam secretaris Eric Claerhout het woord. Wij citeren:

“ Dames, beste duivenliefhebbers,
We hebben allemaal , sommigen onder ons waarschijnlijk meerdere malen, de film gezien van de Titanic.  Het is misschien een detail in de film…maar de muzikanten bleven maar muziek spelen. Ook ons schip, de Inter-Westvlaamse probeert te blijven spelen, zij het dan met de duiven.   De zee is bij momenten woelig en er ligt al eens een ijsschots op de bodem maar  we varen verder uit respect voor de stichters van de Inter-Westvlaamse en al onze opvarenden en dat zijn jullie liefhebbers,  allemaal. Daarom in naam van jullie allemaal een bloemetje voor onze kapitein Filip en zijn vrouwtje Roos.”
Einde citaat.

De D.J. van dienst zorgde achteraf nog voor heel wat goeie muziek. Zo vloog de tijd weer veel te snel voorbij van één der mooiste duivenfeesten die West-Vlaanderen rijk is . Het zou doodzonde zijn moest zo’n organisatie en zo’n feest verdwijnen. Nog een dikke proficiat aan het bestuur van de I.W.V. alsook aan de vele liefhebbers die één of meer prijzen mochten in ontvangst nemen, het getuigt van een mooi seizoen anno 2017 .