Zoeken

Internationaal Barcelona valt ten prooi aan de combinatie Boogaard - van Buuren (Amsterdam, NL)

Langs rivieren, over meren en voorbij bergen, dorpen en steden is Barcelona 2011 uiteindelijk geëindigd in een één-tweetje tussen twee fantastische metropolen. Evelyn vliegt vanuit de hoofdstad van Catalonië naar Amsterdam, de hoofdstad van de lage landen, en is de snelste duif van een heel Europees konvooi. Marco van Buuren en Piet van de Boogaard zijn de gelukkige liefhebbers die hun Evelyn om 04:59 ‘afvlagden’.

De combinatie Boogaard/ van Buuren is geen onbekende op de klassieker van de lange afstandsvluchten. Ze hadden de beste Barcelona-duif internationaal 2008-2009 met hun ‘Katsu’ en nu een eerste internationaal met hun ‘Evelyn’.

‘Evelyn’, NL 07-1625890:

1ste   Internationaal Barcelona 2011 tegen 26044 duiven
1ste   Nationaal Barcelona 2011 tegen 7046 duiven
729ste Nationaal Barcelona 2010 tegen 7016 duiven
637ste Nationaal Tarbes ZLU 2009 tegen 3601 duiven
716de  Nationaal Bordeaux 2008

Wie kent niet het alom bekende liedje over de duiven op de Dam in Amsterdam, die stukjes brood uit je hand komen eten. Leuk voor de toeristen maar de duiven van de combinatie Boogaard/ van Buuren zijn andere kost. De thuishaven Amsterdam is het enige dat deze duiven met elkaar gemeen hebben. Het is appels met peren vergelijken en het zou kant noch wal slaan deze duiven over één kam te scheren.  Marco en Piet zijn liefhebbers die de duivensport serieus aanpakken. Uiteindelijk staan alle vluchten in het teken van die ene vlucht die eens in het jaar gevlogen wordt. Vluchten van de middaglossing dienen als leerschool voor Barcelona.

‘Katsu’, NL 06-2030950:

10de Internationaal Barcelona 2009
5de  Nationaal Barcelona 2009
34st Internationaal Barcelona 2008
12de Nationaal Barcelona 2008

Met hun ‘Katsu’ hebben de heren eerder al laten zien waar toe ze in staat zijn. Nu zetten ze, met de prestatie van hun ‘Evelyn’, Amsterdam op het gebied van de duivensport volledig op de kaart. De hokken staan boven op hun horecagelegenheid. Hun accommodatie omvat drie kooien. Zelf spreken ze van ‘het grote hok’, maar het is niet meer dan 2 meter bij 3 meter. Het hok heeft 24 bakken. Hier houden ze de vliegduiven, 40 à 50 duiven. Daarnaast hebben ze het kleine hok van 2,5 meter bij 2 meter. Op dit hok zitten de 40 jongen en ook wat jaarlingen. Voor de acht kweekkoppels hebben Marco en Piet een hok van anderhalf bij een meter. Ze kweken niet alleen uit deze acht koppels maar ook uit de vliegers.

De duiven die ze hebben komen uit verschillende lijnen. Op de eerste plaats uit hun eigen ‘Katsu-lijn’. Deze duif komt uit de “Champ” een doffer die in 1996, ’98 en ’99 prijs vloog op Barcelona. Toen speelde Piet nog in de combinatie Jonkmans/Boogaard.  Daarnaast hebben Marco en Piet rechtstreekse duiven van Gebr. Hagens. Ook zitten er lijnen van o.a. de Gebr. Bruggeman op hun hok. Het komt er op neer dat ze uitgaan van een hoge kwaliteit van de vliegduiven.

Daarnaast zijn de hokken prima in orde en de verzorging is optimaal. Piet en Marco houden een bijzonder intensief trainingsprogramma aan met hun duiven. Naast de kortere vluchten van de vereniging en twee keer een dagfondvlucht brengen zij de duiven eens per week ook nog zelf weg. Doorgaans zo’n 70 kilometer, maar er zitten ook uitschieters bij die gaan tot Noord Frankrijk, waar ze als groep in 1 keer losgaan. De duiven trainen twee maal daags verplicht met de vlag rond het hok. Ze krijgen goed en voldoende vetrijk voer. Bij de grote vluchten laten Piet en Marco hun vliegers op nest vliegen. Zo vloog Evelyn op een jong van zeven dagen oud. Zij trotseerde een deel van de nacht om zo snel mogelijk weer terug op het hok te zijn. Met vijf prijzen van de zeven duiven op Barcelona 2011 is Barcelona dubbel en dwars geslaagd.

Een volle zus van ‘Evelyn’ is de 07-1625881. Deze duivin heeft als naam ‘Chanty’. Ook deze duivin was mee naar Barcelona en is de 141ste gemelde duif Nationaal Barcelona 2011.

‘Chanty’, 07-1625881:

141ste Nationaal gemelde duif Barcelona tegen 7046 duiven
19de   Nationaal St.Vincent 2009 tegen 6052 duiven
776ste Nationaal Tarbes 2009 tegen 3601 duiven
888ste Nationaal Bordeaux 2008         

Een zoon van ‘Evelyn’ bewijst dat het met de kweekwaarde  van de Internationaal  Barcelona winnares goed zit. Hij wint, op exact dezelfde dag als zijn moeder, op de overnacht vlucht Montpellier een mooie prijs door zeventien minuten over acht in Amsterdam te arriveren.

De vroege thuiskomst van ‘Evelyn’ was een grote verrassing voor Piet en Marco. Onrustig vanwege de vlucht stond Piet al vroeg naast zijn bed. Groot was zijn verbazing toen hij al een duif op het hok zag zitten. Na Marco gebeld te hebben constateerde Piet een tijd van 04:59:47. Een snelheid van 1594,89 mpm, zo bleek na berekening over 1237 km. Piet en Marco zijn nog beduusd van deze prachtige overwinning. Langzaam dringt tot hen door dat zij de eerste internationaal Barcelona 2011 in the pocket hebben. Een succesvol één-tweetje dus voor dit goed samenwerkende duo.

Reacties

Wink Toutes mes félicitations !

Evelyn was de beste !!!
Proficiat hoor !Zij vliegt bijna 500 meter sneller dan mijn duif die hier in Belgie nog per tiental wint !
Moest ik haar eens mogen gebruiken om eens tegen mijn duiver te zetten .....
mvg
roger casier

Congratulation from LIMA PERÚ.
Carlos Nieri
nieripigeons

Hartelijk gefeliciteerd met deze mooie overwinning !!!!
Geniet van het succes en alles wat erbij komt kijken.

Groeten,

Frederik Leliaert
Aardenburg

congrat's for the both of you, the dynamic duo.
You've got a beautiful and intelligent bird.

- Pilipinas Federacion Colombophile

Van harte proficiat mannen

Ik zie dat de spreekwoordelijke appel weer niet ver van de boom is gevallen......Brugemann x Hagens....
Klasseduifje,geniet maar van dit mooie moment,het zal jullie bijblijven tot het einde van jullie dagen.

Sportieve groeten uit Zedelgem.

D'Heedene Eddy.

Hi everyone

Congratulations to the winner Grand Prix in Barcelona and hope for the riders a better chance in the coming year and Eamil for this reporter and the friendship of the participants in the PIPA Pigeon Paradise
Your friend
from kuwait
M.J

Hello Boogaard - van Buuren ,

Congratulations to you!

This is a really nice pigeons.‘Katsu’ and ‘Evelyn’ I LOVE YOU!!!!

Very Happy Congratulations to the winner Grand Prix in Barcelona.Congrats, as well,to Samir Begovich.

congratulations to the winners of this years Barcelona Race. more power!!

Hello Boogaard van Buuren
Congratulations to win and I hope that success continues and you are really heroes  and thanks go to the pipa that show introduced us achievements
really nice pigeons Katsu and Evelyn Splendor

Best regard's from Kuwait
Ali Aldahoum Alazemi

malheureusement les pigeons européen ne sont pas a la hauteur il as que 10/100 de bonne souche , et 90/100 pigeon ramier ........ presque 96/100 sont des concours de vent de derrière c'est le vent qui gange toujour hhhhh... les vrai race de pigeon sont des saudi arabia et de maroc egypte irak ... pigeon de la distance et de mordant..........

...........................................................................................................

Quand le vent est derrière les oiseaux, n’importe quel pigeon peut gagner la course. La course est basée par la vitesse à laquelle les oiseaux sont enregistrés. La course est appelée “soufflé maison”. En Hollande la majorité du temps il y a un vent de sud-ouest arrière et ce vent crée une performance très rapide. Les meilleurs pigeons avec leur origines et les meilleurs préparés ne gagnent pas forcément ces sortes de course. Il y a toujours des vents d’Est et Ouest. Ce vieil adage devrait être suffisent pour expliquer le vent d’est. “Le vent d’est n’est bon ni pour les hommes ni pour les bêtes. De tous les quatre vents, le vent d'Ouest est léger et aide les oiseaux quelque soit la direction dans laquelle ils volent. Les meilleures courses sont celles avec un vent d’ouest. Le pigeon qui gagne dans ces conditions a gagné sa journée. Les vents d’ouest de 50Km/h ou plus rendent la course plus difficile. Beaucoup d’oiseaux se perdent dans ces conditions. Du fait de la force de ces vents les pigeons sont continuellement poussé hors de leur course. Cela nécessite que l’oiseau utilise sans arrêt son système de navigation. Les oiseaux qui ne sont pas équipés d’un système de navigation proprement opérationnel ont un problème dans ces conditions. Beaucoup ne trouveront pas leur chemin vers la maison sous ses vents auxiliaires.

.........................................................................................................

note = le barcelone 2010 et une vraie course c'est tout ......

What a nice report, a tribute to two very good fanciers with a well deserved victory, not forgetting this remarkable pigeon which responded to the task before it in the best possible way. A fine example to all pigeon fanciers who live the dream.