Zoeken

Hooymansduiven springen naar voren in asduifklassementen naarmate Million Dollar Race-finale nadert

Op 8 januari stond de vierde Hot Spot Car Race van de South African Million Dollar Pigeon Race op het programma, een vlucht van 309 kilometer met kopwind. In totaal werden ruim 3.100 duiven gelost. De snelste van het pak vloog bijna vijf uur en dus amper 60 km/h. Een zware vlucht dus waarop Team Hooymans voorlopig de 1e Asduif Grand Average pakt.


Jan Hooymans, klaar voor een nieuwe triomf in de Million Dollar Pigeon Race

De laatste weken eindigen de duiven van Team Hooymans steeds hoger in de kop van de uitslag. Naarmate het trainingsprogramma zwaarder en intensiever wordt, voelen de 50 Hooymansen zich duidelijk beter in hun sas. Dat tonen alvast beide asduifklassementen aan: Grand Average (asduiven over alle Hot Spot Races en trainingsvluchten) en Hot Spot Average (asduiven over alle Hot Spot Races).

In het Grand Average-klassement bezet Team Hooymans de 1e en 40e plaats. Kijken we naar het Nederlandse deelnemersveld (257 duiven), dan bezetten rechtstreekse Hooymansduiven de plaatsen 1, 3, 6 en 10. De Wassert van Jan Hooymans en Hu Zhen Yu staat fier op de 1e plaats in het asduifklassement. Hij wist de elf trainingsvluchten en vier Hot Spot Races in de kortste tijd van alle deelnemers af te leggen. Op de laatste drie Hot Spot Races wint hij achtereenvolgens de 126e, 16e en 35e prijs van telkens een dikke 3.000 duiven.

Ook in de Hot Spot Average-stand, staat Wassert hoog, als 5e asduif van het complete deelnemersveld. Ook de Sylt Tribun staat in de top 10 met een 9e plaats.
Verder komen we Hooymans tegen op plaats 35, 45, 48, 52 en 85, oftewel zeven keer in de top 100 van de Hot Spot Race-asduiven! Ten opzichte van het Nederlandse deelnemersveld zijn de plaatsen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9 en 11 ingepalmd door Hooymansduiven. Op de zware vierde Hot Spot Race werden grote sprongen voorwaarts gemaakt in het klassement. De Beste Nederlandse duif op de Hot Spot-vluchten is zoals gezegd Wassert, op de voet gevolgd door Sylt Tribun, Speurneus II en Goodnight Goodiez.

De Wassert is gekweekt uit een zoon van Geeloger x Dollar Lady, een samenkweek met Koen Minderhoud. Dollar Lady is een volle zus van Harry en reeds moeder van een 100.000 USD-winnaar in Zuid-Afrika. De moeder van Wassert is een rechtstreekse dochter van Harry gekoppeld aan de Kannibaal-lijn (via Herman Pouw). Bekijk hier de pedigree van Wassert.

Sylt Tribun is een kruisingsproduct uit Sunny Boy (broer Harry) gekoppeld aan Dentist Lady, een duivin rechtstreeks van Willem de Bruijn (Reeuwijk, NL). Neem de afstamming van Sylt Tribun hier door.

Speurneus II is een inteeltproduct naar het stamkoppel Jonge Bliksem x Dirkje, gekweekt uit Brother Harry 910 gekoppeld aan Beauty Laatje (uit Dolce Beauty x Laatje 56 (zus Harry)). Vorig jaar kwam de 10e Knock Out-winnaar van de Million Dollar Race ook uit de Brother Harry 910. De stamboom van Speurneus II vind je hier.

De vierde beste Nederlandse duif en 45e Asduif Hot Spot Average is Goodnight Goodiez. Die asduif heeft dezelfde ouders als de Afgekeurde die afgelopen seizoen de zevende prijs in de loodzware finale van de Million Dollar Race wist te winnen: (vader) Brother Harry 507 en (moeder) Dochter Harry. Pluis de afstamming van Goodnight Goodiez hier uit.


Afgekeurde, 7e finale Million Dollar Race 2016 voor Team Hooymans

Op 21 januari staat de vijfde en laatste Hot Spot Race op het programma. Twee weken later, op 4 februari, volgt dan de grote finale. Maakt Team Hooymans dan nog enkele sprongen vooruit? Afspraak volgende maand!