Zoeken

Gebroeders Homma fenomenaal uit de startblokken

De gebroeders Homma uit Steggerda hebben door de jaren heen bekendheid vergaard in binnen- en buitenland. De twee jonge mannen hebben hun jeugdige elan van zich afgeworpen en leggen wekelijks het vuur aan de schenen bij de gevestigde orde.

De oudste broer Ydo (28) werkt in zijn dagelijks leven als jongveespecialist bij Denkavit Nederland en vormt samen met Elco (25), de logistiek specialist van Agrifirm, de combinatie. 


Ydo Homma (r) en Elco Homma (l)

Een krachtige basis die uitstekend blijft vererven

Al sinds jaar en dag wordt hoofdzakelijk uit dezelfde bron geput. De hoofdlijnen van de combinatie bestaan uit de duiven van Arie Dijkstra (met name Maldini), de duiven van Eijerkamp en de 'Ippon' afkomstig van combinatie Aantjes Sonneville.

De belangrijkste kweker van de afgelopen jaren en op dit moment is de NL11-1107067, beter bekend als 'Maldini'. Hij is een zoon van 'Okidoki' van Arie Dijkstra. 'Okidoki' werd als jaarling gekroond tot 2e Nationale asduif eendaagse fond en komt uit de wereldberoemde koppeling Leonardo x Tinkelbel. 

Door de jaren heen zijn meerdere keren duiven van de combinatie Eijerkamp naar Steggerda gehaald. Deze duiven doen het zeer goed en hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de successen die de afgelopen jaren zijn behaald. 


Maldini, de nummer 1 kweker van de gebroeders Homma

Dat Maldini een hele speciale is blijkt wel uit de nakomelingen die hij over de afgelopen jaren heeft gegeven. Voor nu houden we het bij een imposante top 10 referentielijst. Kijk en huiver;


De referenties met nazaten van Maldini op nationaal en afdelingsniveau. 

Afgelopen weekend was het weer raak en werd de 1e prijs in het samenspel tegen 3.253 duiven gewonnen met een kleinkind van Maldini. Dezelfde duif vloog dit jaar ook al de 6e tegen 16.314 duiven!
 

Heusden Zolder op 4 mei, 2-6-7-8-9-13 etc. tegen 16.314 duiven!

Als er dan toch iets moet zijn aan te merken op het spektakelstuk is het dat de eerste prijs niet werd gewonnen. Maar neemt u van mij aan dat de mannen tot de laatste vlucht van het jaar er alles aan zullen doen om wekelijks de snelste duif van de afdeling te klokken.
In de breedte kwamen de duiven goed en werd er een prijspercentage van 80% gehaald. Omdat we in deze reportage niet alle kopduiven aan u voor kunnen stellen lichten we er een paar uit. We beginnen met de NL16-1052016, 'Nadien'. Zij won de 9e prijs tegen 16.314 duiven en wist ten tijde van ons bezoek als eerste te arriveren vanuit Quievrain en wist daarmee beslag te leggen op de 2e prijs tegen maar liefst 19.843 duiven! Op het moment van schrijven staat zij bovenaan in Afdeling 11 over 5 vluchten maar is zij op dit moment ook de 1e Vitesse duif en 4e midfond van de gehele afdeling! Klik hier om haar pedigree te bekijken.


Ippon, aan vaderszijde in de pedigree van Nadien

Drie jaar op rij een NPO overwinning (2016,2017,2018)

Toeval speelt geen rol bij deze combinatie. De kolonie wordt jaarlijks beter en dat resulteerde de afgelopen drie jaar al tot overwinningen op nationaal niveau!
Dit jaar zaten ze dus ook al twee keer dichtbij een afdelingsoverwinning tegen ruim 16.000 en 19.000 duiven. Komend weekend staat de eerste eendaagse fondvlucht op het programma waarvoor er 14 duiven zijn ingekorfd. Op deze vlucht hebben zij onder andere Amber ingekorfd. Zij wist vorig jaar de eerste eendaagse fondvlucht op haar naam te schrijven.

Bent u benieuwd welke duiven zorgden voor de successen op de NPO concoursen? Klik dan op de namen om hun pedigree te bekijken. 

Amber, 1e NPO Troyes.

Ice Queen, 1e Nationaal Sector 4 Morlincourt.

Sophie, 1e NPO Niergnies.

De kracht van de combinatie 

Ydo en Elco zijn samen gestart met de duivensport en hebben ook een gezamenlijke kijk en visie ontwikkeld over de verzorging en het spelen van duiven. Ondanks hun voltijdse banen spelen ze het tot op heden altijd klaar om mee te draaien in de bovenste regionen. Op dit moment spelen zij alleen met duivinnen en worden de doffers alleen als jonge duif gespeeld. Er zijn twee afdelingen voor de duivinnen zodat de snelheidsduiven en fondduiven gescheiden kunnen worden verzorgd. De doffers worden niet getoond maar zitten klaar bij thuiskomst. 

De komende weken zal in het teken staan van de eendaagse NPO concoursen waarop de combinatie graag eens wil uithalen. De vraag is eerder wanneer het zal gaan lukken dan de vraag of het zal lukken.