Zoeken

Gaston Van de Wouwer (Berlaar, BE) heeft er een super seizoen 2014 op zitten

Voor wie er mocht aan twijfelen, Gaston Van de Wouwer heeft een van zijn beste seizoenen ooit achter de rug. 1e Prov. Asduif Fond KBDB, 1e Semi Nat. Vierzon, 1e Prov. Argenton, 4e Prov. Kampioen Fond KBDB, 5e Nat. Kampioen Jongen KBDB,... Een indrukwekkend palmares om van te watertanden!

Wie Gaston Van de Wouwer heet, weet dat de verwachting jaar na jaar zeer hoog liggen, als je die dan inlost, is er maar een woord dan ben je een kampioen met een grote 'K'. Het toont aan dat Gastons duivenstam, met als opperhoofd stamkweker De Kaasboer, uitgegroeid is tot dé standaard op de nationale halve fondvluchten. Gaston had gauw door welk goud hij in handen had met De Kaasboer. Zijn huidig kweekhok is gestoffeerd met niet minder dan 17 directe kinderen van deze stambeer. We zetten voor u de hoogtepunten van het Van de Wouwer duivenseizoen 2014 voor u even op een rijtje:

1e Semi Nationaal Vierzon met Noor, BE12-6023320

Als er gewonnen wordt in Berlaar weet je dat dat gedaan wordt met nakomelingen van stamkweker Kaasboer, BE98-6335690. Zo ook bij Noor, de Semi Nationale winnares uit Vierzon, ze was de snelste van gans het pak van 15.359 duiven. Zowel de vader als de moeder zijn kleinkinderen van De Kaasboer. Langs vaderskant werd een zoon van De Kaasboer gekoppeld aan een rechtstreekse Van Eynde-Goovaerts-duivin, een dochter van Miss Argenton, die als jonge duif onder meer 4e Nat. Argenton en 29e Nat. Guéret won. De moeder van Noor, Minoe BE09-6111515, is een volle zus van Tia. Tia won zelf onder meer 2e Nat. La Souterraine, 11e Nat. Guéret, 42e Nat. Bourges,... maar is een buitengewone kweekduivin. Tia is moeder van maar liefst 2 provinciale winnaars: Jetje, 1e Prov. La Souterraine & Maya, 1e Prov. Blois. De vader van Tia en Noors moeder is Rik, De 098, een superkweker. Rik is vader van Tia, grootvader van Jetje, Maya, Gaston (1e Olympiadeduif Dortmund bij Uwe Berg), Miss Vierzon (1e Interprov. Vierzon bij Van Eynde-Goovaerts), De Genopte (1e Interprov. Toury),... Klik hier om de pedigree van Noor te bekijken.


Zoals je op de foto kan lezen was Noor heus geen ééndagsvlieg: 1e Semi Nat. Vierzon, 17e Nat. Bourges, 117e Nat. Argenton,...

1e Prov. Argenton met Nafi, BE14-6072202

Nafi was de primus van de jonge bende tegen 4.017 Antwerpse duiven, goed voor een 12e Nat. Argenton. Ook hier is het weer al Kaasboer wat de klok slaat. De vader is Luc, BE10-6031714, een kleinzoon Kaasboer en volle broer van Aske, BE10-6031765: 1e Asduif Fondclub Antwerpen met 2e Semi Nat. Blois, 18e Prov. Guéret, 29e Semi Nat. Vierzon, 30e Nat. Argenton, 76e Nat. La Souterraine,... De moeder van Nafi is Femke, BE11-6119158, volle zus van Laura, 1e Nat. Bourges; eveneens een volle zus van Serena, 1e Nat. Zone B Poitiers, en dus eveneens een kleinkind van De Kaasboer. Femke zelf was ook een schitterende vliegster, zij won: 10e Prov. Argenton, 20e Nat. Argenton, 36e Prov. Bourges, 64e Prov. Montluçon, 64e Prov. Vierzon,... Nafi heeft dus absoluut winnaarsbloed! Klik hier om de pedigree van Nafi te bekijken.


Luc en Femke, de ouders van Nafi, 1e Prov. Argenton

1e Prov. Asduif KBDB met Provincial Gaston, BE14-6072208

Met Provincial Gaston kroont Gaston zich tot 1e Prov. Asduif Fond in de provincie Antwerpen. Provincial Gaston won onder meer:

Argenton II  Prov. 6e  4.017d.
        Nat. 40e 27.267d.
Châteauroux II Prov. 13e  3.652d.
        Nat. 35e 22.818d.
Guéret II   Prov. 40e  2.706d.
        Nat. 226e 16.619d.

Van een kanjer gesproken! De vader van Provincial Gaston is Jens, BE09-6111676, een halfbroer van Gaston, de Olympiadeduif van Uwe Berg, Jens is een inteelt naar De Kaasboer, zowel de vader als de moeder van Jens zijn kleinkinderen van De Kaasboer. Moeder van Provincial Gaston is Sandy, BE11-6119143, dochter van Rik, De 098, en dus een kleindochter van De Kaasboer. Sandy was zelf een topvliegster met onder meer: 12e Prov. Châteauroux, 19e Prov. Montluçon, 32e Prov. Guéret, 37e Prov. Montluçon,... en ontpopt zich nu dus ook tot topkweekster. Klik hier voor de pedigree van Provincial Gaston.


Jens en Sandy, de ouders van Provincial Gaston, 1e Prov. Asduif Fond 2014

Wereldwijde referenties

Dat Gaston Van de Wouwer gouden handen heeft, staat buiten kijf. Zo wonnen zijn duiven op eigen hok al onder meer twee nationaals, twee zonaals, een ganse rist provinciaals en talloze provinciale en nationale asduiftitels. De rode draad in dit succesverhaal valt terug te voeren op één enkele duif, de stamdoffer De Kaasboer. Àlle duiven van Gastons kolonie hebben namelijk het Kaasboerbloed door de aderen stromen. Zij worden gekenmerkt door een stalen gestel en een ongeëvenaarde winnaarsmentaliteit. Dat deze eigenschappen bij het inkruisen van de Van de Wouwer-duiven ook werden overgezet naar andere hokken blijkt uit de ontelbare topprestaties die bij collega-liefhebbers werden neergezet. Een bloemlezing van de referenties, waaronder maar liefst vijf nationale winnaars in de laatste vier jaar, vindt u hier.

Om de sterke verervingskracht van de Van de Wouwerduiven te onderstrepen volstaat het om het Nationaal Kampioenschap KBDB Fond Jongen 2014 eens onder de loep te nemen. De Nationale kampioen is Paul Wijns (Herenthout), maar opvallend is dat zowel de nummer 2, Bart Henderickx (Berlaar); nummer 3, Cleirbaut-Van Riet (Bonheiden) als nummer 4 Willy Daniëls (Kessel) hun Nationale titel te danken hebben aan duifjes met heel veel Kaasboer-gehalte. De nummer 5 in het Nationaal Kampioenschap is Gaston zelf. Een beter bewijs van de sterkte van de Van de Wouwer-duiven bestaat toch niet! 

Gaston heeft besloten om het drukke duivenbestaan, dat hij de laatste jaren kende, op een lager pitje te draaien, om zo samen met zijn vrouwtje Maria wat meer te genieten van het leven. Daarom besloot hij om op het einde van 2014 enkel wat jonge duiven te houden. Gezien de prestaties van die juniors, lijkt hij met deze beslissing weinig aan kwaliteit in te boeten!