Zoeken

Fahad Alwatri (Koeweit) zet zijn ambitie kracht bij met 2e prijs in finale Million Dollar Race 2018

Liefhebbers uit het Midden-Oosten drukken de laatste jaren hun neus nadrukkelijk aan het venster op de zware en meest prestigieuze oneloftraces ter wereld. Nu is het Fahad Alwatri uit Koeweit die in de laatste Million Dollar Race zijn ambitie kracht bijzette met de 2e prijs in de finale en bijbehorende $125.000.

Mr. Fahad Alwatri voor zijn recent nieuw gerealiseerde hokinstallatie

SAMPDR 2018

Fahad Alwatri heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken. De ambitie om mee te dingen naar de topprijzen in de belangrijkste races in de wereld. Kosten noch moeite worden gespaard om aan de beste duiven te komen die Fahad kan vinden. Samen met zijn duivenvriend Sakis Minovgioudis wordt er dan ook veel overlegd en tijd gespendeerd aan het zoeken naar de duiven die mee kunnen met de besten. Ook de tweede prijswinnaar van de Million Dollar Race 2018 in Zuid-Afrika is hier zo'n voorbeeld van. Want wie de stamboom van deze geweldernaar bekijkt kan niet anders concluderen dat er weinig tot geen betere zijn. Het is namelijk een 100% Dirk Van Den Bulck duif en niet uit de minste. De tweede prijswinnaar KWT17-897615 is namelijk een kleinkind van Kittel en van Goed Rood. Twee van de meest bewonderswaardige Van Den Bulckduiven.


Stamboom van de KWT17-897615

Wat het vorig jaar nog de 125e plaats in de finale voor een duif van Fahad Alwatri een 100% Sakis Minovgioudis (klik hier voor de pedigree van deze duif). Dit jaar was het bijna goud maar toch goed voor een prijzenpot van USD 125.000,-

Alshaheed One Loft Race (Koeweit)

Dit was niet het eerste wapenfeit van het afgelopen One Loft Race seizoen van Alwatri. Eerder wist de duif Mansoor KWT17-897681 van Fahad in de Alshaheed One Loft Race in Koeweit al furore te m aken met onder andere een 2e tegen 1.075 duiven, 2e tegen 1.163 duiven, 19e tegen 1.150 duiven en een 74e tegen 1.191 duiven te winnen. Deze Mansoor is gekweekt uit een kleinzoon van de 4000 duivin van Dirk Van Den Bulck gekoppeld tegen een sterk ingeteelde kleindochter van de Olympiade 003. Zoals u ook hier kunt zien haalt Fahad Alwatri enkel de beste die er te vinden zijn en speelt er ook mee.

Slot

Met de gedrevenheid van deze liefhebber zit het zeker goed, zijn zoektocht naar goede duiven heeft hem al veel gebracht maar zal hem, zoals het er naar uitziet nog veel meer gaan brengen. Volgens velen is het de toekomst van de duivensport. Eerlijk en hard. We vliegen tegenelkaar onder dezelfde condities en enkel de beste kunnen winnen. Nu was het bijna een duif van Fahad Alwatri. We gaan het volgen in de komende One Loft Races waar Fahad zijn deelnemende duiven zeker weer zal laten schitteren. Namens het hele PIPA team een welgemeende proficiat richting Koeweit.


Fahad Alwatir en zijn goede vriend Sakis Minovgioudis