Zoeken

DVV Pigeons (De Vroe-Van Gaver-Vandeputte) (Moortsele, BE) bevestigen topstatus met een resem topprijzen in 2014

Na enkele topjaren in crescendo kent dit trio een meer dan verbluffende start in 2014 met toppers op halve fond, zware halve fond en nu ook reeds op de fond.

De Mark Wilmots-aanpak, gebruik ieders talenten maximaal op de juiste plaats

Een gepassioneerde hobby, op een professionele leest geschoeid: zo kan je de werking van dit trio omschrijven. Allen opgegroeid tussen en met de duiven hebben ze enkele jaren terug hun krachten gebundeld om met veel passie, maar goed doordacht, hun plaats af te dwingen aan de top van de duivensport. Iedereen in dit team, namelijk Johan, Tom en Rudi hebben veel ervaring, maar zoals we ondertussen kunnen waarnemen telt meer dan enkel de inzet om op alle domeinen top te zijn. Daarom hebben ze gekozen voor de Wilmots-aanpak. Zet ieders talenten in op de juiste plaats en laat ieder zijn focus maken. Johan beheert het kweekhok en ploeg jonge duiven (DVV-pigeons), Tom neemt de duivers en weduwnaars voor zijn rekening (Van Gaver –  De Vroe) en Rudi treedt in de arena met de oude duivinnen (Rudi Vandeputte). Steeds in overleg maar elk met zijn eigen specialisatie.


Johan en Tom met een brede glimlach poserend met Cahorswinnaar Brother Tiets

De pedigree is ondergeschikt aan de prestatie

Deze uitspraak is mogelijks wat kort door de bocht, maar de stamopbouw is duidelijk gebaseerd op duiven met goede resultaten en aankopen uit toppers worden zeer selectief  gedaan. Ze hebben beiden uiteraard hun eigen oude soort waarvan ze enkel het beste hebben overgehouden voor de kweek. Hierbij alvast enkele namen waarop het kweekhok is gebaseerd. De 1e provinciaal Châteauroux van Etienne Baudewijns (Moortsele, BE) is een topkweker, de Groten van Marnix Van Gaver, de 1e provinciaal van Lucien Vandergucht, en de Zoon Turbo van Andre De Coene zijn allen gewezen topduiven. Deze duiven, aangevuld met een duivin van Erik Limbourg (kleindochter 1e nationaal Cahors), enkele duiven van Rik Cools, een aankoop  bij het superhok Rudi De Saer en een succesvolle samenkweek met die andere topper uit de streek van Zottegem, nl. Jan Pappens uit Zwalm (met een product uit deze samenkweek werd vorige week de 1e Poitiers jaarlingen lokaal Zottegem behaald).

Seizoen 2014 is nu reeds geslaagd

Nadat ze in het verleden reeds met nationale overwinningen gingen lopen hebben ze ook in 2014 een vliegende start genomen. Er zijn wat bijkomende doelen gesteld nl. ook de bestaande ploeg uittesten op de fond en zware fond.  Waar voorheen meestal halve fond en zware halve fond werd gespeeld wordt een ploeg duiven nu ook op langere afstanden gespeeld. We vinden geen ander woord dan Spartaans voor hetgeen ze moeten aankunnen. Vluchten tot 500 km moeten zowel de duivers als de duivinnen aankunnen. Het zwaardere werk is tweewekelijks. En met groot succes, zowel met de duivers (bij Tom) als met de duivinnen (bij Rudi).


Zicht op de luchtige weduwnaarshokken

Eentje die er nu reeds bovenuit springt, is de New Drinker (BE12-4253470), bloedlijn supervlieger Den Drinker x duivin ras Aelterman-Limbourg. Klik hier voor de pedigree van de New Drinker. Hij was in 2013 9e asduif zware halve fond op de PIPA-ranking met 7 op 7 op de nationale wedstrijden. In 2014 won hij reeds 1e lokaal Blois (164d) en 2e provinciaal (2018d), 1e lokaal Vierzon (832d) en 27e provinciaal (8.394d), 1e lokaal Poitiers (370d) 7e provinciaal (3.142d) 18e nationaal 12.379d, naast nog een aantal andere topprijzen.  Een echte klasbak, die het vooral van het harde werk moet hebben.

Zo zijn er nog een drietal toppers die zwaar performen met o.a. 1e prijs Cahors lokaal. Ter illustratie hierbij de resultaten van de weduwnaars bij Tom en de prestaties van de duivinnen bij Rudy. Zoals je kan lezen een resem prachtige uitslagen met als kers op de voorlopige taart de prachtprestatie op een keiharde Poitiers van 14 juni met 14 op 14 bij de oude duiven (370d lokaal), 28 op 29 prijzen van 690 jaarduiven, telkens met de eerste prijs en dezelfde dag 6 op 8 op Cahors ook met de zegepraal lokaal.


Brother Tiets (Cahorswinnaar) strijdvaardig in zijn nestbak, blakend van forme

Op dit elan doorgaan zal niet vanzelfsprekend zijn, maar het einde van deze toppers hebben we nog niet gezien.

Enkele vuistregels in de verzorging en aanpak:

- De 7 basiskweekkoppels worden niet gewisseld.
- Uit deze koppels worden diverse kinderen met elkaar verkruist.
- Iedereen kweekt en uit de 10 beste oude duiven worden eieren verlegd.
- In de rui-en winterperiode vertoeven de duiven in volières in de buitenlucht en 
  mag het gerust een beetje Spartaans zijn.
- In het seizoen verloopt de verzorging piekfijn.
- Men huivert van blind kuren, liever geregelde controle bij de veearts.
- Er worden enkele verschillende voedermerken gemengd en er wordt zwaar gevoederd.
- Bijproducten worden zoveel mogelijk op het voedsel verstrekt... 
  en de selectie op het einde van het seizoen is bikkelhard

We zijn einde juni en nu reeds kunnen we het seizoen reeds als geslaagd aanzien, maar wetende dat zij in de voorbije jaren ook met de jonge duiven zeer sterk presteerden verwachten we nog wat gensters in de komende maanden.

Reacties

Bij deze wil ik ook zeker mijn vader Marnik vermelden, die steeds een handje toesteekt waar nodig!!

Bedankt Pa!

Aan iedereen veel succes dit weekend!!

Groeten Tom

Proficiat Tom !
2014 verloopt vlot zie ik op naar een nationale overwinning !

Groetjes
Maarten Poels !