Zoeken

Contador van Joël Verschoot, absolute topduif in het kielzog van Armando (video)

Naast Armando ontpopte ook Contador zich de voorbije seizoenen tot een absolute topduif op de hokken van Joël Verschoot in Ingelmunster. Duiven als Contador die 4 keer nationaal top-10 vliegen op de fond zijn immers niet dik gezaaid.

Op de loodzware Angoulême 2018 waarin Joël Verschoot verschroeiend uithaalde won Joël bij de oude duiven naast de 1e nationaal met Armando ook 3e Nationaal met die andere killer Contador… een klepper die met een 3-5-6-8e Nationaal niet minder dan 4 prijzen binnen de Nationale Top-10 op zijn erelijst heeft staan. Het is werkelijk fenomenaal dat 2 dergelijke duiven op hetzelfde hok huizen... laat staan dat ze te koop komen in één en dezelfde internetveiling!

Het hoeft niet te verbazen dat Contador, net als Armando, momenteel ook al veilingrecords breekt. Terwijl de veiling nog loopt is hij al zeker van zijn plaatsje in de top-10 van duurste duiven ooit verkocht in een veiling. Waar hij precies zal stranden weten we komende zondag 17 maart wanneer de veiling van Joël Verschoot ten einde loopt op PIPA en Contador dus van eigenaar zal veranderen.

In onderstaand filmpje -dat net voor de start van de veiling werd gemaakt- geeft Joël Verschoot u een beter beeld van topduif Contador. Maak kennis met deze geweldenaar die -vaak in de schaduw van Armando- een ronduit fantastisch palmares bij elkaar vloog. Weinig duiven die kunnen pronken met de resultaten die Contador neerzette, zoveel is zeker. Wie mag zich zondag de gelukkige eigenaar noemen van deze fantastische duif?