Zoeken

Comb. Verbree (Putten, NL) hebben met wonderduif Olympic Samanta opnieuw een Olympiadeduif op de hokken

Combinatie Verbree mogen we inmiddels gerust verzamelaars van Olympiadeduiven noemen. Ze hadden al vier Olympiadeduiven op hun naam staan en voegen daar met Olympic Samanta nu een vijfde Olympiadeduif aan toe. Maar Samanta is niet de enige topper op de hokken.


Co en Piet Verbree (Putten, NL)

Samanta is nu Olympic!

Vorig jaar hebben we u al uitvoerig kennis laten maken met de wonderduif NL14-1651260 Samanta. Wat zij in 2015 presteerde, was werkelijk ongelofelijk. Zie hier de titels die zij in 2015 behaalde:

1e PIPA-ranking Beste Vitesse-Midfondduif van Nederland - 10 prijzen 
1e PIPA-ranking Beste Midfondduif van Nederland - 4 prijzen 
1e Asduivin (10 beste prijzen) WHZB/TBOTB 
2e Asduivin (10 prijzen - 3500 km) WHZB/TBOTB 
2e Midfondduif WHZB/TBOTB 2e Snelheidsduif WHZB/TBOTB

Afgelopen week is bekend geworden dat we hier nog een prestigieuze titel aan toe mogen voegen. Samanta is namelijk (tweede) Olympiadeduif Brussel 2017 voor Nederland in Categorie B Midfond. Ze werd dan ook omgedoopt tot Olympic Samanta. Opmerkelijk detail is dat Samanta die eretitel heeft veroverd met de enkel in 2015 geleverde prestaties. Co en Piet hebben Samanta gekweekt uit NL05-2159336 Conto en BE10-6297675 Caprina. Beide ouders hebben al ruimschoots bewezen het predicaat topkweker te mogen dragen. Bewonder hier de volledige afstamming van Olympic Samantia.

Met haar prestaties verdiende Olympic Samanta tevens een nominatie voor Categorie A Snelheid. In die categorie klasseerde zich zich als tiende beste duif van Nederland. Daarnaast behaalde een andere topper, namelijk de NL14-1651344 Platino, een nominatie voor de Olympiade in Categorie D Allround. Platino eiste daar de zevende plaats voor zich op. Met maar liefst drie top 10-nominaties bevestigen Co en Piet opnieuw dat ze in het rijtje toppers van de Nederlandse duivensport thuishoren.

Platino

Platino is een van de opvallende vliegers van dit jaar. Hij leverde een prestatie van formaat door de 2e Asdoffer van Nederland te worden in de WHZB-TBOTB-competitie. Platino vloog dit jaar maar liefst negentien prijzen bijeen waaronder een 1e Regio A Afdeling 7 Midden Nederland vanuit Pont-St.-Maxence van 1.170 duiven. Neem hier de stamboom van Platino door. Platino bewijst al van jongs af aan een klasbak te zijn. U herinnert zich misschien nog wel zijn overwinning op de NPO-vlucht uit Troyes van 6.372 duiven. Daarmee had hij reeds als jong zijn visitekaartje afgegeven. Als jaarling gaf hij daaraan in 2015 een vervolg door in de PIPA-rankings de achtste beste jaarling van Nederland te worden. En nu als tweejarige de 2e Asdoffer van Nederland WHZB-TBOTB. Wat een geweldenaar!

Youliya

Ook deze prachtige blauwe duivin deed het afgelopen jaar haar duit in het zakje bij het veroveren van de diverse kampioenschappen. Youliya is gekweekt uit Fortuno, een zoon van Olympic Fortuna gekoppeld aan haar eigen vader. De moeder van Youliya is Fyra, een duivin uit de lijn van de Ultra 31. Pluis de stamkaart van Youliya hier uit. Ze presteerde het hele jaar geweldig en hoorde op alle niveaus bij de generale duifkampioenen. Ook op de dagfond hoorde ze bij de beste, onder andere met de volgende prestaties:

09-07-2016 Chateauroux   9e NPO Afdeling 7 tegen 3.587 duiven
24-07-2016 Issoudun     11e NPO Afdeling 7 tegen 5.498 duiven
06-08-2016 Blois       112e NPO Afdeling 7 tegen 2.298 duiven
28-05-2016 Orleans     165e NPO Afdeling 7 tegen 5.546 duiven

De volgende duifkampioenschappen waren dit jaar een prooi voor Youliya:

1e Duifkampioen Dagfond Regio A2 Afdeling 7
2e Duikampioen Generaal Regio A2 Afdeling 7
2e Duifkampioen Dagfond Samenspel A 
3e Duifkampioen Dagfond Fondclub Gooi & Eemland
6e Duifkampioen Dagfond Afdeling 7 totaal
8e Duifkampieon Generaal Afdeling 7 totaal

Valita

De laatste in de rij van de blauwe toppers van Verbree in deze reportage is Valita. Zij komt uit de koppeling Ruco x Utopia. De grootmoeder is Fyra, die we hiervoor ook al hebben genoemd als moeder van Youliya. De stamboom van Valita vindt u hier. Valita is inmiddels al winnares van zeven eerste prijzen en behaalde dit jaar ook nog eens een teletekstvermelding met de 3e NPO Issoudun van 3.498 duiven. Ze presteerde vooral erg goed op de natour en behaalde daar de volgende duifkampioenschapsnoteringen:

1e Duifkampioen Natour Regio A2 (240 leden)
2e Duifkampioen Natour Samenspel A (500 leden)
3e Duifkampioen Natour Afdeling 7 (1600 leden)

Daarmee hebben we enkele toppers van het hok Verbree aan u voorgesteld. Dat Co en Piet Verbree met die geweldenaars ook in 2016 weer een karrevracht aan kampioenschappen hebben binnengehaald zal u inmiddels duidelijk zijn. We sommen alleen de indrukwekkende lijst aan eerste prijzen in de kampioenschappen voor u op:

1e Generaal Onaangewezen Totaal Regio A2
1e Snelheid Onaangewezen Regio A2
1e Dagfond Onaangewezen Regio A2
1e Natour Onaangewezen Regio A2
1e Natour Aangewezen Rayon A2
1e Midfond Aangewezen Rayon A2
1e Keizer Generaal Samenspel A
1e Generaal Onaangewezen Samenspel A
1e Dagfond Onaangwezen Samenspel A
1e Natour Aangewezen Samenspel A
1e Natour Aangewezen Afdeling 7 Midden Nederland

Neem het volledige overzicht van alle kampioenschappen hier door.

Opnieuw een subliem jaar

Co en Piet Verbree hebben opnieuw een prachtjaar achter de rug. Jaar in, jaar uit presteren ze op een geweldig hoog niveau, en als kers op de taart mogen ze dit jaar ook nog maar weer eens een Olympiadeduif afvaardigen voor Brussel. Chapeau, mannen!