Zoeken

Bert Van den Berghe (Wortegem-Petegem, BE) zet de kers op de taart met de nationale zege uit Agen

Het was dit jaar al een paar keer net niet voor de succesvolle zakenman uit Wortegem-Petegem. 2 zonale zeges stonden al op zijn conto en afgelopen weekend zette Fyther de kers op de taart met zijn nationale zege uit Bordeaux tegen 5.799 oude duiven.

Net een week geleden lieten we u nog kennis maken met de schitterende resultaten die Bert Van den Berghe tot nu toe bij elkaar speelde. U kan hier deze reportage nog eens nalezen.

Na enkele passages en duivenspel met tandemgenoten, besloot Bert Van den Berghe om het heft vanaf 2011 zelf in handen te nemen. Wat er op die korte periode bij elkaar gevlogen werd, is onwaarschijnlijk, maar in grote mate te danken aan de gerichte investeringen bij vooral Gaby Vandenabeele en verder Pollin, Houfflijn, Vanrenterghem, Devos,... Dit in combinatie met de uitstekende managementscapaciteiten van Bert en de inzet van zijn helpende handen Wim en Vicky staat dus garant voor succes. Dat er een nationale overwinning zat aan te komen daar was vriend en vijand van overtuigd. De afgelopen 2 seizoenen werden volgende top 10-noteringen op nationaal vlak behaald:

1e nat. Agen
3e nat. Poitiers
3e nat. Libourne
4e nat. Limoges
4e nat. Libourne
8e nat. Limoges
8e nat. Châteauroux

Het was Fyther, BE11-4291405, die voor de nationale zege en eeuwige roem zorgde op de schitterende hokken aan de Boeregemstraat. Fyther werd zondagavond geklokt om 19u 29min 12sec na een vlucht van ruim 774 km, goed voor een gemiddelde snelheid van 1192.91 m/min. De snelste Belgische duif tegen de 5.799 oude en 5.313 jaarse duiven samen. Internationaal diende er opgebokst te worden tegen het Nederlands geweld, maar toch wist Bert een knappe 5e plaats te bemachtigen. Fyther is heus geen ééndagsvlieg, vorig jaar op de internationale vlucht uit Narbonne won hij de 50e nat. en 86e internat.

Bert Van den Berghe is een onvoorwaardelijke adept van de Gaby Vandenabeeleduiven, hij volgt dan ook bijna blindelings de raad en daad van de kampioen uit Dentergem. Fyther is een rechtstreekse Vandenabeele, uit diens beste lijnen. Zo is de vader Goliath, BE09-3095224, die een volle broer is van de 2e op One Million Dollar Race in Zuid-Afrika en eveneens een broer is van de 1e prov. Tours. Goliath komt uit Neptunus x Dochter Champion (2e nat. asduif fond '05). De moeder van Fyther is Sandrine, BE07-3199994, inteelt naar de Wittenbuik, want zowel vader als moeder van Sandrine zijn kleinkinderen van de wereldberoemde topkweker. Klik hier voor de pedigree van Fyther.

Klassiek weduwschap

Fyther wordt gespeeld volgens het klassiek weduwschap. Voor hij richting Agen werd gestuurd vloog hij Limoges en Châteauroux. Qua voeding is het de firma Beyers die hier het vertrouwen geniet en qua medische begeleiding wordt er zeer kort op de bal gespeeld. De duifjes worden op de voet gevolgd door dierenarts Pascal Lanneau, die bijna wekelijks op controle komt. Hier dus nooit blind kuren, maar altijd de raad van de dierenarts volgen. Kortom, er wordt niets aan het toeval overgelaten bij de kolonie Bert Van den Berghe.

De resultaten die tot op heden door het team Bert Van den Berghe bij elkaar gespeeld worden, in combinatie met de topkwaliteit die op de hokken huist, doet ons besluiten dat we heus nog niet het laatste gezien hebben van hen!

Reacties

Van harte proficiat aan het ganse team met het behalen van deze nationale overwinning.Vele groeten:De Saer Rudi

Ce qui devait arriver, arriva !

Félicitations

Van harte proficiat met deze nationale overwinning
grt
Gerry Conaert