Zoeken

Batenburg-Van de Merwe en PIPA met Barcelona-winnaar Nederland ‘New Witbuik’ goud in handen

Nog koud bekomen van zijn droomuitslag op Nationaal Bordeaux, sloeg Hugo Batenburgs hart twee maal over bij het zien van de reportage van fam. Schults – winnaar Nationaal Barcelona Nederland 2012 – op PIPA … de winnende duif van de vlucht die Nederlands beste zware-fondhok van dit tijdperk zo graag op zijn palmares zou bijschrijven, deed hem qua uitstraling denken aan zijn legendarische stamvader ‘De Witbuik’ … direct zag Hugo de rol van nieuwe super kweker weggelegd voor deze winnaar!

Niet zelden had Hugo met Nikolaas Gyselbrecht van PIPA besproken dat hij het zo zonde vond dat winnaars van de grote (Inter)nationale klassiekers naar Het Verre Oosten vertrokken en daardoor verloren gingen voor de duivensport in de Benelux. Natuurlijk, de bedragen die vanuit die contreien geboden worden zijn bijna niet te evenaren, toch voelde Hugo dat deze geweldenaar - naar later bleek grotendeels Jan Aarden met zelfs nog dezelfde bloedlijnen als ‘De Witbuik’ in de pedigree – niet naar verre oorden mocht vertrekken. Hij moest in Europa blijven en dan het liefst als nieuw kweekicoon in Klaaswaal.

“Het kopen van zo’n dure duif is echter niet niets,” aldus Hugo. “Een uitzonderlijk hoog bedrag had ik nog nooit voor een duif neergelegd, maar dit was in mijn ogen een eenmalige mogelijkheid. Toch wist ik dat om kans te maken op zo een duif, ik een medestander nodig had. Iemand die financieel wil meewerken, zeer betrouwbaar is, maar ook een grote passie heeft voor de grote fond en Barcelona in het bijzonder. Eigenlijk was alleen de familie Gyselbrecht voor mij een optie. PIPA heeft bewezen professioneel te werken en elke belofte na te komen; daarnaast is er denk ik geen duivenfamilie die zo leeft voor Barcelona. Voor mij zou het samen aankopen van zo’n superduif tevens de bezegeling zijn van de band die wij de afgelopen jaren opbouwden.”

Carlo en Nikolaas Gyselbrecht kregen acuut een twinkeling in hun ogen toen zij Hugo zo enthousiast over die Nederlandse Barcelona winnaar hoorden praten. Direct ging de gedachte terug naar de tijd van Gyselbrecht Remi- André en Carlo … die op Barcelona o.a. de 1e Internationaal, 2e Nationaal en 4e Nationaal wonnen. “Bij bijna elk samenzijn in familieverband komen deze nostalgische verhalen weer op tafel; dat is smullen,” zegt Nikolaas. “Ik was als kleine jongen getuige van de Internationale zege met ‘Laureaat Barcelona’, maar hoe langer dat geleden is, hoe meer het verlangen rijst om zoiets zelf eens mee te maken. De aankoop van zo’n topper als de Barcelona 2012 winnaar, zou heel goed de sleutel kunnen zijn tot dit succes; daarin samenwerken met Nederlands marathon icoon Hugo Batenburg kan alleen maar profijt opleveren voor beide partijen.”

Luttele dagen later zaten Hugo Batenburg, Carlo Gyselbrecht en Nikolaas Gyselbrecht samen in de auto op weg naar Antoon Schults uit Bruinisse … daar zat immers de prachtige donkere witpen doffer NL09-1244606, de doffer die Hugo Batenburgs hart had gestolen. Als schooljongens op weg naar hun eerste afspraakje was de spanning groot bij het drietal … valt de duif niet tegen in de hand?  Is hij wel alles wat we er van verwachten? Door een zeer hartelijk ontvangst bij de familie Schults viel een deel van de spanning al direct weg; er was een duidelijke klik tussen de winnaar en de geïnteresseerden. Toen Antoon zijn briljantje uit de hokken ging halen, zaten de bezoekers op het puntje van hun stoel en toen ze de duif eindelijk in hun handen mochten houden, bleken alle verwachtingen volledig waargemaakt.

“De duif was precies wat ik er van hoopte,” zegt Hugo. “Toen ik kort mijn ogen sloot dacht ik aan dertig jaren terug, toen mijn vader en ik samen onze superduif bewonderen. Die uitzonderlijkle uitstraling, het fantastische lijf, die zijdezachte pluim en dat super kweekoog … deze doffer moet zijn opvolger worden. ‘New Witbuik’ is de enige passende naam voor dit deze duif, hij kan bepalend zijn voor de komende dertig jaar; echt een mijlpaal in mijn duivensportloopbaan.” Ook wij waren zeer onder de indruk,” zegt Nikolaas. “PIPA Elite Center focust zich op de zware halve fond en eendaagse fond, maar deze mogelijkheid is uniek. Ook al omdat we daarmee genetisch zeer belangrijk materiaal bewaren binnen Europa. In samenwerking met Hugo zal ‘New Witbuik’ wel eens zeer grote impact op de toekomst van de sport kunnen gaan krijgen.”

PIPA en Hugo Batenburg besloten direct zeer zuinig met ‘New Witbuik’ om te zullen springen. Geen hengstenkweek en naast enkele jongen die de baan op zullen gaan, zal een selecte groep ook zeker direct voor de kweek gaan worden gereserveerd. De eerste partner van de Nationale winnaar; ‘Amalia’ … de 2e Nationaal Bordeaux winnaar van Hugo Batenburg die hij uit respect noemde naar de dochter van Nikolaas. Twee supers dus tegen elkaar; de verwachtingen in beide kampen zijn vanzelfsprekend zeer hoog gespannen!

Reacties

Gefeliciteerd met jullie aankoop. Een droom om zo een duif op je hokken te hebben.
Succes toegewenst!

Guy

Hallo

Aan Hugo en het Gyselbrechtteam gefeliciteerd met deze super aankoop
Goed dat dit in Europa kan blijven

Debusschere Roger

Beste Hugo, Beste Nikolaas (+PEC team) ,

Ik wil jullie van harte feliciteren met deze prachtige aankoop. Hopelijk kan 'New Witbuik' dezelfde betekenis krijgen in de fondwereld als zijn inmiddels beroemde voorgangers!.
En áls dat ergens kan, dan is dat bij jullie! Heel veel succes, geluk en plezier met hem.

Met vriendelijke groet,

Jim van Ingen

Fam, Gyselbrecht, Batenburg en natuurlijk Antoon

Gefeliciteerd met jullie geweldige aankoop, en Antoon natuurlijk met zijn besluit de duif aan jullie te verkopen en ook zo te vinden was deze duif binnen de EU te houden.

Er behoefd géén enkel twijfel te bestaan over de kwaliteit van de duiven ten huize Antoon, zo vele jaren ik hem ken speelt hij al Barcelona, en al die jaren staat hij lokaal en provinciaal maar ook nationaal en internationaal sterk, dit moest er eens van komen.
Zo ook de klasse duiven die hij heeft zitten, ver hoeven we niet te zoeken want meestal liggen steketee duiven ook niet ver uit de bloedlijnen bij Antoon.

En zoals we allen kunnen zien in de repotage behoefd men géén elite hokken te hebben, droge, goed ventilerende hokken, gezonde en goede duiven, maar ook Antoon zijn liefde voor de duiven zijn passie zijn een weergave van dit succes.
Antoon nogmaals super (Luctor et Emergo, ik worstel en kom boven)

Met sportieve groeten uit België
Jacob (Jaap) Manni oud zierikzeeënaar
Waar is de tijd gebleven Antoon dat we samen nog in het lokaal zaten ik als ventje van een jaar of 11 en jij al spelend op Barcelona Smile

Fam Gyselbrecht en Hugo, Proficiat met de super aankoop!

Ongelooflijk dat zn duif hier mag blijven, op het beste fond hok van nederland klasse!
Pipa zal zeker iets moois in de veiling brengen samen met Fam Batenburg-Van de Merwe hoop ik? Wink

Veel succes!

Lorenzo

Dank voor de leuke reacties !

Yeah, what can I say with very beautiful bird having a spectacular result !?! That's totally impressive !! Congratulations Nikolaas and Company !!!

Hartelijk dank voor alle felicitaties en leuke reacties en ook voor de
vele emails en smsjes!!
We gaan er samen met PIPA iets moois van maken!!

Hugo en Anita

Van Harte Gefeliciteerd Hugo en Anita en het PIPA Team met de aankoop van de 1e Nationaal Barcelona NL 2012 grote klasse,het zal een boost geven aan de toch al fantastische successen in klaaswaal.

Groetjes Regio Utrecht

mooi om de lezen dat dit soort topduiven behouden blijven voor de sport in de benelux.

Komt op een goed hok terrecht, gaan we weer last van krijgen Wink

Beste familie Gyselbrecht en Batenburg,

Ik sluit me volledig bij al mijn voorgangers aan om jullie te feliciteren met deze meer dan geweldige aankoop en wetende dat hij, de "New Witbuik" in eigen regio zal blijven.

En eerlijk, als er een hok met liefhebber is, wat er uit kan halen wat er in zal zitten dan is het dat kampioenshoek uit Klaaswaal wel !!!

Mannen, heb er geen andere woorden dan ook voor dan, "SUPER".

sportgroetend Johan Hamstra Poortugaal

Proficiat aan de overwinnende duif, maar in sportblad "de duif" lees ik in de reportage en stamboomgegevens,
niets maar dan ook niets, nada, van "witbuik en of van Batenburg", of hebben de centen hierbij iets te maken?

absolutly super bird
as a friend i have followed the evolution of your results over last few years and they are amazing! the New Witbuik is a very good name reminding the N°1 breeder of your loft ever. I am sure this one will be as good as the Witbuik! and congratulations to Pipa too....

Schitterede uitstraling deze duif !
Fantastisch oog.....
Veel kweeksucces met deze duif.

Peter Grootheest-Meerssen

Dove with specifications very beautiful
With the most beautiful congratulations to the owner of the Dove

akram anees