Zoeken

Arie Dijkstra (Oudwoude, NL), eerste prijzen van 200 tot 1000 km

In een jaar waar Arie zich wederom op alle fronten begaf was het op korte afstand raak, maar ook op de langste afstanden. De kers op de taart kwam op de natour met een zoon van Fausto x Milla. Dat belooft wat omdat Fausto pas voor het eerste jaar op de kweek plaats heeft genomen.

De eerste prijzen en kampioenschappen die dit jaar zijn behaald door de duiven van Arie zijn een voortvloeisel uit de bekende duivenstam die Arie opbouwde eind jaren '60. Vorig jaar schreven we reeds uitgebreid over het koppel Leonardo x Tinkelbel waarvan hun nageslacht jaarlijks nog steeds domineert in binnen- en buitenland. Klik hier om deze nog eens terug te lezen.

New Fausto, 1e provinciaal tegen 17.128 duiven en 8e Nationale Asduif Natour WBZB/TBOTB!

Op 15 augustus korfde Arie 122 duiven in voor de wedvlucht vanuit Deurne. De NL19-1183487 verscheen als eerste aan het luchtruim in Oudwoude. Lokaal was dit goed voor een eerste prijs met meer dan 40 meter per minuut voorsprong op de nummer 2. Provinciaal was er ook geen enkele duif die dezelfde snelheid wist te ontwikkelen als New Fausto. Dat New Fausto een speciale is blijkt wel uit de uitslagen die hij in zijn korte loopbaan al bijeen heeft gevlogen. 

1e provinciaal Deurne tegen 17.128 duiven.
83e provinciaal Bierges tegen 12.095 duiven
88e provinciaal Heusden-Zolder tegen 14.258 duiven

Bovenstaande uitslagen zorgden ervoor dat New Fausto werd gekroond tot 8e beste Natour duif van Nederland. Benieuwd welke bloedlijnen er schuilen achter New Fausto? Klik dan hier voor de pedigree.


Fausto x Milla, ouders van New Fausto, klik hier voor de pedigree van Fausto en hier voor de pedigree van Milla.

Van 200 tot 1000 km Dijkstra duiven aan kop

Zoals hierboven beschreven wist New Fausto beslag te leggen op de eerste plaats vanaf de wedvlucht van Deurne van 200 kilometer. Voor de oplettende lezer werd al duidelijk dat er in de stamboom van New Fausto terug kan worden gegaan naar het top koppel Leonardo x Tinkelbel. Ook dit jaar was het raak vanaf Bergerac. Op een afstand van ruim 1000 km wist de NL18-1394452 zich als eerste jaarling te klasseren op de uitslag van de Friese Fond Club. Bij het Nationaal inkorfcentrum was dit ook goed voor de eerste prijs. In de gehele sector betekende dit zelfs een 14e plaats tegen 2.793 duiven. Wat bijzonder is om te zien is dat zowel aan vaderszijde als moederszijde de oude lijnen van Arie weer zichtbaar zijn. Duiven als de Big Boom, Leonardo, Tinkelbel etc. Klik hier om de pedigree te bekijken. 


De NL18-1394452, 'Majesty', winnares 1e prijs FFC tegen 654 duiven. Tevens 14e sector 4 vanaf ruim 1000 km.

Inbreng Gaston van de Wouwer duiven van meerwaarde op de kolonie

Arie besloot een aantal jaren terug een aantal duiven aan te schaffen uit de wereldberoemde stam van Gaston van de Wouwer. Hij deed vooraf onderzoek en bekeek de gewenste duiven. Er vielen een aantal bij hem in de smaak welke hij gericht aankocht. Uitblinker van dat drietal is de BE12-6023410, 'Gastorina'. Zij is moeder van eerder genoemde Fausto en dus grootmoeder van New Fausto. Ook is zij moeder van 'Kashmir 80000'. Deze topper was dit jaar van belangrijke waarde bij Arie. In zijn loopbaan wist hij al 3x bij de eerste 25 provinciaal te eindigen tegen gemiddeld 13.554 duiven!


'Gastorina', haar kweek resultaten lumineus! Klik hier om haar pedigree te bekijken.

Kampioenschappen op eigen hok

Sinds jaar en dag bemoeit Arie zich succesvol met de te verdelen kampioenschappen. Hieronder een greep uit de kampioenschappen behaald in 2019.

1e onaangwezen jaarlingen meerdaagse fond Friese Fond Club
1e aangewezen midfond Samenspel C
2e aangewezen jonge duiven midfond afdeling Friesland '96
3e aangewezen Generaal Lang Afdeling Friesland '96
3e aangewezen Generaal Kort Samenspel C
3e Asduif Generaal Lang Samenspel C 
4e onaangewezen Eendaagse Fond Samenspel C
4e onaangewezen Generaal Lang Samenspel C
4e Asduif jonge duiven midfond Samenspel C
5e aangewezen midfond Afdeling Friesland '96
5e Asduif Eendaagse Fond Samenspel C.


Mede dankzij Joshua werden een aantal van de kampioenschappen behaald. Zelf werd hij 1e asduif binnen de club met 4 eerste prijzen. Joshua is een kleinzoon van Okidoki, de appel valt niet ver van de boom. Klik hier voor volledige pedigree van Joshua. 

 

Wederom een jaar vol met referenties

Vorig jaar moest er al flink gesneden worden in de te vermelden referenties. Ook dit jaar hebben we alleen maar het allerbeste eruit gepakt om het overzicht te houden. Voor u op een rij de beste prestaties in 2019 met duiven van Arie Dijkstra;

1e Nat. Fontenay Sector 2 tegen 11.157 duiven (556 km)
1e Prov. Menen tegen 13.540 duiven (367 km)
1e prov. Heusden-Zolder tegen 16.341 duiven 
1e Asduif Friese Fondclub Eendaagse Fond
1e NPO Lorris tegen 2.981 duiven (604 km)
1e Chimay tegen 3.253 duiven
5e Nationale Asduif Eendaagse Fond WHZB/TBOTB
1e Finale One Loft Race Sofia
3e Finale One Loft Race Sooner Challenge (equal first)
5e Asduif One Loft Race Grand Averages Million Dollar Race
6e Finale One Loft Race Europa Master Pigeons