Zoeken

Antoine & Rudi Desaer - Ruiselede (BE) 1° Nationaal Kampioen Fond Oude KBDB 2010! (met video)

Gerechtigheid geschiedt… het zou een perfecte titel kunnen zijn bij dit artikel over Antoine & Rudi Desaer omtrent het winnen van de titel van 1° Nationaal Kampioen Fond Oude KBDB 2010, nadat ze vorig jaar door een administratieve fout of vergetelheid vanuit de KBDB bij het opstellen van criteria voor de nationale kampioenschappen Fond (ivm Tulle, waar uiteindelijk ook de uitslagen met de jaarlingen ‘geldig’ bleken te zijn voor het Fondkampioenschap) vanuit ‘pole position’… als gedoodverfde favoriet… plots,tot hun eigen verbazing… op een 2° plaats eindigden.

Hieronder een filmpje met een korte presentatie van enkele van de topduiven in de huidige veiling van A&R De Saer.
Bij de veiling zelf vindt u de komende dagen de filmpjes met een meer uitgebreidere voorstelling per duif.

Waarmee we niets willen afdoen aan de verdiensten van de familie Nihoul uit Senzeilles, die correct hebben gehandeld, volgens de voorgeschreven criteria KBDB!

Is dit de titel van de ‘revanche’? Zover willen Antoine en Rudi het in ieder geval niet drijven, al geven ze grif toe dat de vorige winter er eentje was met een ‘zure nasmaak’! Er zal ‘binnenin’ dus wel iets ‘gebrand’ hebben! Ieder nieuw duivenseizoen is voor ieder duivenliefhebber meteen  ook een ‘nieuwe start’… het verloop ervan kan een mens niet bij voorbaat programmeren… maar dat ze zich in het West-Vlaamse Ruiselede in 2010 ‘dubbel en dik’ hebben geplooid om het onderste uit de kan te halen, en finaal op de laatste 3 nationale ‘dagfondvluchten’ van het seizoen erin zijn geslaagd om die ‘over verdiende’ titel van 1° Nat Kampioen Fond KBDB naar Ruiselede te halen… staat buiten kijf! Volgende 3 nationale resultaten werden hiervoor richting Halle naar de KBDB-burelen ingestuurd

   Vlucht   Aantal  1° get 2° get
  Limoges  10.448 d. 217   66
  Souillac  7.045 d. 189   16
  Tulle   6.695 d.  47   211  

Totaal coëff:  9,4721 %

Waarmee ze dus het pleit winnen en straks in Oostende het hoogste podium op mogen als 1° Nat. Kampioen Fond Oude KBDB 2010… voor Etienne Meirlaen uit Deurle met 12,7754% (2° plaats)en Marc Pollin uit Snellegem met 13.3481% (3° plaats).

De Vandenabeeleduiven effenen het pad

Het is een publiek geheim dat de kolonie Desaer gestoeld is op dat edele Vandenabeeleras… waarbij voornamelijk de lijnen van de 1° Nat Limoges (Desyn-Vd Meulebroucke)- Turbo- Kleinen en Wittenbuik een hoofdrol opeisen in de stamopbouw. In 1995 kwamen de eerste duiven vanuit Dentergem naar Ruiselede… een 10-tal in totaal. In 1997 kwam er nog extra versterking uit de ‘Turbo’ tezamen met een 3-tal bevlogen duivinnen. De trein ging meteen aan het rollen… Later kwam er ook nog een scheut vers bloed van bij dorpsgenoten Dr Andre Gyselbrecht-Madeira, om tegen de Vandenabeelstam in te kruisen.

  

Het hok Desaer is opgebouwd uit een 25-tal kweekkoppels… sommige daarvan zijn ‘vaste koppels’… al worden die ook wel eens verkoppeld, omdat men ook te Ruiselede ondervond dat koppels die ‘te lang’ aan elkaar gekoppeld zitten zonder onderbreking… vaak jongen van ‘mindere kwaliteit’ durven geven, vandaar dat men al eens de cyclus onderbreekt . De jongste inbreng op het kweekhok, zijn de directe kinderen uit hun eigen ‘asduiven’… die gekoppeld met een 4-tal duiven afkomstig van dorpsgenoot Rik Cools (uit de Bliksemlijn Vandenabeele) meteen hoopgevende resultaten opleveren!

  

De vlieghokken die net naast het huis opgetrokken zijn, bieden plaats aan een 60-tal weduwnaars, die onderverdeeld zitten in een 4-tal afdelingen. Straks worden alle oude vliegduiven verkocht via PiPa… zodat nagenoeg alle jonge doffers 2010 een plaatsje zullen krijgen op het vlieghok, en straks  in 2011 van start wordt gegaan met enkel en alleen jaarlingen. De bedoeling is om zich voortaan nog enkel en alleen te richten op de ‘nationale ééndagfond vluchten’, en de provinciale vluchten ergens ‘links’ te laten liggen, en enkel nog te zien als voorbereiding op! Het zijn keuzes die een liefhebber voor zichzelf dient te maken… en als je als liefhebber zoals Antoine en Rudi ondervindt dat de ‘duivinnenspecialisten’ de scepter zwaaien op de provinciale ‘grote halve fond’… en dat uw eigen duiven een hoofdrol weten te vertolken op de nationale vluchten vanaf een Limoges, Brive enz… dan is dit een meer dan logische keuze, en belangrijke stap in hun carrièreplanning naar de toekomst toe!

Hoe doen zij het?

De jonge duiven van de 1° + 2° ronde worden verduisterd, en op de ‘schuifdeur’ gespeeld. De doffertjes worden opgeleerd tot op de provinciale Toursvluchten… waarvan ze er minstens 1 tot maximaal 3 afwerken. De jonge duivinnen krijgen de ‘nationale vluchten’ voor jonge duiven onder de vleugels geschoven… het zijn volgens Rudi dan ook de duivinnen die als jonge duif steeds het best uit de hoek komen. Hun doffertjes lijken precies een ietsje later ‘rijp’ te zijn… vandaar ook dat men bij de selectie slechts ‘gedeeltelijk’ rekening houdt met de uitslagen, maar evenzeer kijkt naar de bouw en afstamming van de duif. Rudi geeft ter illustratie het jaar 2005 als voorbeeld… de doelstelling was tot op heden steeds om een 30-tal jonge doffers en een 30-tal oude vliegduiven te laten overwinteren. Mocht men toen enkel de selectie op uitslagen als ‘norm’ gehanteerd hebben dat hadden hun 2 beste jaarlingen in 2006 als jonge duif vermoedelijk de selectie niet overleefd, omdat zij toen pas als 23° + 24° doffer gerangschikt stonden… zeg maar , met de hakken over de sloot! Het belette hen dus niet om als jaarling te ‘floreren’, en uit te groeien tot de ‘kopmannen’ van de vliegploeg… en op latere leeftijd zelfs tot echte ‘cracks’! Het is volgens Antoine & Rudi een kwestie van ondervinding… van zijn soorten te leren kennen. Zo bleek dat vooral de ‘Limogeslijn’ van Gaby pas sterker voor de dag begon te komen op vluchten vanaf Limoges en verder… en dat deze duiven pas vanaf 3-jaarse echt ‘top’ waren... waarmee men bedoelt… duiven waar men op kon rekenen zoals op de ‘stiptheid’ van een horloge… ‘altijd’ op de afspraak, en in de ‘kop’ van het wedstrijdgebeuren… zoals het echte ‘toppers’ past!

Als voorbereiding op het seizoen 2010 hebben de oude vliegduiven niet gekweekt… maar hebben wel een 2-tal keer mogen broeden. De jaarlingen hebben wel 1 jong opgekweekt in de vroege kweek, dit om hen over te wennen naar hun nieuw hok… en die hebben net voor het seizoen ook nog 1 x mogen broeden, alvorens het weduwschap aanving. Voordat de duiven de mand ingaan worden er ‘nooit’ duivinnen getoond… de schotels worden enkel omgedraaid, en tegen dat iedere duif zijn schotel gekregen heeft, kan men meteen beginnen met de eerste duiven reeds in de mand te stoppen. Op de voorbereidende snelheidsvluchten krijgen ze aanvankelijk bij thuiskomst slechts een 15-tal minuten hun duivin te zien… eens de fondvluchten eraan komen blijven ze samen tot ’s avonds (afhankelijk van het uur van thuiskomst). Vroeger liet men soms wel eens de duivin zien voor vertrek… kwestie van wat variatie in het ‘spelletje’ te stoppen… toch gaf dit vaak aanleiding tot een ‘mindere uitslag’… vandaar dat men van het ‘tonen’ voor inkorving… is afgestapt. Enkel voor de vlucht uit ‘Tulle’ dit jaar, waagde men het erop om ‘alles’ of ‘niets’ te spelen… vermits dit de allerlaatste fondvlucht van het seizoen was, en die ene noodzakelijk ‘topuitslag’ nog nodig was, om kans te maken op de nationale titel… en heeft men voor 1 keer de ‘Tulledoffers’ van ’s morgens… voor een ganse dag hun duivin gegeven… met het gekende succes, en de ‘nationale titel’ tot gevolg! Het zorgde volgens Rudi voor een stuk ‘extra motivatie’… en doordat de duiven een ‘ganse dag’ hun duivin kregen, gingen ze toch vrij ‘kalm’ de mand in! Maar ‘kort’ tonen (3 tot 15 min.)… daar doen ze ten huize Desaer al lang niet meer aan mee… de duiven worden er volgens hen te ‘hitsig’ van, en verspelen dan dikwijls ‘te veel’ energie in de mand, zeker bij 2 en 3 nachten mand! Al kan dit uiteraard ook ‘eigen’ zijn aan hun duiven, en dus meer ‘soortgebonden’ zijn! Is dit niet nu  net niet de ‘kunst’ van het ‘liefhebber’ zijn? Weten welk ‘plaatje’ het best bij uw eigen duiven past?

Wat de voeding betreft krijgen de duiven de eerste dagen van de week een ‘eiwitarme’ mengeling voorgeschoteld (de Vandenabeelemengeling… hoe kan het anders). Bij het binnenkomen na hun training vinden de duiven een lepeltje voer in een apart ‘eetpotje’ in hun woonbak. Na een 20-tal minuten worden ze dan gevoederd in een gezamenlijke eetbak. Het opvoederen gebeurd de laatste 5 à 6 maaltijden voor het inmanden met een mix van ‘Premium weduwschap Beyers’ en ‘Super Speciaal Van Robaeys’… waar de laatste 2 dagen nog ‘extra maïs’ aan toegevoegd wordt. Met de ‘energierijke’ mengelingen… die nu overal zowat ‘in’ zijn… hebben Antoine & Rudi niet zo’n goede ervaringen. Toen ze die verstrekten, hadden hun duiven bij inkorving in het lokaal bijna steeds hun voedsel uitgebraakt in de kleine korf… vandaar dat men hiervan (voorlopig?) is afgestapt! Qua medische begeleiding volgt men reeds 20 jaar het systeem van hun dorpsgenoot, dierenarts Piet Blancke… en volgt men zijn advies tot in de puntjes… tot hun grote tevredenheid. Enkel na een behandeling met medicatie durft men eens wat ‘Avitonikum’ ter ontslakking van lever en darmen… en worden er ook of een paar andere producten van de firma Röhnfried gegeven als ondersteuning van de conditie!

De broertjes ‘Bleken’ en ‘Tours’ winnen ‘nationale titel’

In de streek heeft men reeds jaren aan den lijve kunne ondervinden tot wat de ‘Desaerduiven’ zoal in staat zijn… met vaak ‘overrompelend’ spel. Vroeger was dit meer toegespitst op de provinciale klassiekers, met af en toe een uitval richting ‘nationale fond’… de jongste seizoenen zijn ze echter meer en meer de richting van deze ‘nationale dagfond’ (of lichte fond) ingeslagen… en dat heeft hen dus geen windeieren gelegd! Het zijn nu de 2 broertjes ‘Bleken’ en ‘Tours’ die voor het winnen van hun titel van 1° Nat Kampioen Fond KBDB hebben getekend… beiden echte supercracks op de fond! Laten we beide klasbakken even van naderbij bekijken:

-B07-3128456 ‘Bleken’

4° Nationale Asduif Fond KBDB 2010

3° Provinciale Asduif Fond KBDB W-Vl 2010

   In 2007:
  Clermont    156 d. 9
  Tours     270 d. 16
  Orleans    523 d. 42  

   In 2008:
  Ablis     209 d. 5
  Blois      76 d. 6
    Prov Oude  678 d. 22
    Prov YL   507 d. 26
  Blois Prov  1.219 d. 80
    Prov YL  1.366 d. 55
  Bourges    102 d. 2
    Prov   1.484 d. 37
    Nat   16.771 d. 279
  Chateauroux  454 d. 38  

   In 2009:  
  Arras     176 d. 15
  Roye      586 d. 16
  Tours     284 d. 1
    Prov   2.739 d. 2
  Poitiers    98 d. 2
    Prov   2.097 d. 98
  Bourges    595 d. 20
  Argenton Pro 1.273 d. 123
  Poitiers Pro 1.814 d. 85  

   In 2010:
  Clermont    419 d. 18
  Ablis     326 d. 23
  Brive     552 d. 78
    Nat   16.815 d. 1082
  Cahors Prov 1.194 d. 141
    Zone   2.734 d. 275
    Nat    8.651 d. 437
  Limoges    397 d. 5
    Prov   1.929 d. 30
    Zone   4.765 d. 54
    Nat   10.448 d. 66
  Souillac    288 d. 5
    Prov   1.568 d. 12
    Zone   3.495 d. 16
    Nat    7.045 d. 16
  Tulle     368 d. 7
    Prov   1.081 d. 12
    Zone   2.581 d. 27
    Nat    6.695 d. 47  

Hij is een volle broer van de ‘Tours’… medewinnaar van de titels 1° + 2° Nat Kampioen Fond KBDB in 2010 en 2009! En dan zijn afstamming… gewoon het allerbeste wat ten huize Gaby Vandenabeele onder de pannen zit, werd te Ruiselede in één en dezelfde vorm gegoten, met (onder meer) de fenomenale supercracks ‘Bleken’, ‘Tours’ en ‘King’  als eindresultaat:

Vader: B98-3240118 ‘Den 18’

Kleinzoon van zowel de ‘Wittenbuik’ als de ‘1° Nat Limoges’, en dus 100% Gaby Vandenabeele!

GV:B95-3211277 De ‘Geschelpte Limoges’… een rechtstreekse Gaby Vandenabeele, als zoon van de ‘Limoges 420/86’ (1° Nat Limoges Jaarlingen bij Deseyn-Vd Meulebroucke, en zelf grootvader van de 1° Nat Montauban) x ‘Laura 128/93’.

GM:B95-3211275 ‘Wittenbuikske’… een super kweekster, rechtstreeks Gaby Vandenabeele uit het ‘boegbeeld’ van Dentergem, mister ‘Wittenbuik 112/88’ (3 x 1° Provinciaal en zoon van stambeer ‘Kleinen 253/81’) x ‘Moriska 648/85’

Moeder: B05-3177035 ’t Goedje’

Evenzeer een 100% Gaby Vandenabeele, en ‘kleindochter’ van stambeer ‘Kleinen 253/81’.

GV:B93-3050291 ‘Zoon Kleinen’… zoals zijn  naam het zelf zegt een directe zoon van ‘de’ stamduif bij Gaby: de ‘Kleinen 253/81’ x ‘Georgette 708/86’

GM:B97-3062343 ‘Dana 1’… dochter van de ‘Nicolaas 169/93’ (rechtstreeks Vandenabeele) x ‘Lady Turbo 563/96 (rechtstreeks Vandenabeele uit de supercrack ‘Turbo 128/90’, zelf 1° Prov Asduif Fond KBDB ’93, 2° Prov Asduif Fond KBDB ’94…  x ‘Lady Blue 220/91’).

Een afstamming waar zelfs vele collegae ‘topduiven’ alleen maar kunnen van dromen… met deze ‘lijnenteelt’ naar de ‘Kleinen’, veredeld met een vleugje ‘Limogesbloed’ (1° Nat Limoges).

-B06-3125960 ‘Tours’

Volle broer van de ‘Bleken 456/07’, en dus eveneens zoon van ‘Den 18’ x ‘t Goedje’ (kleindochter ‘Kleinen’)

8° Prov Asduif Fond KBDB 2009

Won 3 x 1° Prijzen en verder o.a.

   In 2007:
   Ablis      148 d. 3
  Tours      178 d. 1
    Prov    3.392 d. 49
  Tours      162 d. 3
    Prov YL  2.791 d. 28
    Prov Oude 1.867 d. 42  

   In 2008: 
  Blois      385 d. 12
  Chateauroux   236 d. 23
    Prov (2Y)  792 d. 37
    Prov    3.709 d. 148
  Brive Nat  14.251 d. 2503  

   In 2009:
   Tours      203 d. 1
    Prov    2.898 d. 6
  Tours      284 d. 2
    Prov    2.739 d. 3
  Brive      196 d. 4
    Prov    2.770 d. 30
    Nat    17.456 d. 47
  Cahors     122 d. 5
    Prov    1.044 d. 51
    Nat    7.347 d. 141
  Limoges     213 d. 14
    Prov    2.170 d. 151
    Nat    11.869 d. 444
  Souillac    140 d. 3
    Prov    1.444 d. 23
    Zone    3.290 d. 82
    Nat    7.597 d. 194  

Medewinnaar titel 2° Nat Kampioen Fond KBDB ’09

  In 2010:
  Brive      552 d. 47
    Prov    2.868 d. 204
    Zone    6.470 d. 349
    Nat    16.815 d. 480
  Cahors Nat  8.651 d. 1002
  Limoges     397 d. 15
    Prov    1.929 d. 84
    Nat    10.448 d. 217
  Souillac Prov 1.568 d. 108
    Nat    7.045 d. 189
  Tulle Prov  1.081 d. 51
    Zone    2.581 d. 119
    Nat    6.695 d. 211  

Medewinnaar titel 1° Nat Kampioen Fond KBDB ’10

Twee fenomenale ‘supercracks’… bovendien ‘volle broers’… die tekenen voor de titel van 1° Nat Kampioen Fond KBDB 2010… mooi toch! Wie denkt dat we het daarmee gehad hebben, zullen we er meteen moeten op wijzen om toch maar zijn mening te herzien bij het bekijken van de palmaressen van de andere vliegtoppers die ten huize Desaer de staat van dienst uitmaken… een ellenlange lijst, die momenteel zelfs in een PiPa-veiling worden aangeboden op onze ‘lichtbak’… waaruit we voor u nog even de 2 voornaamste hebben geselecteerd onder de vorm van ‘Jens’ en de ‘Zwarten As’!

-B05-3177041 ‘Jens’

Een duif die meteen de ‘all round’ capaciteiten van de ‘Desaerduiven’ in de verf zet! Zo werd hij in 2009 niet alleen 1° Prov Asduif Snelheid KBDB, hij was ook medewinnaar van de titel 2° Nat Kampioen Fond KBDB in datzelfde 2009. Schitteren van snelheid tot fond… van april tot eind juli in één en hetzelfde jaar… geeft toe, het is weinig duiven gegeven, en veel meer uitzondering dan regel! De hoogtepunten uit zijn immense erelijst zien er als volgt uit

1° Prov Asduif Snelheid KBDB 2009

2° Prov Asduif Halve Fond 2006

Medewinnaar titel van 2° Nat Kampioen Fond KBDB

   In 2006:
  Quiévrain    185 d. 10
  Blois      113 d. 1
    Prov Oude 1.319 d. 1
    Prov YL  1.463 d. 1
  Tours      86 d. 1
    Prov Oude 2.501 d. 21
    Prov YL  3.497 d. 21
  Tours      100 d. 3
    Prov oude 2.594 d. 17
    Prov YL  3.497 d. 20
  Orleans     365 d. 6  

   In 2007:
  Clermont    417 d. 18
  Chateauroux   290 d. 9
    Prov 2-J  1.091 d. 36
    Prov Oude 5.712 d. 154
  Brive      217 d. 11
    Prov    2.216 d. 64
    Nat    16.007 d. 147  

   In 2008:
   Chateauroux   236 d. 3
    Prov    3.709 d. 19
  Limoges     172 d. 8
    Prov    2.454 d. 118  

   In 2009: 
   Arras      474 d. 1
  Roye      120 d. 1
  Roye      518 d. 4
  Roye      596 d. 7
  Argenton    112 d. 5
    Prov    1.273 d. 25
    Zone    3.682 d. 86
    Nat    9.901 d. 594
  Brive      196 d. 6
    Prov    2.770 d. 38
    Nat    17.456 d. 59
  Argenton    261 d. 10
    Prov    3.387 d. 114  

   In 2010:
   Chateauroux   242 d. 4
    Prov    2.211 d. 36
    Zone    6.254 d. 92
    Nat    17.109 d. 152
  Argenton    114 d. 7
    Prov    1.398 d. 91
    Nat    10.549 d. 332  

Ook hij is een 100% Vandenabeeleduif… zijn afstamming in een notendop:

Vader: B03-3220181 ‘Geschelpte Neptunus’

Rechtstreeks Vandenabeele, en ‘halfbroer’ van de 2° prijs Sun City ‘One million Dollar Race’ Zuid-Afrika 2009… als zoon van ‘Neptunus 708/99’ (kleinzoon van stambeer ‘Kleinen’ en van de ‘1° Nat Limoges’ Deseyn-Vd Meulebroucke) x ‘Zwart Antoine 069/94’ (zus van de 1° Prov Limoges).

Moeder: B03-3220003 Het ‘Pootje’

Volle zus van ’t Goedje 035/05’… en dus een 100% Gaby-duif uit de ‘Zoon Kleinen 291/93’ x ‘Dana I 343/97’!

-B06-3125865 ‘Zwarten As’

  

1° Prov Asduif Fond KBDB 2009

5° Nat Asduif Fond 2009 (over 4 fondvluchten)

10° Nat Asduif Fond KBDB 2009

   ’07 Tours    315 d. 8
     Prov  3.392 d. 30
  ’07 Tours    162 d. 7
     Prov O. 1.867 d. 65
     Prov YL 2.791 d. 58
  ’08 Limoges   172 d. 12
     Prov  2.454 d. 130
  ’09 Brive    196 d. 1
     Prov  2.770 d. 2
     Nat  17.456 d. 3
  ’09 Cahors   122 d. 3
     Prov  1.044 d. 35
     Nat   7.347 d. 96
  ’09 Limoges   213 d. 1
     Prov  2.170 d. 17
     Nat  11.869 d. 47
  ’09 Souillac  140 d. 2
     Prov  1.444 d. 21
     Nat   7.597 d. 179
  ’10 Tours    203 d. 2 (na hokgenoot) 

Ook deze klepper heeft een afstamming om van te likkebaarden, eentje die zelfs in dezelfde lijn ligt van de ‘Bleken’ en de ‘Tours’, zie maar:

Vader: B99-3243699 ‘Perigueux’

Volle broer van ‘Den 18’, die dus vader is van de ‘Bleken’ en de ‘Tours’… en dus eveneens een zoon van het top kweekkoppel ‘Desaer’: ‘Geschelpte Limoges 277/95’ x ‘Wittenbuikske 275/95’.

Moeder: B01-3031189 ‘Corry’

Een gigantisch crackduivin op de kweek, rechtstreeks Gaby Vandenabeele… moeder van de 1° Prov Asduif Fond W-Vl KBDB ’09, de 3° Prov Asduif Fond W-Vl KBDB ’06, 4° Prov Asduif Fond W-Vl KBDB ’05! Zij is een dochter van de fondcrack ‘Turbo 128/90’ (1° Prov Asduif Fond KBDB ’93, 2° Prov Asduif Fond KBDB ’94) x ‘Black Beauty 307/95’ (een Rufin Heymans).

Conclusie

Antoine & Rudi Desaer draaien reeds jaren mee aan de absolute top in hun provincie, en de jongste 2 seizoenen nu, dus ook op ‘nationaal vlak’… titels van 2° + 1° Nationaal kampioen Fond KBDB in ’09 en ’10 wint men niet zomaar, daar is ‘klasse’ en ‘kwaliteit’ voor nodig. Die vonden ze zelf in hoofdzaak in de dichte buurt, bij maestro Gaby Vandenabeele te Dentergem… een ‘kwaliteitsinjectie’ die aanving in 1995… en die hen nu na jaren overrompelend spel op de ‘provinciale’ grote halve fond en lichte fond… uiteindelijk richting de hoogste ‘nationale podia’ heeft gebracht, en ‘nationale roem’ heeft bezorgd! Naar de toekomst toe gaat men zich nu dus vooral op het ‘nationale gebeuren’ op de ‘eendagfond’ (lees: Limoges, Brive, Cahors, Montauban, Tulle, Souillac) toespitsen…  ja, ze hebben daar te Ruiselede duidelijk de smaak te pakken… en de tegenstand weet meteen hoe laat het is! Want tegen de ‘Saerkes’ is het altijd kwaad kersen te eten… het was in het verleden zo, en het zal in de toekomst niet anders zijn! Fijne liefhebbers, met een hok ‘klasseduiven’ onder de pannen… die daarenboven de ‘kunst’ verstaan het zaakje ten volle te laten renderen, zeg maar… in staat zijn om het ‘maximum’ uit hun duiven te halen! Daar zijn hun ‘nationale titels’ het mooiste bewijs van!

Reacties

eveneens proficiat antoine en rudy voor jullie formidabel seizoen en behaalde kampioenschappen

stefaan en ulrike
uit diksmuide

Proficiat Antoine en Rudy,

Deze titel is oververdiend na zo vele topjaren met jullie duiven! Het is jullie van harte gegund!

Jullie zijn eerlijke en sportieve mensen in de duivensport.

Dominique Velghe

proficiat heren de Saer

Ik ben vorige winter op bezoek geweest samen met Peter Gyselbrecht en heb genoten van jullie kijk op de duiven.
Heb bij dit bezoek duiven mogen vasthouden en voel nu nog de klasse.

echt geweldig !

gr peter gieskens

Hallo Antoine en Rudy

Bekroning voor een zoveelste super-seizoen.....Proficiat mannen en ik wens jullie een prachtige verkoop.

Mvg Eddy.

Dear Antoine and Rudi
You deserve this title
Thank you to breedinG so good racing pigeons
i let here the results from a Gran daugther of CORRY and Klein Kadet
10ª- 404 p-206 km
55ª-358P-334KM
3º--398P-203KM
3º-352-346KM
8º-308P-346KM
1º-324P-346KM
6º-330P-203KM
28º-274P-418KM
5º-268-P418KM
7º-285P-346KM

BEST REGARDS
www.montedacoelha.loftgest.com

Congratulations and best wishes from Hungary! You have really great results!
Varga István and the family

Very nice pigeons !!!