Zoeken

Anthony Maes (Waregem) piekt op eigen hok én kweekte nationale winnaar oude Chateauroux

Na een eerdere nationale en talloze provinciale zeges behaalt Anthony nu de derde nationaal Chateauroux jaarse terwijl de nationale palm bij de oude duiven van Roger Velle eveneens een 100% Maes is!


​Anthony en Chantal Maes

De grote halve fond

Anthony kiest resoluut om de top te halen in de grote halve fonddiscipline. Hiervoor worden kosten noch moeite gespaard want wie de prachtige accomodatie te Waregem onder ogen krijgt en daarna geconfronteert wordt met de kwaliteit die erop huist, weet genoeg: hiervoor is een vakman verantwoordelijk.


De prachtige hokken te Waregem 

Sinds enkele jaren naar de top

Vroeger te Roeselare spelend maar sinds er werd verhuisd naar Waregem besloten ze om aldaar meteen de race naar de top in te zetten. Als drukbezet man, Anthony heeft een bloeiende fruithandel te runnen, behaalt hij toch de ene prachtprestatie na de andere.

Getuige hiervan zijn o.a.:  1e in de Pipa ranking op de nationale vluchten 2015 met de superduivin: Papillon. Verder nog 1e nationaal Argenton 2016, 1e en 3e prov.asduif zware hafo 2015 en natuurlijk een handvol provinciale zeges vanuit Tours, Chateauroux, Argenton, Bourges, ...   

Kwaliteit boven alles

Een stielman als Anthony weet natuurlijk dat alles staat of valt met kwaliteit. Daarom zorgde hij ervoor dat enkel het neusje van de zalm zijn hokken bevolkt. Duiven die pieken in zware omstandigheden maken te Waregem het mooie weer.  Vooral de lijn van de 'Bonten Provinciaal' zorgt momenteel voor prestaties die tot de verbeelding spreken. Op eigen hok werd op Chateauroux jaarlingen de derde plaats nationaal behaald, terwijl de nationale zege bij de 8634 oude duiven (bekijk hier de pedigree van deze 1e nationaal) eveneens een 100 % Anthony Maes duif is! Beide toppers hebben dus de 'Bonten Provinciaal' in hun pedigree. 

Referenties op andere hokken

Zoals hierboven al aangegeven werd de nationale zege bij de oude vanuit Chateauroux behaald met een 100 % Maes-duif, dit bij Roger Velle uit Koksijde. Als ja daarnaast weet dat de crack (3094970/17) van Roger & Jurgen Vervaecke uit Deerlijk die momenteel de Pipa-ranking aanvoert over 3, 4 en 5 nationale vluchten, ook voor 75 % het bloed van de Maes-duiven bevat is het duidelijk dat er te Waregem superieure verervers zitten.  Het moge dus duidelijk zijn dat met dergelijke adelbrieven de toekomst er rooskleurig uitziet ten huize Maes. Want wie wint en laat winnen met zijn ras is eigenaar van een stam duiven die weet wat nodig is om aan de top te blijven op de zware halve fondvluchten!