Zoeken

Reportage

(20/02/2018) Fahad Alwatri (Koeweit) zet zijn ambitie kracht bij met 2e prijs in finale Million Dollar Race 2018

Liefhebbers uit het Midden-Oosten drukken de laatste jaren hun neus nadrukkelijk aan het venster op de zware en meest prestigieuze oneloftraces ter wereld. Nu is het Fahad Alwatri uit Koeweit die in de laatste Million Dollar Race zijn ambitie kracht bijzette met de 2e prijs in de finale en bijbehorende $125.000.

Reportage

(19/02/2018) De Oost-Vlaamse Jeugdclub vierde zijn kampioenen uit 2017

Op zondag 18 februari stak de Oost-Vlaamse Jeugdclub in feesttenue voor hun jaarlijkse kampioenenviering die ook dit jaar doorging in Salons Mantovani te Oudenaarde.

Reportage

(19/02/2018) Rudi De Saer (Ruiselede, BE) bouwt kolonie rond nationale toppers en nationale winnaars

Met 15 x 1e prijzen, nationaal titelgewin met de 10e Nat Asduif Fond KBDB en 16e Nat Kampioen Fond oude KBDB op eigen hok, en een pak topreferenties en overwinningen op andere hokken, lieten de Rudi De Saer-duiven opnieuw op vele vlakken hun klasse bewonderen in 2017.

Reportage

(17/02/2018) Frans Bungeneers (Ranst, BE): de koning van Barcelona

Als je het 'Barcelona-palmares' van Frans Bungeneers bekijkt, knijp je ongetwijfeld jezelf een paar keer flink in de armen. Cijfers die voor zichzelf spreken en die Frans terecht uitroepen tot enige echte koning van Barcelona.

Reportage

(16/02/2018) Hok Reijnen-Bolton (Alphen, NL) is al jaren top op de eenhoksraces

Hok Reijnen-Bolton is een grootheid op de internationale eenhoksraces. In de afgelopen drie jaar wisten ze op maar liefst vijf verschillende oneloftraces het podium bij de asduiven te behalen.

Reportage

(15/02/2018) Maarten Huijsmans (Hoogerheide, NL) verlegt grenzen als spektakelman op halve fond

Is er over de laatste 3 jaar iemand beter in Nederland en België op de halve fond? Met eenmaal goud en tweemaal zilver op het Nationale podium schittert Maarten Huijsmans steevast op zijn geliefde discipline! Waarbij Miss Universe als absolute Eminence Grice de rood-wit-blauwe macht volledig naar Hoogerheide wist te trekken.

Reportage

(15/02/2018) Vandenheede-duiven schitteren in Million Dollar Race in Zuid-Afrika

Op 3 februari vond de finale van Million dollar race SAMDR in Sun City Zuid-Afrika plaats. De duiven van Freddy en Jacques Vandenheede vertolkten daarin een rol op het voorplan met een 5e en 6e plaats in de finale over 521 Km.

Reportage

(13/02/2018) Vanhoudt-Serre (Diest, BE) sluit seizoen vol kopprijzen af met 1e Provinciale Asduif Zware Halve Fond

Benny en Bart Vanhoudt en Freddy Serré trokken in 2017 met slechts 20 vliegduivinnen richting het lokaal. De teller eindigde afgelopen zomer uiteindelijk op veertien eerste en negen tweede prijzen waarmee ze zowel op verbonds- als provinciaal niveau in de prijzen vielen. Een kleine korf, maar grootste prestaties.

Reportage

(12/02/2018) 8e editie van Fugare opnieuw een grandioos succes

Tijdens het weekend van 10-11 februari 2018 ging voor de 8e keer de beurs van Fugare door in Kortrijk Xpo. Alle ingrediënten nodig voor een geslaagd event, waren op de beurs aanwezig. Veel volk, een goede sfeer in en rondom de standen, het mooiste bewijs dat de duivensport nog leeft!

Reportage

(12/02/2018) Stijn en Jeroen Rans (Wijgmaal, BE) laten met een aantal superuitslagen op de internationale zwarefondvluchten zien tot de absolute top te behoren

Op alle zwarefondvluchten maakten Jeroen en Stijn Rans dit seizoen schitterende uitslagen met twee nationale overwinningen als absolute hoogtepunten. Aan de basis van al deze prestaties staan een aantal superkwekers zoals stamdoffer Ed en natuurlijk de Barcelonaduivin, 1e Internationale Asduif Barcelona 2007-2012.

Reportage

(08/02/2018) Danny & Nick Van Avondt (Wespelaar, BE) worden in eerste seizoen met jaarlingen meteen 1e Nat. Kampioen Zware Hafo Jaarlingen

In 2007 had Danny Van Avondt samen met zijn vader Henri met Million de 1e Nat. Asduif KBDB Grote Halve Fond, in 2008 wonnen ze met zijn broer Super Million de 2e Nat. Asduif KBDB Grote Halve Fond. Na het afhaken van vader Henri ging Danny in zee met zijn zoon Nick en dit met evenveel succes.

Reportage

(08/02/2018) Roger & David Pierre (Pecrot, BE) continuent leur marche en avant

Chaque année, la colonie formée par Roger et son fils David nous gratifie de plusieurs prestations de haut vol. Ce fut à nouveau le cas en 2017, juste après une qualification aux Olympiades de Bruxelles, la deuxième participation consécutive pour cette colonie.

Reportage

(07/02/2018) Wout Spierings (Waalwijk, NL) weer helemaal terug in de Nationale top

Gaven we het aan de start van het seizoen 2017 al niet aan….Wout Spiering is helemaal terug… Zijn winnaars mentaliteit is weer naar bovengekomen in het aller jongste seizoen bewijzen de uitslagen de comeback als nooit te voren. Waren het op het NPO-concours vanuit Fontenay-sur Eure niet de geweldig op dreef zijnde jonge garde van Wout die de ijzersterke concurrentie tot simpele deelnemers ...

Reportage

(06/02/2018) Christian Deroux (Mesvin, BE) s'illustre sur la scène nationale grâce à son 'Solitaire' !

Relativement inconnu du grand public, Christian Deroux remporte pourtant d'honorables résultats depuis plusieurs dizaines d'années. En 2016, c'est son 'Solitaire' qui lui a permis de s'illustrer sur la scène nationale en devenant 9e As National Fond RFCB, tout en ajoutant à son palmarès le 1er national zone Cahors.

Reportage

(03/02/2018) Topprijzen voor Fr. & Fr. Vanwildemeersch-Vyncke (Westkapelle, BE)

Voor Frans en Frida Vanwildemeersch-Vyncke uit de Oostkerkestraat te Westkapelle was 2017 een meer dan bevredigend fondseizoen. Ooit was Frans, toen hij nog in Brugge woonde, één der meest gelauwerde halvefondspelers in de kustprovincie, hij won bij manier van spreken alles wat er toen te winnen viel.

Reportage

(02/02/2018) Nico van Noordenne (Hardinxveld-Giessendam, NL), de grootmeester op de midfond

Nico van Noordenne heeft ook in 2017 weer laten zien uit te kunnen blinken op zijn favoriete onderdeel de Midfond. Hij werd namelijk gekroond tot Grootmeester van de Midfond. Een titel die hem toekomt.

Reportage

(31/01/2018) Joël Verschoot (Ingelmunster, BE) was de superstar op de fond in 2017

Niemand zal ons tegenspreken… Joël Verschoot was één der toonaangevende figuren, één der hoofdrolspelers op de nationale fond in 2017. Met een 2e – 3e en 6e Nationale Asduif KBDB in 2017, huizen hier enkele van de beste fondduiven van Belgie uit het afgelopen vluchtseizoen. Echte supercracks!

Reportage

(30/01/2018) Jos Goessen (Gronsveld, NL) laat met een indrukwekkende referentielijst zien over een ijzersterke basis te beschikken

Toppers dat is waar het om draait bij Jos Goessen. Enkel duiven uit de allerbeste lijnen van Gaby Vandenabeele bevolken de hokken in Gronsveld. Gekruist met enkele andere toppers van Jos zelf legt dit hem beslist geen windeieren. Ook op andere hokken weten de duiven van Jos zich te onderscheiden. Een indrukwekkende referentielijst is hiervan het keiharde bewijs.

Reportage

(29/01/2018) Luc Delaere (Anzegem, BE) presteerde op outstanding niveau in 2017

Om het op zijn ‘West-Vlaams’ uit te drukken… Luc De Laere lukte in 2017 een ‘boerenjaar’. Gekruid met 7 x 1e Provinciale overwinningen en als kers op de taart, titels van Algemeen Provinciaal Kampioen KBDB West-Vlaanderen en 5e Nat Kampioen Kleine Halve Fond Jonge KBDB.

Reportage

(28/01/2018) Guy Van der Auwera & Zn (Wuustwezel, BE) bewijzen dat ze over de allerbeste lijnen beschikken

"De goede lijn van duiven vinden, dat is het allerbelangrijkste", zegt Guy Van der Auwera. Het kostte hem enkele jaren, maar met in 2017 drie provinciale overwinningen bewijst hij dat hij in zijn opzet gelukt is.

Reportage

(27/01/2018) Adrien Mirabelle (Ghlin, BE) bezit de bits en bytes van een superkampioen.

Adrien Mirabelle verzamelde als jeugdig liefhebber met zijn 29 lentes reeds een palmares om U tegen te zeggen, met 3 Belgische Nationale Kampioenen titels op de kleine halve fond, en een merkwaardige collectie nationale asduiven. De succestrein zit te Ghlin duidelijk op het goede spoor, en dramde in 2017 onverstoord door.

Reportage

(26/01/2018) Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) gaat met nazaten van Birdy voor het hoogste podium van de oneloftraces wereldwijd

Jan Hooymans wist twee jaar geleden uit de totale verkoop van Mark Kitchenbrand beslag te leggen op het OLR fenomeen Birdy. Die duivin wordt nog altijd gezien als de beste OLR asduif aller tijden. Met haar nageslacht wil Jan Hooymans wereldwijd hoge toppen scheren.

Reportage

(25/01/2018) Combinatie Thibaut-Boons (Sombreffe, BE) onhoudbaar in 2017

Voor Jean-marc Thibaut-Boons zal 2017 voor altijd het jaar zijn van zijn eerste nationale overwinning. Deze eerste prijs bij de jonge duiven uit Argenton maakte zijn palmares compleet, en maakte van hem een van de meest befaamde liefhebbers in België. Is de cirkel nu rond?

Reportage

(25/01/2018) Kevin Saudoyez (Tertre, BE) - 2017, l'année de la confirmation

Enchaîner deux saisons couronnée à chaque fois d'une victoire nationale: il faut le faire. A même pas encore 30ans, Kévin a pourtant réussi cette prouesse que peu de gens sont en mesure de réaliser. La marque des touts grands.

Reportage

(23/01/2018) Nakweek van Chanel nr. 1 en Jaguar 004 van Sylvain Verhestraeten (Herentals, BE) maakten het mooie weer in 2017

Begin 2017 werd Jaguar 004 nog 1e Olympiadeduif Snelheid te Brussel. Wat volgde tijdens het voorbije sportjaar was een bevestiging van al het goeds van het tophok uit Herentals, met dank aan Chanel Nr. 1 en Jaguar 004.

Loading ...

Loading ...


Loading...