Reportage

(16/10/2017) Anneke & Pierre Faes (Baarn, NL) presteren al vele jaren geweldig met hun Koopmanduiven

Anneke & Pierre Faes bezitten een geweldige kolonie duiven die weet wat presteren is. Afgelopen jaar werd in Afdeling 7 onder andere het 1e Aangewezen Kampioenschap op de vitesse op de erelijst bijgeschreven. De Koopmanduiven speelden daarbij een belangrijke rol.

Reportage

(14/10/2017) Florea Sorin held a grand opening for his new imposing lofts in Romania

Romanian top fancier Florea Sorin has built himself a new loft, one of the biggest projects in recent international pigeon racing. Several fanciers from all across the world were invited for the grand opening of his loft, including PIPA partner Thomas Gyselbrecht. The result of a long and close friendship between Mr Sorin and PIPA.

Reportage

(13/10/2017) Derby Costa Del Sol One Loft Race (Malaga, Spanje) kent geslaagde vijfde editie

Van donderdag 21 september tot en met zondag 24 september was PIPA te gast op de One Loft Race Derby Costa Del Sol in het Spaanse Malaga. Zon, goed zicht en een helderblauwe hemel, meer heb je niet nodig voor een geslaagde oneloftrace.

Reportage

(13/10/2017) Mike Ganus (Granger, USA) dispose de la meilleure lignée pour le Million Dollar Race

Mike Ganus a contribué à augmenter le niveau de jeu du sport colombophile aux USA et c'était d'ailleurs son objectif initial. En se procurant des pigeons exceptionnels provenant d'Europe de l'ouest, il a réussi à briller dans les principaux one loft races du monde et notamment au célèbre Million Dollar Race. Mike met actuellement en vente sur PIPA plusieurs sujets issus de ses meilleurs ...

Reportage

(13/10/2017) Adrie van der Rhee (Alblasserdam, NL) neemt met zijn vijfde opeenvolgende titel Keizer van het Samenspel Drechtsteden afscheid van het programmaspel

Adrie van der Rhee prolongeert in 2017 opnieuw de titel Keizer van het Samenspel Drechtsteden. Het zal voor de laatste keer zijn. Adrie stopt met het programmaspel. In 2018 wordt op naam van Ineke enkel verder gedaan op het fondspel van de ZLU.

Reportage

(12/10/2017) Comb. Ebben (Boven Leeuwen, NL) weten zich met de jonge duiven al jaren te meten met de nationale top

Na vorig jaar als 2e Nationaal hokkampioen NPO onaangewezen jonge duiven te zijn geëindigd kent de Combinatie Ebben in 2017 met de jonge duiven wederom een seizoen om in te lijsten. Een titel als 6e Nationaal Hokkampioen NPO Onaangewezen Jonge Duiven is daarvan het sprekende bewijs.

Reportage

(11/10/2017) Honderden liefhebbers zakten op 30 september opnieuw af naar de finale van de Algarve Golden Race

Op zaterdag 30 september stond de finale van de Algarve Golden Race op het programma. Elk jaar weer is het er over de koppen lopen, met deze editie ook een massa duiven aan de start. Van de 5.095 bereikten er uiteindelijk 2.624 de finale. Een eindsprint die gewonnen werd door de Duitse Claudia Schwarm.

Reportage

(10/10/2017) Marc De Cock (Temse, BE) focust op topklasse en perfectie

Sterk spel op eigen hok is een kunst. De erfkracht van de eigen stam als basis tot topprestaties en succes bij sportgenoten is dat evenzeer. Marc De Cock bewees in 2017 eens te meer dat topkwaliteit zowel het grootste als enige geheim is tot succes.

Reportage

(09/10/2017) Erik Limbourg (Brussegem, BE) raasde als een wervelwind door het seizoen 2017

Met niet minder dan zes provinciale, één zonale en een rits nationale erepijzen kan Erik Limbourg uit het Vlaams-Brabantse Brussegem alweer terugblikken op een topseizoen. Het zoveelste al. Ook op andere hokken werden opnieuw tal van successen behaald.

Reportage

(04/10/2017) Etienne Meirlaen (Deurle, BE) sluit sportseizoen op grootse wijze af

Met een nieuwe provinciale overwinning uit Narbonne Jaarlingen en een overrompelde prestatie uit Perpignan sloot de grotefondvedette het sportseizoen af met bravoure, in schoonheid. Als dé man, en absolute nummer één van België in 2017 op de grote fond.

Reportage

(03/10/2017) Jespers-Vanderwegen (Holsbeek, BE) rijgde in 2017 de provinciale zeges aaneen dankzij de Kleine Dirk-dynastie

Wie Jespers-Vanderwegen zegt, denkt onmiddellijk aan Kleine Dirk. Jarenlang al slagen Herman en Johny erin om met nazaten van Kleine Dirk de pannen van het dak te vliegen. Ook in 2017 bezorgde de stambeer de Holsbeekse tandem weer talloze kopprijzen, met als uitschieters drie provinciale zeges.

Reportage

(02/10/2017) Tom Cartuyvels, Kerkom (BE) schiet als een komeet richting top van de Limburgse snelheidselite

Als een vuurpijl stormt Tom Cartuyvels op zijn doel af: tot de beste snelheidsmannen van België behoren. Na vijf seizoenen de focus op het jongeduivenspel grijpen de ‘duyvels van Cartuyvels’ in het eerste volwaardige oude duivenseizoen met dertien zuivere eerste prijzen de macht in Limburg!

Reportage

(29/09/2017) Terugblik op 6 jaar KBDB-bestuur. PIPA zet Dirk Schreel op de praatstoel.

Op bestuurlijk vlak bevond de KBDB zich de voorbije 6 jaar in woelige wateren. Tijd voor een terugblik. Wat werd er gerealiseerd, waar liep het fout en wat zijn de oorzaken hiervan. En vooral… hoe ziet de toekomst er uit.

Reportage

(29/09/2017) René Van De Weyer (Mol, BE): een icoon in de duivensport

René Van De Weyer is een echt begrip in de duivensport. Jarenlang presteren aan de top en sinds eind jaren 80 bijgestaan door zijn twee boezemvrienden Julien Foets en Frans Hooybergs om vervolgens als Team René Van De Weyer grootse prestaties neer te zetten met weinig duiven.

Reportage

(28/09/2017) Comb. L. Stabel & Zn (Goirle, NL) sluit het seizoen af met twee sensationele dubbelslagen in afdeling Brabant 2000

In het slotweekend van 2017 stonden in afdeling 2 Brabant 2000 de jongeduivenklassieker Orléans en de navlucht Creil op het programma. Op beide vluchten ging de winst naar Louis en Eugene Stabel. Bovendien ging ook het zilver tweemaal naar de vader-en-zooncombinatie.

Reportage

(27/09/2017) Stijn en Jeroen Rans (Wijgmaal, BE) pakten afgelopen seizoen 2 x 1e Nationaal op zeven zwarefondvluchten

Zeven vluchten telt onze internationale zwarefondkalender. Een nationale zege pakken, is daarom al een heuse prestatie. Stijn en Jeroen Rans lukte het dit seizoen evenwel om maar liefst twee keer op het hoogste schavotje te staan in België. Iets waar enkel de allergrootsten in weten te slagen.

Reportage

(26/09/2017) Davy Tournelle (Rummen, BE) schittert met 9e Nat. Asduif Fond Oude en 15e Nat. Asduif Fond & Zware Fond Jaarse

Nazaten van kweekfenomeen Tiesto tonen met topklasseringen bij de nationale asduiven wederom hun klasse. Voeg daarbij ook nog eens de titel van 4e Nationaal Kampioen KBDB Fond Oude Duiven en men kan in Rummen weer spreken van een superseizoen.

Reportage

(25/09/2017) Geert Munnik (Noordbroek, NL) ook in 2017 weer superieur op de vitesse en midfond

Geert Munnik (Noordbroek, NL) bekroonde een geweldig seizoen met een 3e Onaangewezen Kampioenschap Vitesse en een 1e Onaangewezen Kampioenschap Midfond in Afdeling 10 Noord Oost Nederland tegen 1600 leden. Daarnaast wist zijn Blue Prins zich te klasseren als 3e Beste Vitesseduif van Nederland in de WHZB/TBOTB-competitie.

Reportage

(23/09/2017) Internationale winnaar Agen 2013 nu in veiling...

PIPA staat garant om alleen het allerbeste van de internationale postduivensport onder de hamer te brengen. Alleen duiven van de hoogste kwaliteit worden door PIPA verkocht. Nationale Asduiven, nationale overwinnaars en pure topduiven krijgen de (financiële) waardering die ze verdienen.

Reportage

(20/09/2017) Blick auf die Woche Deutschland vom 16.09. - 17.09.2017

Zum Schluss der Saison haben wir noch einige gute Ergebnisse zur Veröffentlichung bekommen.

Reportage

(19/09/2017) Jan & Symen Timmermans (Donkerbroek, NL) weten ook dit jaar weer te schitteren met uitsluitend Embregts-Theunis-duiven

Al jaren weten Jan en Symen Timmermans te schitteren met de jonge duiven in het hoge noorden. Die prestaties worden uitsluitend behaald met duiven van Peter Theunis. Een gezamenlijk kweekhok staat aan de basis van die prestaties bij zowel Jan en Symen in Donkerbroek als Peter in Hoeven.

Reportage

(18/09/2017) G. & S. Verkerk (Reeuwijk, NL) tekenen nooit vertoond slotakkoord van seizoen 2017

Een hele lange piep werd de voorbode van een nooit eerder vertoonde uitslag in de Nederlandse duivensport. Drieëndertig duiven lieten zich binnen een halve minuut constateren en bleken van 13.649 duiven de snelste!

Reportage

(16/09/2017) Karlo Van Rompaey (Sint-Truiden, BE) heeft met Hattrick & Prima Dora twee kweekparels onder de pannen zitten

Karlo Van Rompaey mag zich gerust en zonder schroom Mr. Bourges noemen. Hij won deze nationale vlucht dan ook al drie keer. Eén keer in 2005 en twee keer in het superjaar 2015. Ondertussen hebben de laatste twee nationale winnaars zich ontpopt tot superkwekers met gouden eieren.

Reportage

(15/09/2017) Yves Van De Poel (Geetbets, BE) wint 1e Nat. Chateauroux IV oude

Zijn winnende duif was meteen ook de snelste van het ganse contingent van 13.876 deelnemende duiven aan deze afsluitende Chateauroux IV. Meteen de 3e nationale overwinning van Yves binnen 4 jaar. Kan tellen!

Reportage

(15/09/2017) Ronald Geerdink (Hoogerheide, NL) kan wederom terugblikken op een geslaagd seizoen met superreferenties

Ronald Geerdink is zeker geen onbekende in de internationale duivenwereld. Naast zijn inbreng bij diverse organisaties binnen de duivensport is hij ook en vooral bekend om zijn uitstekend en zorgvuldig uitgekiende strategie om topduiven te kweken en te laten presteren. Dat zowel op eigen hok als bij andere liefhebbers.

Loading ...

Loading ...


Loading...