Zoeken

Reportage

(12/12/2017) Jan Hooymans (Kerkdriel, NL) heeft met Harry Junior een beoogd opvolger voor zijn legendarische topkweker Harry

Jan Hooymans heeft met Harry Junior een veelbelovende opvolger voor zijn huidige stamvader Harry. Als jaarling geeft het kweektalent vier kinderen die topprestaties kunnen voorleggen waaronder twee felbegeerde teletekstvermeldingen. Bijzonder knappe referenties die hem in de voetsporen van vader Harry en halfbroer Beauty Harry doen treden.

Reportage

(11/12/2017) Albert Murez-Marichal (Wadelincourt, BE) remporte le titre de 1er Champion National petit demi-fond RFCB 217

Ces dernières années, il est devenu plus ou moins habituel de retrouver Albert Murez-Marichal sur le podium de l'un ou l'autre championnat national de la RFCB. Après avoir remporté le 1er As Pigeon National petit demi-fond yearlings RFCB en 2016, Albert remporte cette année le titre de 1er Champion National petit demi-fond vieux & yearlings RFCB 2017.

Reportage

(11/12/2017) Belgische Verstandhouding – Entente Belge bewijst dat onze duivensport nog leeft!

Op zondag 10 december zaten de kampioenen uit 2017 van de Belgische Verstandhouding-Entente Belge rond de feestdis. Grote laureaat werd grote fondcoryfee Etienne Meirlaen als Algemeen Kampioen en All-round kampioen 2017.

Reportage

(11/12/2017) De NPO vierde afgelopen weekend haar Nationale Dagen

Op zondag 10 december vierde de NPO haar Nationale Dagen met een beurs en feest. Ook werd die dag de handtekening gezet zodat de postduivensport kon worden bijgeschreven op de lijst van het Nederlandse Immateriële Erfgoed. Bekijk hier de foto's van het volledige dagprogramma, aangeleverd door PigeonPixels.

Reportage

(08/12/2017) Samenkweek Hugo Batenburg en Etienne Meirlaen, een ideale kruisbestuiving

Uitzonderlijke kwaliteiten van superduiven proberen verankeren in uw eigen stam. Dat is wat Hugo Batenburg en Etienne Meirlaen met hun samenkweek voor ogen hadden. De resultaten op beide hokken bewijzen dat ze in hun opzet meer dan geslaagd zijn. En of!

Reportage

(07/12/2017) Bart Geerinckx (Wommelgem, BE) sluit knap 2017 af met twee nationale asduiven

Er zijn nog zekerheden in het leven. Een daarvan is dat Bart Geerinckx elk jaar kopprijzen wegkaapt, zowel op individuele vluchten als in langdurige kampioenschappen. Ook dit seizoen was het weer bingo met op eigen hok twee nationale asduiven en bij collega's twee nationale asduiven en één nationale en vier (inter)provinciale zeges.

Reportage

(05/12/2017) Philippe Dobbelaere (Olsene, BE) bouwde een ijzersterke stam rond bewezen 1e prijswinnaars

Philippe heeft er opnieuw een topseizoen opzitten. De teller sloeg in 2017 af op 26 x 1e prijzen. Titels als 1e Prov. Asduif Halve Fond KBDB, 3e Nat Asduif Grote Hafo KBDB, 12e Nat Asduif Kleine Hafo KBDB en 18e Nat Kampioen Kleine Hafo KBDB illustreren andermaal de heel grote klasse van deze nationale topkolonie.

Reportage

(05/12/2017) Hardy Krüger (Rommerskirchen, DE): brilliant results in other lofts!

We paid a visit to Hardy Krüger in Rommerskirchen this year, and we are still impressed with what we saw. We had not expected to see such a high quality collection of pigeons. It was a visit to clearly one of the best pigeon fanciers in Germany.

Reportage

(05/12/2017) Gevaert-Lannoo (Meigem, BE), de minikolonie met maximale resultaten

Klein in aantal, groots in daden. Ondanks het feit dat ze met een compleet nieuwe vliegploeg 2017 zijn ingestapt, waren de prestaties alweer opzienbarend. Bekroond met overwinningen tot op provinciaal en zonaal vlak, en provinciale asduiven en titels bij de KBDB.

Reportage

(04/12/2017) Marijke Vink (Mookhoek, NL) bevindt zich met de edele bloedlijnen van de Koopman-duiven reeds decennia lang aan de top van de Nederlandse duivensport

Decennia lang is Marijke Vink reeds een gevestigde naam in de Nederlandse duivensport. In 1988 werd de basis van al deze successen gelegd bij Gerard Koopman. Nu bijna 30 jaar later zien we deze bloedlijnen met een vleugje inbreng van H. & E. Eijerkamp en L. Heremans nog steeds terug in de huidige toppers zoals Second Aladin, Sanne, Gerard en vele anderen

Reportage

(04/12/2017) Cureghem Centre bracht hulde aan zijn winnaars en kampioenen uit 2017

Op zondag 3 december werden de laureaten op de nationale vluchten uit Cahors en Barcelona, en de kampioenen uit 2017 van Cureghem Centre gehuldigt. Met internationaal winnaar Barcelona, Leon Roks, als grote laureaat.

Reportage

(01/12/2017) Le Pépite, un pigeon d’exception chez Philippe Odent (Nielles-les-Calais, FR)

C’est à Nielles-les-Calais que réside l’un des meilleurs pigeons de France de ces dernières années. Avec 13 prix remportés dans les internationaux entre 2013 et 2017, le ‘Pépite’ est entré dans la légende.

Reportage

(30/11/2017) Etienne Meirlaen (Deurle, BE) presteerde outstanding als nationale ‘Nr1’ op de grote fond in 2017

De man van 2017 op de grote fond. Op het meesterschap van de Meirlaenduiven stond geen maat. Etienne wint met bravoure de titel van 1e Nationaal kampioen KBDB, de 1e en 3e Nationale Asduif KBDB, alsook de beste jaarling van 2017 op de grote fond huist op de hokken te Deurle!

Reportage

(29/11/2017) G. & S. Verkerk (Reeuwijk, NL) kennen ook in 2017 weer een superseizoen en pakken met Laetitia en Ace Isabelle wederom twee 1e nationale asduif titels

Met een groot aantal asduiven in de verschillende nationale competities en met een aantal tot de verbeelding sprekende uitslagen kunnen Gerard en Bas Verkerk terugzien op wederom een geslaagd seizoen. De enorme verervingskracht van de Verkerk-duiven, waarbij de lijn van Olympic Solange een belangrijke rol speelt ligt hier mede aan ten grondslag

Reportage

(29/11/2017) Vanoppen-Luyten (Herk-de-Stad, BE) boetseerde zich een stam diamantjes die schier onklopbaar is op de nationale vluchten

Nationale en provinciale overwinningen en asduiven, de tandem Vanoppen-Luyten heeft er een patent op. Dit alles met dank aan superduivin Diamantje (BE04-8037130). Het zijn haar afstammelingen die op de nationale vluchten de richttijden om nationaal succes te oogsten aangeven.

Reportage

(28/11/2017) PEC-Techavichian Bros remportent 3x le 1er prix lors des 10 premiers jours de compétition du Pattaya Int. Pigeon Race 2017

Le tandem Belgo-Thai ‘PEC-Techavichian Bros’ a remporté trois fois le 1er prix lors des 10 premiers jours de compétition du Pattaya International Pigeon Race 2017 et ce avec l'un des 17 pigeons engagés par le tandem: BE17-4062375.

Reportage

(28/11/2017) Comb. Göbel - van der Sluis (Zwammerdam, NL) bestormen de top met hun Heremans duiven.

De combinatie bestaande uit de duivendokters Stephan Göbel en Hans van der Sluis, en de vader van Stephan, Dick-Jan Göbel, beschikken over een team sublieme Heremans duiven. Hun Blue Bullet heeft al bewezen een kweekduif van unieke kwaliteit te zijn met maar liefst 2 Nationale asduiven (3 asduif titels) en tientallen 1e prijswinnaars als directe nakomelingen.

Reportage

(27/11/2017) OVV-FVOV viert zijn kampioenen 2017

Op vrijdag 24 november werden de kampioenen uit 2017 van het OVV-FVOV gevierd. Met Freddy & Jacques Vandenheede als Algemeen Kampioen FVOV en Marnick De Neve als Algemeen Kampioen OVV Interprovinciaal 2017!

Reportage

(27/11/2017) Comb. Verbree (Putten, NL) beleeft in 2017 opnieuw een boerenjaar

Co en Piet Verbree kunnen terugzien op een geslaagde duivenjaargang 2017. Met maar liefst 35 eerste kampioenschapsnoteringen in groot verband toonden zij zich opnieuw heer en meester.

Reportage

(24/11/2017) Cees Schroevers (Arnemuiden, NL) kan wederom terug kijken op een meer dan geslaagd seizoen 2017

Al bijna 30 jaar staat Cees Schroevers aan de top van de Zeeuwse en Nationale duivensport. Met een aantal excellente kweekkoppels aan de basis weet hij ieder jaar weer uit te blinken op zijn favoriete onderdelen, de Dag- en Midfond

Reportage

(23/11/2017) Gebr. Scheele (Terneuzen, NL) beleven een superjaar

De Gebroeders Scheele pakten in 2017 nog maar eens ouderwets uit. Huzarenstukje werd vanzelfsprekend het winnen van 2x 1e NPO in slechts 2 weken tijd. Na de winst van Lars op NPO La Souterraine kwam direct daarna Herman de 1e NPO Limoges winnen. Een superprestatie van de liefhebbers die al vele jaren aan de top van de Nationale duivensport in Nederland staan. Veel is daarbij te danken aan hun ...

Reportage

(22/11/2017) Ivan en Willy Baetens (Sint-Niklaas, BE) lukken in 2017 het beste sportseizoen uit hun carrière

Met 3 x 1e Provinciale overwinningen, de titel van Provinciaal kampioen Halve Fond KBDB, een 2e en 5e Nationale Asduif GHF YL KBDB en twee klasseringen als 4e Nat Kampioen GHF YL en 8e Nat Kampioen Fond & Grote Fond YL kan de Bricon-loft terugblikken op een bijzonder succesvol 2017.

Reportage

(21/11/2017) Comb. Verweij-De Haan (Mijdrecht, NL) bewijzen ook in 2017 weer hun uitzonderlijke klasse op Internationale vluchten

De afgelopen 10 jaar hebben Michel Verweij en Peter de Haan zich bewezen als topspelers op de marathonvluchten. Nazaten van de Toon-dynastie en andere topkwekers zoals Olympic Heintje weten ieder jaar weer te excelleren op zowel de middag- als ochtendlossingen.

Reportage

(18/11/2017) Hugo Casaert (Russeignies, BE) prêt à porter haut les couleurs de sa famille

Hugo Casaert (19 ans) baigne dans le sport colombophile depuis qu'il est né. Il est le fils de Sébastien (Casaert-Sénéchal), le petit-fils de feu Maurice et le neveu de Maurice Jr & Grégory, tous les quatre comptant à leur palmarès au moins une victoire nationale. Ensemble, les Casaert disposent de l'un des plus grands palmarès au monde. Et Hugo compte bien s'inscrire dans cette lignée.

Reportage

(18/11/2017) Maria bezorgt Team Deneys met 1e nat. Argenton een eerste kers op de taart.

De taart die bij Team Deneys op tafel staat mag gezien worden. De bodem wordt gevormd door een kleine maar kwalitatief hoogstaande kweekstal. De body van de taart is een mix van hoge prijzenpercentages en eerste plaatsen. Tenslotte is ze versierd met een glazuur van kampioenschapstitels en slagroompuntjes van asduiven. Deze kampioenschapstitels en asduifnoteringen werden behaald op zowel ...

Loading ...

Loading ...


Loading...