Zoeken

Uitzonderlijke duif: 13 pennen en tevens 14 staartpennen bij Evert Antonides - Sappemeer (NL)

De "Dertienpenner" met ringnummer NL10-4784506 werd gekweekt uit ouders met normale 10 pennen.

Ingezonden bericht. Met dank aan de heer Evert Antonides uit Sappemeer (NL)

Hallo.
De duif heb ik gekweekt uit ouders met normale 10 pennen.
Het is een mooi gebouwde duif en ligt fijn in de handen. Ook de keurmeester heeft deze duif bewonderd en heeft er foto's van gemaakt want anders geloven de andere keurmeesters hem niet.
Mijn passie is de overnachtfond en de prestaties zijn aardig goed,  elk jaar weer een paar leuke Nationale kopprijzen.
Ook deze jonge doffer (13 penner) komt uit zeer goede ouders die goed vererven, dat kun je zien in zijn stamboom namelijk de vader is een
rechtstreekse J.Lijnders (wanroy) en zijn duivin  is een zus van de moeder van de 1e Nationaal Cahors sector 4  2010 die gewonnen is door Ton van de Walle uit Beerta.
De moeder komt uit de grootvader van de 1e Nationaal Cahors (halfzus).Meerdere kopprijzen uit deze lijnen werden behaald zoals 2e Nationaal Bergerac Sector 4.
Deze jonge doffer heb ik alleen gespeeld net als alle andere jonge duiven op de navluchten en ook kon hij een prijsje meepakken.
Nou zou het natuurlijk heel mooi zijn als deze duif eens een prachtige prestatie zou kunnen halen op de overnacht vluchten en dat met 13 pennen maar dat wachten we lekker af hoe dit uitpakt.
Ik woon zelf in Sappemeer in de provincie Groningen een mooi eindje vliegen voor onze gevleugelde vrienden (St.Vincent 1213 Km ).

Vriendelijkeen  dank
Evert Antonides Sappemeer


 

Reacties

13 pennen ben ik al tegengekomen, zelfs 14
Maar met staartpennen tellen heb ik mij nog niet beziggehouden eerlijk gezegd.

Ik ken de duiven van Evert heel goed, heb er hier trouwens een aantal rechtstreekse van zitten en die geven spontaan nogal wat 11-penders. Vermoedelijk zitten het in de genen dat ze dicht gepluimd zijn. Een aantal jaren terug was er hier nog zo iemannd op het forum van wie de duiven meestal 12 en 13 pennen hadden, jammer genoeg waren ze niet zo sterk en goed als deze van Evert.

Gr,
Freddy

Hoi Evert, het is toch bijzonder, ik sprak er vandaag over met een liefhebber bij mij uit het dorp. Hij kweekte eens 2 jongen in een nest die beide en aan beide vleugels 14 pennen hadden. Zelf kweekte ik er een met 16 staartpennen, het leek dus wel een pauwstaart, maar verspeelde de duif al snel.
Groeten Jan.

Heb vroeger ook eens een 11 en 12 pender gehad . Tweemaal vroeg gevlogen derde keer chartres 1000m/m en kwijt.
Toeval of niet ik wens dat het een goeie word Evert.
Groetjes Danny

Enkele jaren terug, kweekte ik eens uit een normaal koppel kwekers, een jonge duif met aan een zijde 14 slagpennen. Opmerkelijk hieraan was dat er 10 normaal stonden en 4 stuks de andere zijde van de 4 langste besloegen en net even lang waren. Ook had dit duifje een soort vlies tussen de tenen (lijk een eend) Heb hem/haar gedood, doch de resipeenten nog steeds bewaard (gedroogd)

Wel ik vind het toch wel bijzonder hoor een 13 penner heb zelf wel een paar 11penners zitten maar heb nog nooit meer dan 11 penners gekweekt , zelfs met 2 11 penners op elkaar krijg ik gewoon 10 penners.

Bij mij zijn door de jaren heen de 11 penners die ik gehad heb men beste vliegduiven op de grote fond geweest.

Groeten Marcel Koesveld

''anders'' dan anderen is toch meestal een foutje van de natuur hoor !
Een topper zal het waarschijnlijk niet worden.