Zoeken

Duif & Spel - Medicatie

Duif & Spel

(21/11/2012) Wat een apotheker zoal vertelde...

Een apotheker "X" in Duitsland stond destijds bekend omdat zijn duiven topprijzen aan de lopende band vlogen. Een collega ging er op interview en uit dat toenmalig onderhoud vermeld ik nu een en ander dat vermeldenswaard is.

Duif & Spel

(25/06/2012) Van aartsleugenaars en … overdosering!

Indien wij het allemaal zouden moeten geloven, wat ons allemaal op de mouw wordt gespeld tijdens onze hokbezoeken ter gelegenheid van reportages en duivenpraatjes, dan hebben er nog nooit zoveel ‘graan- en watermannen’ rondgelopen als vandaag de dag.

Duif & Spel

(09/10/2010) De gevaarlijke Pokken - Difterie.

Prachtige kleurenfoto's, het werk van Medisch Dokter Robey Joyce uit Pretoria - Zuid-Afrika. Duivenziekten was een van zijn stokpaardjes.

Duif & Spel

(20/02/2010) Medicatie resistentie, een toenemend probleem

Onlangs werd ik bezocht door een duivenmelker voor een routinecontrole. De duiven hadden gedurende 8 dagen een kuur met ronidazole 10% gehad aan een hoge dosis, maar bij onderzoek bleken de duiven werkelijk vol met trichomonen te zitten!

Duif & Spel

(30/11/2004) Antibiotica of prebiotica?

Als student diergeneeskunde (3e kan) hoor ik heel wat van vanalles. Sommige zaken zijn interessant, andere minder voor een duivenliefhebber. In dit artikel zou ik dieper willen ingaan in een probleem dat niet alleen de duivensport aangaat, maar ook alle andere takken van de diergeneeskunde evenals (en niet op zijn minst) de humane geneeskunde.