Zoeken

Duif & Spel - Jonge

Duif & Spel

(19/05/2013) Conditie: zichtbare kenmerken

De conditie bepalen is wel een van de moeilijkste punten in de duivensport en het is wel zo, dat we het allemaal weten van zodra een duif met meer of minder succes een vlucht heeft afgewerkt.

Duif & Spel

(18/04/2013) Gezonde jonge duiven: de toekomst van ieder hok

Voor tal van liefhebbers zit het kweekseizoen er al op. Ze hebben alles vroeg bijeen gezet en speenden de jongen voor eigen gebruik. Anderen zijn niet zo haastig, kunnen zichzelf in toom houden en bewijzen daarmee een grote dienst aan hun duifjes.

Duif & Spel

(13/04/2013) Lappen en opleren - Deel III

Nederlander Arie v.d. Hoek was destijds niet alleen een gewaardeerde duivensportkronijker maar bovendien ook een zeer succesrijk duivenliefhebber, die veel aanzien genoot in eigen land en ver daarbuiten.

Duif & Spel

(07/04/2013) Lappen en opleren - Deel II

Zin en onzin van lappen (zelf wegbrengen) en... opleervluchten voor jonge duiven

Duif & Spel

(02/04/2013) Lappen en opleren - Deel I

Dat de meningen over ‘lappen en opleren’ van de ene liefhebber tot de andere nogal ver uiteenlopen, heeft ieder van ons als meermaals gehoord of gelezen.

Duif & Spel

(24/03/2013) Bad lofts in adverse seasons

Some years, the weather is especially damp and perverse. These years, a good loft is required more than ever in order to achieve a series of successive results.

Duif & Spel

(19/03/2013) Ratten en muizen kunnen een hok teisteren

Niemand zal het graag toegeven of erover praten maar knaagdieren kunnen een ware plaag worden die niet zo eenvoudig te bestrijden is. Enkele tips!

Duif & Spel

(15/02/2013) Water + ???? ... Deel II

In deel II nemen we de invloed van citroen, thee, honing en suiker onder de loepe, kunnen ze een gunstige invloed hebben op de gezondheistoestand van onze duiven en hun prestaties?.

Duif & Spel

(14/02/2013) Water + ???? ... Deel I

Water, onontbeerlijk voor het in stand houden van het leven op aarde. Wat in de duivensport een beetje misgroeid is, is het idee dat de drinkpot wel af en toe (of altijd) een kleurtje moet krijgen. Honderden producten zijn op de markt verkrijgbaar. In drie delen bespreken we de natuurlijke producten die al dan niet een positieve invloed hebben op de gezondheid of prestaties.

Duif & Spel

(13/02/2013) Het droog houden van het hok

Droogte op het hok blijft één der eerste voorwaarden tot welslagen in de duivensport.

Duif & Spel

(28/01/2013) Tips voor de winterkweek

Veel duivenliefhebbers zijn ervan overtuigd dat ze hun kwekers zo dicht mogelijk bij de natuur moeten houden om sterke en gezonde jongen in de schotel te hebben.

Duif & Spel

(27/01/2013) Training and handling

The training of a pigeon starts the moment it is weaned and has to fend for itself. Youngsters are weaned any time between 21 and 28 days of age.

Duif & Spel

(26/12/2012) Kunnen winterjongen goede oude vliegers worden?

Wij hebben het er vroeger al eens over gehad en als wij er nu op terugkomen is het omdat ons expliciet gevraagd werd of het, nu al of niet klopt dat men winterjongen mag afschrijven voor later, hoe knap zij ook het jaar van hun geboorte hebben gepresteerd.

Duif & Spel

(14/12/2012) Rond 1900 was het anders... was het ook beter?

Er is nogal wat veranderd als we lezen hoe de opvattingen omstreeks 1900 waren. En toch is er anderzijds veel gelijk gebleven. Alweer stellen we vast dat toen al “de waarheden als koeien” werden ontdekt.

Duif & Spel

(01/12/2012) Winter: een periode van keuzes maken

Duiven sparen… stond jarenlang weinig of niet meer in het woordenboek van de duivenliefhebber. Meer en meer raakt men er nochtans van overtuigd dat het geen goede zaak is het jonge volkje tot op den draad te spelen. Waarom?

Duif & Spel

(28/11/2012) Wat is een late, zijn ze nuttig?

In principe is de late duif het jong dat na het speelseizoen geboren werd. Laat ons in verband hiermede schrijven, geboren na 15 juli moet aanzien worden als laat of naseizoen jonge duif.

Duif & Spel

(21/10/2012) Duiven zijn grote zuurstofverbruikers

Er zijn van die stelregels, die men nooit genoeg kan herhalen. Als je erover spreekt of schrijft, zegt iedereen: “Man, ben je er weer mee, dat weten wij toch allemaal al lang”.

Duif & Spel

(11/10/2012) Over de beste duiven van toen en nu

Honderd jaar geleden, ik zeg niet tweehonderd, hadden we al duiven die enorm presteerden. Ze vlogen de afstand van Bordeaux naar Antwerpen in dezelfde tijd als nu.

Duif & Spel

(30/09/2012) Een vorm van selectie: op prestatievermogen - deel IV

Ik heb onlangs een heel interessant artikel gelezen onder de titel ‘Selectie op prestatievermogen bij sportpaarden’. Daar de meeste duivenliefhebbers selecteren op de prestaties van hun duiven, die vaak de ‘renpaarden van het luchtruim’ genoemd worden, willen we daarom nog even ingaan op de mogelijkheden van de selectie op prestaties.

Duif & Spel

(29/09/2012) Hoe harder de selectie, hoe hoger het prijzenpercentage!

Het sorteren van een kolonie bestaat erin, de duiven uit te kiezen die in staat zijn de beste reisploeg te vormen. Selectie biedt zekerheid nopens de toekomst van de kweek. Zij wijst de rasduiven aan, die het best geschikt zijn om produkten te brengen, wier waarde jaar op jaar verhoogt.