Zoeken

Duif & Spel - Vaccinatie

Duif & Spel

(10/03/2012) Vraag een arts: themavragen (vaccinatie tegen paramyxo en andere ziektes)

Om de vier weken selecteren we op zaterdag de meest interessante vragen en antwoorden omtrent een bepaald thema (ziekte, medicatie, enz.) en publiceren we die op onze homepage. Vandaag gaat het over de jaarlijkse vaccinatie tegen het paramyxovirus en andere ziektes.

Duif & Spel

(28/10/2010) Streptococcosis: symptomen, diagnose en behandeling

De ziekte streptococcosis is een frequent voorkomende aandoening bij duiven. Het wordt veroorzaakt door een bacterie Streptococcus gallolyticus en is naast paratyphus en chlamydiose één van de meest voorkomende bacteriële duivenziekten.

Duif & Spel

(09/10/2010) De gevaarlijke Pokken - Difterie.

Prachtige kleurenfoto's, het werk van Medisch Dokter Robey Joyce uit Pretoria - Zuid-Afrika. Duivenziekten was een van zijn stokpaardjes.

Duif & Spel

(18/02/2010) Circovirus - Laat Uw jongen tijdig enten tegen paramyxo!!!

Sinds enkele jaren vormt er een nieuwe ziekte, namelijk het circo-virus, een bedreiging voor onze jonge duivenpopulatie. Het betreft een virus dat voornamelijk jonge duiven aantast, jonger dan 1 jaar oud en de meest gevoelige ouderdom blijkt tot 4 maand te zijn.

Duif & Spel

(30/11/2004) Antibiotica of prebiotica?

Als student diergeneeskunde (3e kan) hoor ik heel wat van vanalles. Sommige zaken zijn interessant, andere minder voor een duivenliefhebber. In dit artikel zou ik dieper willen ingaan in een probleem dat niet alleen de duivensport aangaat, maar ook alle andere takken van de diergeneeskunde evenals (en niet op zijn minst) de humane geneeskunde.