Zoeken

Duif & Spel - Nutrition

Duif & Spel

(14/11/2014) Liefhebbers, waag de sprong naar de toekomst

Als duivenliefhebbers staan we altijd open voor nieuwe ideeën en innovaties in onze sport. We kwamen toevallig in aanraking met het product Wonder Pigeon, een middel dat inmiddels bij tientallen liefhebbers onderwerp van gesprek is. De formule is uitgevonden en gepatenteerd door het Italiaanse bedrijf Silo s.p.a.

Duif & Spel

(19/03/2013) Een belangrijke voorzorgsmaatregel: proper drinkwater

Op het hok Vanhee wordt alles in acht genomen om de duiven gezond te houden. Alle duiven ontsnappen niet aan deze zeer belangrijke voorzorgsmaatregel.

Duif & Spel

(16/02/2013) Water + ???? ... Deel III

In het derde en laatste deel wordt het nut onderzocht van de toediening van melk, zouten en thee van brandnetelen.

Duif & Spel

(21/11/2012) Wat een apotheker zoal vertelde...

Een apotheker "X" in Duitsland stond destijds bekend omdat zijn duiven topprijzen aan de lopende band vlogen. Een collega ging er op interview en uit dat toenmalig onderhoud vermeld ik nu een en ander dat vermeldenswaard is.

Duif & Spel

(16/09/2012) De peulvruchten

De peulen zijn onder alle plantaardige voeders het rijkst aan eiwitten die bovendien beter verteerbaar zijn dan deze van de granen. Peulen zijn, op uitzondering van sojabonen, arm aan vetten.

Duif & Spel

(12/09/2012) Het duivenvoer

Hierin zal ik een beknopte beschrijving geven van de voornaamste duivenvoeders en hun meest in het oog springende eigenschappen. Vooreerst hebben wij de granen die rijk zijn aan koolhydraten en die slechts weinig tot zeer weinig ruwe celstof bevatten.

Duif & Spel

(03/07/2012) Weduwschap in al zijn aspecten - deel III

In dit artikel wordt de voeding van de weduwnaars belicht.

Duif & Spel

(26/06/2012) Weduwschap in al zijn aspecten - deel II

Moet men op rust gestelde duiven laten uitvliegen, terwijl de andere op wedstrijd zijn? Welke is de beste manier om weduwnaars bij aankomst van de wedstrijden te onthalen? Dit en nog veel meer over succesvol weduwschap.

Duif & Spel

(29/05/2012) Appelazijn: nut & hoe aanmaken

Appelazijn is een wondermiddel om gezond te blijven. Steeds meer onderzoekers over de gehele wereld komen meer en meer tot de conclusie die genezers in de oude tijden al kenden.

Duif & Spel

(12/05/2012) Elementen van de voeding

Het belang van de voeding is in alle sportmiddens zeer actueel, het is een onderwerp van boeiende gesprekken, het is een studiebron voor alle begeleiders, wij zijn toch de sportdirekteurs van onze reisduiven. Het is een feit dat wij op het terrein van de voeding voorzeker nog veel kunnen bijschaven ter bevordering van de prestaties die wij van onze vogels verhopen.

Duif & Spel

(20/02/2011) De methode van Gerard Serrarens Vogelwaarde (NL) - De kweekperiode, voeding, spenen ...

Mogen tijdens de kweekperiode de duiven regelmatig buiten ? Welke mengeling wordt er tijdens de kweek toegediend ? Na hoeveel dagen worden de jongen gespeend en welke mengeling krijgen ze daarna toegediend ? ... etc ...

Duif & Spel

(05/02/2011) Overwennen in het najaar

De selektie is achter de rug, mijn jonge doffers zitten reeds op het hok der jaarlingen. Ik stelde vast dat de maartse reeds hun laatste pen hebben laten vallen in oktober.

Duif & Spel

(25/11/2010) Pigeon food: barley, corn, millet, wheat

I will give a concise description of the main pigeon foods and their most striking properties. Firstly we have the cereals which are rich in carbohydrates and only contain little to very little crude fibre.

Duif & Spel

(16/04/2010) Samenstelling, mengelingen voor de vier seizoenen

Mengelingen, winterperiode, koppelen en kweek, spelperiode, ruitijd en zuiveringsmengeling

Duif & Spel

(21/03/2010) Voeding van de jonge duiven

Voeding van de jonge duiven in voorbereiding tot snelheids- en halve-fondwedstrijden

Duif & Spel

(15/10/2005) The wonders of apple cider vinegar

Real apple cider vinegar is a natural substance, but only if from a bio farm. It strengthens the immune system, as it is an excellent source of trace and micro elements. However, this is only true of vinegar derived from apples grown in a natural (e.g. grassy) environment free of fertilisers and insecticides. An apple that is artificially cultivated does not undergo real ripening, and so does not contain the biologically complete stock of micro elements of which it is genetically capable.

Duif & Spel

(30/11/2004) Water

Water is de basis, de hoofcomponent van het lichaam en is de drager van de meeste stoffen. De kwaliteit van het drinkwater en de hydratatietoestand van de atleet/duif zijn van het grootste belang.

Duif & Spel

(24/11/2004) Testament van een duivenmelker

Onlangs was ik op bezoek bij mijn duivenvriend X. Hij wil liever dat zijn naam niet bekend wordt, hij wil niet veel publiciteit. Hij is wel een uitstekende duivenliefhebber met ontzettend goede resultaten op de snelheid, halve fond, kleine fond en ja zelfs op de grote fond speelt hij mee. X is niet alleen een duivenliefhebber maar vooral een enorme persoonlijkheid, een man met goede ideeën en oog voor detail. Zo vertelde hij mij het volgende verhaal niet mocht onthouden. Ik zou zeggen ‘Lees en Leer’.