Zoeken

Wijzigingen aan de vluchtkalender

Ondanks het feit dat het vliegseizoen in volle gang is, ondergaat de vluchtkalender nog tal van wijzigingen of staan deze nog op til. Vluchten verdwijnen, andere worden vervangen, en er worden er ook nog aan toegevoegd.

We zetten enkele van deze (mogelijke) wijzigingen even op een rij:

Losplaatsen Laon en Chevrainvilliers niet meer beschikbaar

Op beide plaatsen kan er niet meer gelost worden, en dient de KBDB op zoek naar een alternatief. Voor de provincie Limburg werd Laon al vervangen door Soissons, terwijl de vlucht van 18 mei uit Chevrainvilliers wordt vervangen door Melun. Ook voor de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen is men nog op zoek naar een alternatief voor Chevrainvilliers. Daarvoor is men op zoek naar een nieuwe lossingsplaats in de buurt.

Tours of Argenton Nationaal

Ook voor de nationale vlucht uit Tours van 22 juni is men er blijkbaar nog niet uit. Voormalig voorzitter van het Nationaal Sportcomité – Boudewijn De Bosscher – was op zoek naar een losplaats op een kleine 30 Km verderop als Tours, maar in dezelfde regio. Intussen kwam er een bestuurswijziging en machtsoverdracht… en overheerst de trend om de nationale Tours te wijzigen in een nationale vlucht vanuit Argenton. Al botst dit nieuwe voorstel blijkbaar op verzet bij bepaalde personen binnen de KBDB. Uiteindelijk zal toch iemand definitief de knoop dienen door te hakken, of het nu Tours blijft of toch Argenton wordt. Liefhebbers en inkorfburelen willen toch weten waar ze aan toe zijn… vooral qua planning en eventuele aanpassing van de uitgeschreven kampioenschappen.

Extra fondvlucht uit Jarnac op 10 augustus

Op 10/08/2019 wordt een extra interprovinciale wedvlucht georganiseerd vanuit Jarnac waaraan de provincies West-Vlaanderen, Henegouwen, Oost-Vlaanderen en Waals-Brabant reeds deelnemen. Deze wedvlucht wordt ingericht door Derby Hainaut van voorzitter Pierre Dries, die de voorbije jaren ook al inrichter was van de nationale Jarnac. Ook aan de nationale inkorfburelen op de fond uit andere provincies werd de vraag gesteld of zij bereid zijn om deel te nemen aan deze interprovinciale wedvlucht (de week na de laatste nationale fondvlucht uit Tulle). Verdere info omtrent deze extra vlucht en de deelnemende inkorfburelen volgt later.

Nadat zowel op de Nationale Algemene Vergadering van 26 oktober 2018 als op deze van 22 februari 2019 de vraag werd gesteld om de nationale Jarnac terug op de kalender te plaatsen – eventueel ter vervanging van Aurillac – maar telkens op een ‘njet’ botste… komt er nu alsnog een akkoord uit de bus om deze Jarnac in te richten op 10 augustus. De fondmannen krijgen zo nog een extra vlucht, de week na de afsluitende vlucht van de nationale fondkalender (uit Tulle).