Zoeken

Wendy Lammens (Veurne, BE) runt dierenasiel waar ook duiven welkom zijn

De 19-jarige Wendy Lammens uit Veurne heeft een passie voor dieren. Net zoals bij duivenliefhebbers loopt die passie soms wat uit de hand. Zo ving Wendy dit jaar al 113 duiven op! Om dat bol te blijven werken doet ze nu een oproep.


Wendy Lammens aan de slag in haar dierenopvangcentrum

Wendy Lammens heeft een hart voor dieren, zo veel is duidelijk. Wie een kijkje neemt op de website of Facebook-pagina van haar dierenopvangcentrum ‘Wendy’s geredde dieren’ zal daar meteen van overtuigd geraken.

Wendy krijgt hulp van de 15-jarige Laura, een aantal vaste dierenartsen en het Vogel Opvang Centrum. Wat de opvang van duiven betreft gaat ze grondig te werk.

“Ik vang duiven op voor liefhebbers”, vertelt Wendy. “Ik ga er overal om in West-Vlaanderen. Ook wanneer gewone mensen bellen dat er ergens een duif zit. Reisduiven die gekwetst zijn aan de poten of vleugels of die uitgemergeld of uitgeput zijn, ze worden hier allemaal geholpen. Ik behandel ze tegen coccidiose, trichomonas en ze krijgen een ontworming en ze hiuzen op een aangepast duivenhok. Om de 3 maanden zien alle duiven hier ook de dierenarts. Een regelmatige controle van alle dieren zeg maar.”

“Als ze opnieuw op gewicht zijn en de eventuele wonden weer geheeld zijn, laat ik ze opnieuw los op vraag van de eigenaars”, legt Wendy uit.

“Vaak willen de liefhebbers niet om hun duif komen en dan sturen ze me het eigendomsbewijs op. Wanner ze zeggen ‘kop af met die duif’ of wanneer de duiven hier niet meer weg willen, dan mogen ze uiteraard hier blijven tot ze oud zijn en sterven”, aldus Wendy. “Ik geef alle duiven hier een mooi leven, dat verdienen ze dan ook. Ik heb 1 duif van 1998 die volledig blind is maar wat is het een schatje!  Dit jaar zit ik al aan 113 opgevangen duiven. Nog niet te spreken over de duiven van vorig jaar. Ik doe dit allemaal met zeer veel liefde en respect tegenover de duifjes. Ik doe dit nu al 2 jaar en al 2 jaar bekostig ik dat uit eigen zak” geeft Wendy toe.

Om alles bol te kunnen werken vraagt Wendy nu hulp aan duivenfirma’s en duivenliefhebbers om haar opvangcentrum te steunen met producten, vitaminen, duivenvoer, drinkpotten, duivenschapjes, eetbakken, etc. “Ik kan alle hulp gebruiken. Ook de duivenhokken zitten eigenlijk vol. Ik zoek daarom ook nog een klein hokje voor zo'n 15 tot 20 duiven” besluit Wendy.

Wie de opgevangen duiven en andere dieren wil of kan helpen, kan contact opnemen met dierenvriend Wendy Lammens via: ypv.@nbhwrin edeeaenloepgd


Regelmatig laat Wendy opgevangen duiven of andere vogels na hun herstel weer los.