Zoeken

Voorjaarsbeurs Nederland in Expo Houten (NL) groot succes en in uitermate positieve sfeer verlopen

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de ondertussen al weer 23e editie van Voorjaarsbeurs in Houten. Deze duivenbeurs is ondertussen uitgegroeid tot een van de mooiste en gezelligste duivenbeurzen over de gehele wereld.


Vaste waarde op de Voorjaarsbeurs: verkopers van jonge duiven en allerhande duivenproducten

Afgelopen weekend zijn er zo rond de 8.000 betalende bezoekers geweest in de Expo-hallen in Houten waar de organisator Pieter Kos al de 23e editie van de Voorjaarsbeurst hield. Als we na afloop van de beurs met Pieter spreken geeft hij aan meer dan zeer tevreden te zijn met de afgelopen beurs. Een bezoekers aantal dat nagenoeg gelijk is aan de voorgaande editie terwijl er toch z'n 40 à 50 buitenlandse busreizen vanwege het winterse weer werden geannuleerd. Neem daarbij dan nog de bezoekers uit deze landen die normaliter op eigen gelegenheid naar de Voorjaarsbeurs zouden afreizen en dit eveneens vanwege het slechte weer niet hebben kunnen doen erbij dan zou er een recordaantal bezoekers de drie goed gevulde hallen hebben bezocht.

Mede door het niet aanwezig kunnen zijn van deze buitenlandse gasten was het voor de duivenverkopers iets harder werken dan andere edities en waren er op zondag ook nog wel enkele standhouders met duiven te koop die normaliter op de zaterdag al uitverkocht zouden zijn. Enkel heeft dit weer het voordeel dat de bezoekers die op zondag de reis naar Houten maakten ook nog een mooi exemplaar konden bemachtigen.


Ook diverse oneloftraces tekenden dit jaar weer present in Houten

Als we Pieter Kos vragen naar zijn gevoel over de beurs geeft hij aan: "Deze beurs heeft een enorme positieve uitstraling gehad, zowel een uiterst positieve sfeer in de hallen als daarbuiten, de mensen die binnen waren bleven gemiddeld veel langer dan voorgaande jaren en zelfs op zaterdagmiddag na 15.00 was het gewoon nog druk aan de kassa met mensen die graag de beurs wilden bezoeken." Ze kunnen in Nederland dus weer terugzien op een meer dan geslaagd beursweekend.


Zoals steeds was het weer een drukke bedoening op de PIPA-stand


Ook de PIPA-rankingwinnaars waren weer van de partij, al ging niet iedereen even graag op de foto

Sportgala De Allerbeste – Neerlands Postduiven Orgaan

Afgelopen zaterdag, 3 maart, vond voor de eerstemaal het Sportgala De Allerbeste plaats te Houten, georganiseerd door het NP Orgaan. Ideaal voor wie zaterdag en/of zondag vertoefde op de Voorjaarsbeurs te Houten.
Het werd een prachtige avond om alle overwinnaars te eren, goed ingekleed door de nodige randanimatie, veel volk en lekker eten.
Hun kampioenschap werd berekend volgens de FCI Olympiade richtlijnen, waardoor 'De Allerbeste' een voorronde is  voor de komende Olympiade.
Door deze methode te hanteren, bekomen ze de meeste eerlijke uitslag en er werd dan ook druk gelobbyd om overal zo de kampioenschappen te berekenen.
Door deze manier van werken is  iedere laureaat dan ook de beste van honderduizenden duiven. Wat uniek is, want de liefhebber hoeft niets in te sturen, alles gebeurd volledig automatisch.
Deze Allerbeste duiven werden dan ook tijdens de Voorjaarsbeurs op de stand van het NP Orgaan tentoongesteld in gouden kooitjes. Zoals u hieronder ziet.

Uniek is ook dat iedere overwinnaar per categorie de NPO-Sportaward won van 'De Allerbeste', zeg maar de Oscars van de Nederlandse duivensport.
Geniet alvast even mee met volgende foto’s.


Ballroomdansers dansten de avond aan mekaar.


Alle Laureaten van 'De Allerbeste' samen op de foto.


Categorie Jaarligen: 1: W.B de Kruijf, 2. W.A. de Bruijn, 3. G&S Verkerk


Categorie Oude Duiven: 1,3; Derksen vd Keuken, 2. H&E Eijerkamp


Categorie All Round: 1. Derksen vd Keuken, 2. Huib Edelenbos, 3. J.Kat & Zoon


Overhandiging NPO-Sportaward door Harrie Meijners, secretaris NPO, aan de laureaten.