Zoeken

Vind uw favoriete duiven dankzij PIPA’s interactieve filter

Met de interactieve duivenfilter vindt u in enkele muisklikken de duiven in de lopende PIPA-veilingen die voldoen aan uw specifieke noden of wensen. Deze filter was verdwenen sinds het nieuwe veilingplatform, maar nu terug in verbeterde vorm.

De perfecte duif in een handomdraai

Het aantal duiven dat PIPA in veiling brengt, stijgt elk jaar. De kwaliteit van de duiven blijft hoog, en als u op zoek bent naar een duif met enkele specifieke kenmerken, kan het een enorme klus zijn om alle duivenfiches door te nemen op zoek naar dat ene exemplaar waar u al zo lang naar zoekt.

Met de herlancering van de interactieve duivenfilter brengt PIPA daar verandering in. Aan de hand van niet minder dan 27 filters, waaronder prijs, leeftijd, bewezen vlieg- of kweekprestaties, en alle criteria uit onze kwaliteitscontrole, vindt u in een handomdraai de duif die u zoekt!

Daarnaast voegden we ook een zoekveld met vrije tekst in, zodat u nu ook kan zoeken op een woord in de duivenfiche. Bent u op zoek naar kinderen van een bepaalde duif, dan geeft u (een deel van) de ringnummer op.

Hoe werkt het?

De duivenfilter werkt momenteel per veiling. Klik onder de duivenintro op het filtericoontje en de filtermogelijkheden verschijnen. Door ofwel de slider te bewegen ofwel een of meerdere criteria aan te vinken, wordt direct een nieuwe lijst opgebouwd van duiven die voldoen aan uw criteria. Telkens u een filter aanpast, wordt de lijst opnieuw opgebouwd.

Naast elk criterium wordt ook steeds het aantal beschikbare duiven weergegeven dat op dat moment voldoet aan uw filter. Het is vanzelfsprekend dat hoe specifieker u zoekt, hoe beperkter de zoekresultaten zullen zijn.

Vanuit deze vernieuwde lijst kan u de uitgebreide informatie lezen van elke duif, en meteen ook een bod plaatsen.

Identieke informatie

De aangeboden informatie is identiek aan deze uit de vertrouwde veilingschermen. We bieden u met onze interactieve duivenfilter een extra mogelijkheid om snel de duiven te filteren.