Zoeken

Vijf veilingen eindigen op maandag 4 december

Op maandag 4 december eindigen vijf veilingen: Göbel-van der Sluis, Gebr. Scheele, Cor de Heijde, Crehan & O'Connor en Mark Gilbert.

Gobel-van der Sluis (NL)

Leo Heremans Collectie

De combinatie bestaande uit de duivendokters Stephan Göbel en Hans van der Sluis, en de vader van Stephan Dick-Jan Göbel, beschikken over een team sublieme Heremans duiven. Met name hun Blue Bullet bewees in het verleden van unieke kwaliteit te zijn met maar liefst 2 Nationale asduiven en tientallen 1e prijswinnaars als nakomelingen. Maar ook andere duiven van Leo Heremans origine toonden tot grootse dingen in staat. Nu in veiling superlijnen die de wonderman van Vorselaer zo legendarisch maakten.

Gebr Scheele (NL)

Jongen uit de beste kwekers

De Gebroeders Scheele pakten in 2017 nog maar eens ouderwets uit. Huzarenstukje werd vanzelfsprekend het winner van 2x 1e NPO in slechts 2 weken tijd. Na de winst van Lars op NPO La Souterraine kwam direct daarna Herman de 1e NPO Limoges winnen. Een superprestatie van de liefhebbers die al vele jaren aan de top van de Nationale duivensport in Nederland staan. Veel is daarbij te danken aan de Superboy, stamkweker. In een veiling van jonge duiven uit de beste kweker loopt Superboy als een rode draad; verder worden uit alle beste duiven kinderen aangeboden.

Cor de Heijde (NL)

Jonge duiven uit alle beste kwekers

Met recht kunnen we bij Cor de Heijde spreken over de Klamperdynastie. Reeds in 1997 werd een 1e Nationaal Perpignan gespeeld met een kind van de Klamper. Nu, 20 jaar later, pakken nazaten van dat fenomeen nog steeds nationale overwinningen, en dat zowel bij Cor als op vele andere hokken in binnen- en buitenland. Namen van topkwekers als Perpignan-doffer en Don Michel domineren inmiddels het kweekhok, waar o.a. de 1e Nat. St. Vincent 2014 Marianne, 1e Nat. Barcelona duivinnen Blue Dream en 1e Nat. St. Vincent 2015 De Kleine Blauwe de supersterren van de laatste jaren zijn. Uit alle toppers komen jonge duiven in veiling.

Crehan & O’Connor (UK)

Jongen uit beste kwekers

Met karrenvrachten aan overwinningen bouwde John Crehan aan de sterrenstatus binnen de duivensport die hij inmiddels bezit. Zijn prestaties zijn onnavolgbaar, in de Federations is John ongrijpbaar en ook in de overkoepelende Central Lancahire combine werden in 2017 weer 4 overwinningen tegen duizenden duiven behaald. Een grote rol in zijn vliegploeg wordt ingenomen door Jan Hooymans duiven, maar ook nazaten van zijn fenomeen Mystique zijn rijker vertegenwoordigd. Uit alle beste duiven komen jongen in veiling.

Mark Gilbert (UK)

Barcelona Special

De Britse alleskunner Mark Gilbert haalde wreldwijde faam door excellente uitslagen op de Internationale klassiekers te behalen, met in 2016 Nationale overwinningen op Pau en St. Vincent … Mark’s droom is Internationaal victorie kraaien op Barcelona en daarvoor haalde hij super materiaal in huis … Zoals Kannibaal Barcelona van Etienne Meirlaen, 1e I.prov. & 4e Int. Barcelona winnaar en al vader 1e Nat. Agen … maar ook Golden Barcelona, de 2e Int. Barcelona duif 2012-2014 en Gouden Vleugel winnaar van 2014. Uit deze sublieme Barcelona cracks biedt Mark kinderen aan in een super veiling.