Zoeken

Verdwaalde duif uit Aalter maakt tijdens Argenton merkwaardige rentree op het hok

Duivenmelker Willy Ledeganck uit het Oost-Vlaamse Aalter stuurde ons volgend bijzonder verhaal door over een verloren gevlogen duif die op de dag van de nationale vlucht uit Argenton op een merkwaardige manier opnieuw het hok bereikte.

“Dat er nog eerlijke duivenliefhebbers met een groot hart voor onze sport en dieren bestaan dat weet ik nu wel zeker”, steekt Willy van wal.

“Donderdag laatstleden (30 augustus nvdr.) kreeg ik telefoon van een vriendelijke meneer uit Frankrijk om een duif aan te melden die bij hem was binnengelopen de dinsdag voordien. Het duifje was achter gebleven van Issoudun. Na wat over en weer gepraat liet ik vallen dat ik het komende weekend Argenton speelde. Daardoor kwam die meneer op een goed idee om ervoor te zorgen dat ik mijn duif terug zou krijgen en dat op volgende merkwaardige manier.

Hij was bereid om mijn duif, via een vriend van hem, die voor controle aanwezig moest zijn op de lossing in Argenton, daar te bezorgen aan de vervoerder van onze duiven namelijk Martens uit Zomergem”, aldus Willy.

“Zaterdag tijdens het letten van de laatste duiven van Argenton kreeg ik een telefoon van de chauffeur van de firma Martens dat hij op de terugweg was vanuit Argenton en dat ik mijn duif ofwel in Zomergem kon afhalen of dat hij het beestje daar ook los wilde laten. Ik liet hem weten dat hij de duif gerust in Zomergem mocht loslaten. En ja hoor, nog voor de laatste duiven van Argenton thuis arriveerden, kwam de duif in kwestie al veilig en wel weer thuis!”

“Ik wil daarom graag dit bijzonder verhaal melden, met speciale dank aan de zeer vriendelijke meneer in Frankrijk en vervoerder Martens en zijn team en vooral de zeer bereidwillige chauffeur die het mogelijk hebben gemaakt mijn duif op deze speciale manier aan mij terug te bezorgen. Met heel veel dank”, besluit Willy.

Een opmerkelijk en positief verhaal over hoe verloren duiven met wat goede wil en inventiviteit ook van verre afstanden opnieuw thuis kunnen geraken.