Zoeken

Turkse televisiezender TRT World maakt prachtig introductiefilmpje over de duivensport (VIDEO)

De Turkse nieuwszender TRT maakte volgende (Engelstalige) video waarbij in vogelvlucht geschetst wordt hoe de duivensport precies in elkaar zit. Er wordt gesproken over het mondiale karakter van de sport en uiteraard ook over Armando.

Op slechts 4 minuten tijd wordt uitgelegd hoe de wedstrijden worden georganiseerd, hoe de uitslag berekend wordt en hoe weersomstandigheden de wedstrijden mee bepalen. Ook het concept van de one loft races komt aan bod, net zoals de oorsprong van de duivenwedstrijden, die in in België ligt, en de groei van de Chinese duivensport tot de grootste actuele markt voor duiven, zoals onlangs bleek met de verkoop van Armando.

Wat wij als duivenliefhebbers vanzelfsprekend vinden, wordt in deze video snel maar helder uitgelegd voor mensen die niet bekend zijn met de duivensport. Aarzel dus niet om het filmpje te delen via sociale media. Je bombardeert er jezelf mee tot een heuse ambassadeur voor onze geliefde sport! Want promotie voeren voor de duivensport onder duivenliefhebbers heeft weinig nut. Als we met zijn allen mensen van buiten de duivensport willen bereiken en hen willen tonen wat de duivensport precies inhoudt, zijn dergelijke videos van goudwaarde.

Delen maar!