Zoeken

Sponsorgroep 3 provincies nu echt van start!

Vanaf het seizoen 2019 kunnen liefhebbers van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg deelnemen aan het nieuwe kampioenschap "Sponsorgroep 3 provincies" met een prijzenpot van 25.000 euro!

Sinds kort staat de website van "sponsorgroep 3 provincies" online.

De bijhorende brochure kan je hier bekijken en deze brochures zijn, samen met de inschrijvingskaartjes, ook aanwezig in de verenigingen die inkorven voor de nationale vluchten. De liefhebbers kunnen ook daar dus de nodige info halen.

We vermelden nogmaals dat de officiële start gegeven wordt op Vierzon van half mei en de inschrijvingen van de 3 categorieën MOETEN gedaan worden ten laatste bij de inkorving van deze vlucht.

Ter herinnering: er zijn dit jaar 3 categorieën waarvoor men kan intekenen: eerst en vooral de nationale vluchten op de grote halve fond (Vierzon, Bourges …) waar er ingeschreven wordt voor de prijs van € 25 voor zowel oude als jaarse duiven, we hebben daarnaast de categorie jonge duiven op de nationale vluchten (vanaf de Bourges van de jonge duiven) en dan is er de NIEUWE categorie “fond” die begint bij de Limoges van begin juni. Elke reeks apart kost € 25 om deel te nemen, maar je krijgt er niet minder dan 25.000 euro voor in de plaats die verspeeld wordt zoals ook in de brochure of op de website vermeld staat.

Aangezien dit een initiatief is, volledig ten voordele van de liefhebbers van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg, verwachten we eigenlijk een massale deelname, zodat de initiatiefnemers de volgende jaren hun aanbod nog kunnen uitbreiden en verbeteren.

Misschien nog even een verduidelijking bij de "3 provincie-races". Deze races werken op ringnummers en hebben dus niets te maken met de getekende duiven. Ten laatste bij de inkorving voor Vierzon moeten we gewoon 4 ringnummers van oude duiven en 8 ringnummers van jaarlingen krijgen, die je zelf kan invullen op de site of afgeven aan de mensen in de verschillende lokalen. Dit is dus voor categorie 1 (grote hafo oude en jaarse duiven). Voor categorie 2, jonge duiven, mogen er 15 ringnummers opgegeven worden, die moeten ten laatste ingegeven worden bij de inkorving van de eerste nationale vlucht voor de jonge duiven, Bourges eind juli dus (als hier al lidgeld voor betaald werd in mei!).
Voor de categorie fond kozen we voor 6 ringnummers van OUDE DUIVEN, die moeten ten laatste doorgegeven worden bij de inkorving van Limoges begin juni!

De prijzen voor deze speciale races zijn op z’n minst gezegd indrukwekkend en zitten bij in het inschrijvingsgeld, dus geen bijkomende kosten, alleen dus tijdig je ringnummers opgeven!

Voor de jaarduiven op de fond zijn er "speciale races" waar er niets speciaals moet gedaan worden en waar de te winnen prijzen ook in het inschrijvingsbedrag voor de categorie fond zitten. Ook voor Barcelona is er een “specialleke” uitgewerkt (zie brochure of website).

Al de verdere info alsmede tussenstanden en dergelijke kunnen steeds gevolgd worden op de website www.sponsrgroep3provincies.be

Graag danken we alle vrijwilligers, sponsors en schenkers voor dit initiatief, zonder al deze mensen was dit nieuwe initiatief echt niet mogelijk geweest!

We hebben tevens een Facebook-pagina aangemaakt om dit initiatief nog toe te lichten en bijkomende info te kunnen verstrekken waar nodig.

Deze facebookpagina is te vinden onder “Sponsorgroep 3 provincies“.

Voor bijkomende info kan je steeds terecht bij Marc Vlaeminck op telefoonnummer 016/69.62.69 of bij Carlo Vandeweyer 014/58.90.05, Leslie Bruurs 0474/57.88.05 of op de respectievelijke mailadressen die te vinden zijn in de brochure.