Zoeken

Spektakel in Thorn! Duurste jonge duif ooit verkocht!

Vrijdagavond 15 januari werd in verkoopzaal Oad Thoear in Thorn (NL) een nieuw wereldrecord gevestigd. Daar vond de verkoop plaats van 57 jonge duiven van Jan Hooymans uit Kerkdriel.

Het seizoen 2009 was voor Jan Hooymans een absoluut wonder seizoen met o.a. 2 NPO overwinningen en een ganse reeks teletekst (TOP 10 NPO) noteringen. Gans de top van Nederland was verzameld in Thorn want uit het wonderkoppel waaronder o.a. de Harry (1° NPO, 1° NPO, 3° NPO) uitkomt, zouden voor de eerste én laatste maal 2 jongen verkocht worden. Er werden gigantische bedragen neergeteld, meteen bij koop 1, het eerste jong uit het wonderkoppel 'Jonge Bliksem' (zoon Bliksem) X 'Dirkje' (dochter Kleine Dirk X Amore), verkocht naar Comb. Van Wanrooij voor 36.000 incl. verhoging. Laatste tegenbieder was Gerard Koopman. Dan koop 6, verkocht naar Hans Eijerkamp & Zonen voor 13.200 EURO, hier ging het om een zoon van superduif Harry. Het absolute hoogtepunt werd voor het einde bewaard. Koop 57 was een duivin uit het superkoppel, de laatste die ooit zal verkocht worden. Het was hard tegen hard, meerdere bieders tot aan 20.000 EURO, daarna was het de absolute top van Nederland tegen elkaar, Gerard Koopman tegen Pieter Veenstra. Uiteindelijk trokken Pieter & Gea Veenstra aan het langste eind en werd maar liefst 96.000 EURO incl. verhoging neergeteld voor deze prachtige duivin. Ongetwijfeld een wereldrecord die nooit meer zal verbroken worden?! Nog maar eens een bewijs dat kwaliteit en ook exclusiviteit de voornaamste sleutelwoorden zijn bij het aanbod van duiven. Proficiat Pieter & Gea met deze prachtige aanwinst!

Reacties

Pieter en Gea proficiat met deze formidabele aankoop,alle mannen vechten om een duif en 1 vrouw in de zaal gaat er mee heen mooi toch het is jullie ook van harte gegund,en hopen dat jullie hier ook nog veel plezier van mogen hebben.

groeten Wout

Graag zou ik eens een reportage over Jan Hooymans lezen op pipa.

Wat heeft dit met duivensport te maken ? , moet toch niet gekker worden.

helemaal mee ens gjan,
kom je als nieuweling aan met je 12 weduwnaars tegen dit soort mannen, dan moet je niet morgen stoppen maar vandaag !

klopt inderdaad, dit is gewoon niet normaal
over relativeren gesproken (artikel npo)

Jongens toch, waar jullie je druk om maken... In voetbal, tennis, wielrennen, golf, etc... is dit klein geld! Ik heb geen problemen dat de duiven nog duurder gaan. Je hebt geen broer van "Harry" nodig om goed te spelen, en als jezelf voor zoveel geld duiven kan verkopen is dat zeer mooi mee genomen. Duivensport is nog niet proffesioneel genoeg om in deze tijd nog aantrekkelijk te zijn.

Schmitt schreef;

Jongens toch, waar jullie je druk om maken... In voetbal, tennis, wielrennen, golf, etc... is dit klein geld! Ik heb geen problemen dat de duiven nog duurder gaan. Je hebt geen broer van "Harry" nodig om goed te spelen, en als jezelf voor zoveel geld duiven kan verkopen is dat zeer mooi mee genomen. Duivensport is nog niet proffesioneel genoeg om in deze tijd nog aantrekkelijk te zijn.

Beste Schmitt:
Voetbal, Tennis, wielrenner, Golf etc, etc.. Is en mag niet vergeleken worden met duivensport deze sporten zijn kostelijk en geproffesionaliseerd, ook voor hobbyisten zéér dure hobby's.

Maar laten we alstublieft de proffesionaliteit buiten de Duivensport houden!!!
Duivensport is al vanaf zijn bestaan één volkssport, juist door deze "kunstmatige" hoge prijzen, schrikken velen terug om aan deze sport te beginnen, mede hierdoor is er het verval van nieuwe leden.
Nieuwelingen die denken deze dure duiven te MOETEN kopen om ook maar één graantje mee te pikken in de kopprijzen en bij de Topmannen te horen.

Dat niet altijd alles gratis word weggegeven is denkbaar om kosten te kunnen drukken of gewaardeerd te worden.

Daarin tegen kunt ge stellen dat niet elke GOEDE duif goede nakomelingen geeft, dat jonge duiven die vaak roekeloos zijn risico's nemen dat zich vaak uit tot een éénmalige actie.

Hoevaak ziet men niet dat er kunstmatige verkopen plaats vinden (ik ga géén namen noemen, maar neem eens de tijd en de gelegenheid een analyse te doen naar bepaalde "goede hokken" of hokken die teren op het verleden), grote hokken vele duiven, voorbeeld: grote naam geeft 66 jaarlingen mee 13 van de 66 staan erop de uitslag, zelf geef ik 18 duiven mee staan er 9 van op de uitslag en pak met 3 duiven voor de "Grote Man"!!
Over alle vluchten gezien pakt deze tot max. 23% prijzen per vlucht, kweekt 200 tot 300 jonge duiven en worden meestal verkocht opdat deze naam jaarlijks koning of keizer speelt (ook met het jonge spel géén kopspeler ook laag percentage prijzen) toch word de titel behaald door het meest aantal prijzen; logica men speeld op het einde van het seizoen jonge verduisterde duiven en pakken de prijzen als anderen door de vroege rui hun forme kwijt raken of hun duiven gaan opstoppen.
Natuurlijk is dat een kunst te kunnen spelen als anderen zijn uitgespeeld en op deze wijze de meeste prijzen behaald met de bijbehorende Titels!!!

Wat werkelijkheid betreft draaid men met deze Titels de "gewone liefhebber" een rad voor ogen.

Neem een kleine liefhebber, met een groot prijs percentage, met deze duiven zijt ge beter af dan Grote namen en Grote hokken.

Mooie en schone duiven zijn niet altijd GOEDE duiven, één duif word schoner met de tijd hij of zij /zijn of haar prijzen verdiend.

Hiermee hoop ik enkele ogen geopend te hebben, en dat ieder beginnende liefhebber zich niet laat afschrikken door dure duiven, hoge prijzen, grote hokken met vele duiven, want niet iedere duif is een winnaar.
Duivensport is één volkssport en het zou een volkssport moeten blijven, één betaalbare hobby voor ieder mens!!

Met sportieve groet;
Geschelpte37

Geschelpte37

Waarom zou je het niet mogen vergelijken? Je zegt het zelf zelfs voor Hobbyisten is het duur... Maar toch zijn er pakken meer voetballers, wielrenners, tennisers etc... dan duivenliefhebbers! Voetbal en al die andere sporten zijn ook ALLEMAAL ontstaan als volksport, gewoon om je een beetje te kunnen amuseren. Maar deze sporten zijn gegroeid tot wat ze nu zijn en daar plukken zij nu de vruchten van, alleen de duivensport blijft min of meeer ter plaatste trappelen. En wat zien we nu? Elk jaar steeds minder en minder liefhebbers. Toen bv. de verkoop van Eric Limbourg op tv is geweest krijg je eindelijk eens positieve reacties van buitenstaanders. Zo'n prijzen trekken de mensen aan in tegenstelling tot wat jij denkt. Denk jij dat Boonen en co elke dag nog uren op de fiets gaan zitten als ze ook nog eens elke dag moeten gaan werken om dan bijna of helemaal niets te winnen als ze eens winnen? Het antwoord is NEE! Dus laat de proffesionaliteit maar toe in de duivensport, laat ons aub eindelijk eens van dat boerensport imago afraken. Als jij en een grote hoop van de leden dat niet willen inzien dan gaan er steeds weer elk jaar minder en minder liefhebbers zijn. En dan vragen jullie je weer af: hoe kan het nu dat er geen leden bijkomen? Ik wil ook nog met de duiven spelen over 20 jaar, en zou het enorm spijtig vinden als dit niet zou gaan als véél mensen onze hobby in een wurggreep houden omdat ze het graag nog nostalgisch houden. En de rest van jou text heeft eigenlijk niets met dit artikel te maken Smile

gr