Zoeken

Raf Den Haese (Moortsele, BE) is overleden

Op donderdagavond 26 oktober overleed in Moortsele Raf Den Haese. Daarmee verliest de Belgische duivensport een duivenliefhebber pur sang die al meer dan zestig jaar met veel passie en succes onze hobby bedreef.

Scherp mes, kleine mand

Raf Den Haese stond in zijn regio bekend als een liefhebber die altijd met een kleine mand topresultaten wist te behalen. Iets waarmee hij zeer veel respect afdwong bij zijn collega's. Met meer dan zestig jaar ervaring in de duivensport beschikte hij over de vakkennis die nodig was om ook zonder de massa topprijzen weg te kapen. Die ervaring gebruikte hij ook op zijn kweekhok, waar het "presteren of verdwijnen" was. Die strenge selectie liet hem toe op jarenlang tot de besten te behoren.

Tweevoudig nationaal winnaar

Naast de ettelijke successen in zijn eigen regio en provincie schoot Raf, toen al samen met zoon Willy, ook twee keer de nationale hoofdvogel af. Een eerste keer prijs was het in 2009. Van de 4.460 oude duiven kaapten Raf en Willy toen de 1e Nationaal op La Souterraine weg. Twee jaar later was het opnieuw bingo, deze keer vanop Argenton. In diezelfde categorie werd toen de 1e Nationaal van 10.962 duiven gewonnen. Telkens pakte hij iedereen in met Erik Limbourgduiven aan de basis, waaruit 80 procent van Rafs hokbestand bestond. Twee keer was hij in zijn carrière dus Belgiës beste, overwinningen die zowel vriend als vijand hem gezien zijn staat van dienst en vakkenis meer dan gunden.

Raf zelf zullen we na 26 oktober 2017 nooit meer op het hoogste nationale schavotje zien staan, maar de duiven van zijn meesterlijke hand vast en zeker wel.


Raf Den Haese (r) met helper Eric Hofman na de nationale zege vanuit Argenton in 2011

Reacties

Mijn oprechte deelneming aan de familie. R.I.P. Raf.

Wim Van Caester.

Beste familie,

Wij bieden jullie onze innige en oprechte deelneming aan bij het overlijden van Raf.
Wij zullen hem ons herinneren als een eerlijk en aangenaam iemand, altijd in voor een grap en als een gedreven duivenmelker.

Vanwege
Michel en Didier Desbuquois