Zoeken

Provincie Antwerpen maakt afspraken omtrent Nederlandse lossingen

Op een bijeenkomst in de KBDB gebouwen te Halle werden met het bestuur van de NPO duidelijke afspraken gemaakt omtrent het lossen van Nederlandse duiven in de provincie Antwerpen.

Brief aan de liefhebbers uit de provincie Antwerpen

Aan de liefhebbers Provincie Antwerpen.

Op donderdag 26 april hadden Fons Bruurs en ikzelf het genoegen om aanwezig te zijn op een bijeenkomst met het bestuur van NPO in het gebouw van KBDB.
Er werden verschillende en belangrijke punten besproken zoals het lossen van Nederlandse duiven in België. Zoals u weet is onze provincie heel gevoelig voor deze materie. Er zijn afspraken gemaakt dat slechts op woensdag, zaterdag en zondag Nederlandse lossingen in ons land mogen plaats vinden. Er mag zelf niet gelost worden zonder toestemming van een verantwoordelijke mandataris.
In Antwerpen, zoals u ook weet, zijn er veel wildlossingen die tot rampen kunnen leiden voor de duivenliefhebbers in onze provincie. Wij roepen dan ook op, indien je vrachtwagens opmerkt die duiven gaan lossen; om beelden te nemen, een foto te nemen van de nummerplaat en die door te geven aan de mandatarissen. Dan zullen wij die doorgeven aan de NPO die dan op hun beurt sanctie zullen nemen indien het om niet toegelaten lossingen zijn.

Bodengien Pascal
Voorzitter KBDB PE Antwerpen