Zoeken

Populaire Voorjaarsbeurs in Houten (NL) toonaangevend evenement voor de Europese duivensport

Op 3 en 4 maart 2018 gaan de deuren weer open voor de vele duizenden bezoekers die allen het startschot voor het nieuwe seizoen willen meemaken. Om mee te gaan met de trends en de laatste ontwikkelingen heeft een dergelijk evenement met 10.000 m² vloeroppervlak een aanzienlijke voorbereidingstijd, dat nu zijn voltooiing nadert. De organisatie meldt een groeiende interesse bij de eenhoksvluchten en bij sterk spelende liefhebbers.

Die laatste groep verkoopt hun eerste of soms al tweede ronde jongen. Exposanten die hun eerste ronde ter verkoop aanbieden koppelen meestal zo rondom de jaarwisseling en hebben de duiven in deze periode op eieren. Ook voor hen is er een aanzienlijke voorbereidingstijd om aan een dergelijk evenement deel te nemen.

De inschrijvingen voor Europa’s grootste evenement in het voorjaar zijn daarmee al weer enkele maanden in volle gang. Met nog een paar vrije plaatsen te gaan zit het complex van Expo Houten tot de nok toe vol. Voor deze 23e editie voorspelt de organisatie een groei van 10% van het aantal exposanten. Om al deze groei te kunnen bijbenen zijn er wat gangpaden ingekort en is het kleine terras in hal 1 opgeofferd. Zitplaats is er in ieder geval voldoende in Houten, want op de grote terrassen in hal 2 en 3 en in het sfeervolle restaurant kunnen zo een 700 bezoekers de benen strekken.

First full service event in the world

Vorig jaar heeft de organisatie wereldkundig gemaakt dat dit het eerste evenement ter wereld is waar aangekochte duiven door aanwezige exposanten getransporteerd kunnen worden naar het adres van de koper. De meeste duiven transporteurs zijn dan ook aanwezig tijdens de Voorjaarsbeurs om naar alle hoeken van Europa duiven te transporteren en zelfs wereldwijd per vliegtuig. De tendens is verleden jaar gezet, exposanten en bezoekers zullen de komende jaren zien dat meer en meer bezoekers per vliegtuig zullen afreizen naar Houten. Hiermee zal het grootste Voorjaarsevenement van Europa weer nieuwe doelgroepen aanspreken en zal het evenement nog meer een internationaal karakter krijgen.

Meer dan 250 exposanten is uniek in Europa

Om alles goed te zien in Houten is het ondoenlijk om over de beursvloer te racen. Mocht u een bezoek aan de Voorjaarsbeurs voorbereiden, plan dan voldoende tijd in. In meer dan 20 jaar heeft organisator Pieter Kos een beurs met naam & faam opgebouwd, het is juist deze uitstraling die elk jaar borg staat voor fijn duivenplezier, maar ook hernieuwde kennismaking met gelijkgestemden. Even binnenlopen en informatie op te pikken, dat is, zoals al aangehaald, de ultieme kans om als liefhebber het best mogelijke voor uw duiven te verkrijgen.

Potentiele bezoekers die een busreis organiseren of liefhebbers die kennissen per vliegtuig verwachten raden wij aan per e-mail contact op te nemen met de organisatie. Met hun jarenlange ervaring hebben zij tal van tips die men graag met u wil delen. Het email adres is: toonf lni.frps@pofr

De beursplattegrond 2018 met de imposante lijst van exposanten wordt begin februari vrijgegeven. Dan wordt u via deze website verder geïnformeerd. Noteer in ieder geval de datum van 3 & 4 maart alvast in uw agenda!

Meer informatie vindt u op www.proffsport.nl