Zoeken

PIPA steunt de strijd tegen het coronavirus uit Wuhan

Eind vorig jaar dook er een “mysterieuze” longziekte op in en rond Wuhan, in de provincie Hubei in China. Uit onderzoek bleek dat het om een tot dan toe onbekend coronavirus ging.

Op 11 januari viel de eerste dode. Ondertussen zijn 132 mensen overleden. Het aantal besmettingen is opgelopen tot meer dan 6.000. Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus op het Chinese vasteland is nu al groter dan die van de SARS-epidemie in het land in 2002-2003. SARS, tevens een coronavirus, besmette op datzelfde vasteland 5.327 mensen en kostte aan 349 mensen het leven.

Ondertussen wordt in Wuhan in allerijl een gigantisch ziekenhuis opgetrokken. De bouw moet plaats bieden aan 1.500 patiënten die met het coronavirus zijn besmet. Terwijl het coronavirus razendsnel om zich heen grijpt, heerst er een enorme solidariteit onder de Chinese bevolking, tevens in duivenmiddens. Zo zamelde de Chinese duivenfederatie eerder deze week reeds 3.533.917 RMB (465.000 EUR) in.

Wuhan ligt PIPA ook nauw aan het hart. In het verleden heeft PIPA reeds verscheidene bezoeken aan de stad gebracht, meest recent nog tijdens de China reis in november 2019. PIPA toont zich dan ook vastberaden de strijd tegen het coronavirus te steunen en besliste daarom 10% van de omzet van de “Jewels of the Sky Hyper Exclusive” veiling aan het Rode Kruis in China en de provincie Hubei te schenken.

De “Jewels of the Sky Hyper Exclusive” veiling loopt aanstaande zondag, 2 februari 2020, om 16:30 Belgische tijd.

We danken jullie alvast voor jullie steun!

Wuhan, be strong!