Zoeken

PIPA lanceert gloednieuw veilingplatform

De afgelopen twaalf maanden heeft PIPA hard gewerkt aan een splinternieuw veilingsysteem. Een aantrekkelijkere lay-out, een logischere navigatie en de mogelijkheid om voortaan op elke pagina een bod uit te brengen moeten voor een nog betere koopervaring zorgen. Te beginnen vanaf 4 september.

Gebruikerscomfort en klantenservice eerst

Stilstaan is achteruitgaan. Met dat devies in het achterhoofd besloot PIPA anderhalf jaar geleden om een nieuw veilingsysteem op poten te zetten. Het doel: aan onze verkopers en bieders een nog betere service leveren, zowel voor, tijdens als na het biedproces. Op 4 september is het eindelijk zo ver en gaat de eerste veiling in het nieuwe platform van start. Vanaf dan mag u zich verwachten aan onder meer:

  • een aantrekkelijkere presentatie van onze veilingen, of u nu een computer- of mobiele gebruiker bent
  • een visueel overzicht van de duiven in een veiling met onder meer duivenfoto's
  • een logischere navigatie met enkel nog een overzicht en onderliggende duifpagina's
  • een biedknop op elke veilingpagina, zowel op het overzicht als op de duif- en favorietenpagina
  • een 'volgknop' bij de geplande veilingen zodat u automatisch verwittigd wordt wanneer een door u gevolgde veiling start
  • de mogelijkheid om meerdere facturatie- en leveradressen toe te voegen

De twee allerbelangrijkste wijzigingen zijn misschien wel deze:

  • De verlenging van de eindtijd bij een laat bod wordt voortaan ingekort van 15 naar 5 minuten. Zo verloopt de biedstrijd sneller en loopt een veiling, in tegenstelling tot vroeger, normaal gezien niet meer urenlang uit.
  • De eindtijden van elke duif worden voortaan niet meer in Belgische tijd getoond worden, maar wel in overeenstemming zijn met uw locatie op basis van de door u ingestelde tijdzone. Een voorbeeld: De veiling van een duif loopt af om 16 uur Belgische tijd. Woont u in Engeland, dan heeft u als tijdzone London (Groot-Brittanië) ingesteld en ziet u als eindtijd niet 16, maar 15 uur (1 uur vroeger) staan. Woont u in New York, dan zal er als eindtijd 10 uur (6 uur vroeger) staan als u als tijdzone New York ingesteld heeft.

Kortom, een zorgvuldig uitgewerkt systeem dat uw biedcomfort op alle vlakken nog meer dan voordien moet verhogen.

Veel inzichten na zes jaar

Het nieuwe veilingplatform komt er zes jaar na de introductie van het vorige systeem. Zes jaar waarin we veel mogelijke verbeterpunten tegengekomen zijn om onze leveranciers en kopers nog beter van dienst te kunnen zijn. Na een diepgaande analyse, gedetailleerde ontwikkeling en grondige tussentijdse evaluatie zijn we er dan ook van overtuigd dat iedereen met het nieuwe veilingplatform een nog betere koopervaring tegemoet zal gaan.