Zoeken

Overlijden Mike Cooney - mededeling aangekochte duiven

Op 5 januari 2017 overleed Mike Cooney (34) in Thailand. Hij had grootse plannen in de duivensport en wou in het Verenigd Koninkrijk en Thailand een kweekstation oprichten. Daarom kocht hij in de loop van november 2016 duiven in verschillende PIPA-veilingen. Die duiven zouden als kwekers voor zijn kweekstation fungeren.

Omwille van het tragische overlijden heeft PIPA in overleg met de verkopende liefhebbers beslist om de duiven die Mike Cooney aangekocht heeft bij PIPA, en waar al een groot deel van betaald was, opnieuw te veilen de komende weken. Het reeds betaalde bedrag wordt teruggestort naar de erfgenamen. De duiven werden aangekocht onder de biednamen PL888, Cooney Gang Syndicate en Betfair.

Een eerste deel van die duiven zijn die van Christian van de Wetering, waar Mike Cooney 32 van de 34 duiven kocht in veiling. Die 32 duiven worden opnieuw geveild van 30 januari tot maandag 13 februari.

Een tweede deel van de duiven zijn die van Mark Kitchenbrand, waar Mike Cooney 25 van de 33 duiven kocht in veiling. Die 25 duiven worden opnieuw geveild vanaf 5 maart tot en met zondag 19 maart.

Enkele aparte duiven van John Crehan, Hardy Kruger & Freialdenhofen worden in de March Auction verkocht, eind maart 2017. Een exacte datum volgt later.


Mike Cooney met Christian van de Wetering