Zoeken

Ontdek de twee gouden basisstammen van Guy Van Der Auwera

Met drie (inter)provinciale overwinningen behoort Guy Van Der Auwera tot de absolute uitblinkers van 2017. Die topprestaties, en ook die van de voltallige vliegploeg, zijn grotendeels toe te schrijven aan twee gouden stammen in Wuustwezel: de nalatenschap van topvererver Kaasboer enerzijds, en de Charlie's Angels-lijn anderzijds.

Kaasboer-dynastie

Over de fameuze Kaasboer, de doffer van Jozef Goovaerts die later ook Gaston van de Wouwer naar het sterrendom bracht met zijn fameuze nakweek, is alles reeds gezegd en geschreven. Dit jaar lag hij in Wuustwezel onder meer mee aan de basis van de 1e en 2e Interprovinciaal Vierzon. Twee kopprijzen die aan het lange referentielijstje van de Kaasboer kunnen worden toegevoegd. Bekijk hier de stamopbouw van de Kaasboer-nalatenschap bij Guy.

Charlie's Angels (Rudi Desaer x Rik Cools)

De tweede lijn die dit jaar zijn stempel drukte op de resultaten is die van Charlie's Angels. Het gaat om drie duivinnen, elk vernoemd naar een van de actrices uit de gelijknamige film, die hetzelfde ouderpaar delen en al een mooi palmares kunnen voorleggen. Die ouders zijn Young Antonio (Rudi Desaer) x Beauty Cools (Rik Cools), twee nazaten uit de lijn van Kleinen, de vroegere stamkweker bij Gaby Vandenabeele. Young Antonio is een halfbroer van New Jens Junior (6e Nat. Asduif KBDB 2016) en zoon van Antonio (1e Nat. Souillac), op zijn beurt een volle broer van New Tours (1e Nat. Cahors) en halfbroer van Close (4e Nat. Tulle). Beauty Cools is langs vaderszijde een kleinkind van de Schone Bliksem van Rik Cools. Moeder is Koosje (BE10-3020304), 3e Prov. Asduif met onder meer een 1e Prov. Châteauroux en 4e Nat. Argenton won. Neem de volledige stamopbouw van de Charlie's Angels hier door.