Zoeken

Nieuwe veilingen: Youri Deblanc, Kurt & Raf Platteeuw, Ben de Keijzer, Rik Cools, WD van Tuil, April auction, Samuel Mbiza, Eddy van der Pijl, Olivier Carlier, Mike Ganus, Alfons Klaas & Marc de Cock

Op maandag 15/04/2019 om 17u starten deze nieuwe veilingen: Youri Deblanc (BE), Kurt & Raf Platteeuw (BE), Ben de Keijzer (NL), Rik Cools (BE), WD van Tuil (NL), April auction, Samuel Mbiza (SA), Eddy van der Pijl (NL), Olivier Carlier (BE), Mike Ganus (USA), Alfons Klaas (DE) & Marc de Cock (BE).

Youri Deblanc (BE)
Jongen van de beste vliegers en kwekers

Het Belgische opkomend talent Youri Deblanc maakte de afgelopen jaren met zijn Julien-dynastie furore op de Nationale en Internationale concoursen. Julien (Vermander x Lippens) was een begenadigd vlieger met 7e Nat Irun, 51e Nat Pau en 80e Nat Chateauroux, om daarna van goudwaarde in de kweek te worden! Als kruisingsmateriaal kwamen duiven van Pipa Elite Center; kinderen van Porsche 911, Boxter, Porsche Cayenne, etc. In deze veiling biedt Youri 4 zeer streng geselecteerde late jonge duiven 2018 aan uit de huidige steunpilaren van het hok zoals Crack Julien, 6e Nat. Montauban en 51e-60e Nat. Zone … Young Julien, 8e Nat. Brive … Zoon Crack Julien, 2x 1e prijs en 3e Nat. Brive 2016 … en Princess Julien, 3x 1e prijs en 3e Int. dv. St. Vincent 2017 … uit al deze topkinderen van stamvader Julien gekoppeld aan het beste van Pipa Elite Center komen duiven in veiling!

Kurt & Raf Platteeuw (BE)
Jongen uit de beste kwekers

En weer stond de naam Platteeuw in het middelpunt van de Belgische duivensport! Met het winnen van de 1e en 2e Nationaal Tulle jaarlingen bekroonden Kurt en Raf een seizoen waarin ze bestaande records gebroken hebben, door het winnen van 124 x top 100 nationaal , en hun 4de nationale overwinning behaald hebben. Eerder was er al nationaal goud vanuit Gueret, Argenton, Chateauroux en nu dus Tulle. Kurt is nu gekend als Mister All Round, 7 duiven in de top 9 KBDB nationale asduiven All Round, in totaal 10 nationale asduiven in 1 jaar.(top 10 ) Deze prestatie is nog nooit gebeurd en zal mogelijk nooit meer gebeuren. Het succes is te danken aan het revolutionair systeem van spelen, met gans het hok topduiven 5700 km in 10 wedstrijden in een periode van 12 weken. In de jaargang 2018 wisten de mannen ook de 1e en 2e beste jaarse duif op alle Belgische eendaagse fondvluchten van de PIPA Ranking in de gelederen hebben. PIPA vroeg de veelwinnaars een selectie jonge duiven van hun beste kwekers in veiling te brengen en daarmee komt hier een zeer waardevolle groep duiven onder de digitale hamer. De focus in deze veiling legt zich vooral op de lijn rond Canniball, 1e Nat. Asduif snelheid KBDB oude in 2017 bij Rony Calus. Deze lijn zit intussen sterk verweven in de stam van Kurt & Raf Platteeuw en een aanzienlijk deel van de recente topresultaten zijn te danken aan deze lijn, inclusief 3 van hun 10 KBDB nationale asduiven .

Ben de Keijzer (NL)
Jonge Supercrack collectie

Het erfgoed dat Ludo Claessens achterliet in de Internationale duivensport is immens. Na de totaalverkoop op PIPA begin 2009, bleken zijn duiven goud waard voor hen die er in durfden te investeren … De Nederlandse topliefhebber Ben De Keijzer koestert een fantastische collectie, waarbij de naam Ludo Claessens een vooraanstaande positie inneemt. Ben biedt in deze veiling grotendeels (inteelt) kleinkinderen van de beroemde Jonge Supercrack aan, met zijn 110.000 EURO ooit de duurste duif ter wereld. In China is men de voorbije 10 jaar enorm gelukt met afstammelingen van deze superkweker.

Rik Cools (BE)
Jongen uit de beste kwekers

Kweker en leverancier van toptalent; dat predikaat draagt Rik Cools met verve al voor vele jaren. Op eigen kolonie worden provinciale en Nationale hoogtepunten afgeleverd, maar zeker zoveel bekendheid geniet Rik doordat vele hokken voortreffelijk lukten met duiven van het fenomeen Rik Cools. Topprestaties waarin met name een hoofdrol is weggelegd voor nazaten van gouden stammoeder Marieke. In deze topveiling komen jonge duiven 2018 uit alle beste kwekers te koop met een zeer hoog Marieke gehalte… maar ook inteelt naar de fameuze Schone Bliksem, lijn van de super Pou Pou, Lady Messi lijnen, die van 1e prov. asduiven Bolleke en Florence, van de 2x 1e prov. winnaar Amigo Debacker, etc., etc.

W.D. Van Tuil (NL)
Totale verkoop


Met het overlijden van Wim Van Tuil verloor de duivensport een kleurrijk persoon. Wim was jaar in jaar uit de te kloppen man in afdeling 7 en in 2018 werd met de 1e-1e-2e-3e NPO nog maar eens onderstreept dat de klasse die op de hokken vertoeft van ongekende kwaliteit is. Door het winnen van o.a. 4 auto’s in de duivensport werd Wim regelmatig tot ‘Autospecialist van Nederland’ bestempeld. Tot aan Nationale titels vielen de topspeler ten deel. PIPA werd gevraagd de duiven van Wim te verkopen waarmee het erfgoed van één van de grootste alltime kampioenen van Midden-Nederland onder de hamer komt.

April auction

Waar de ene deur wordt gesloten gaat de andere weer open … zo veel wordt merkbaar in deze veiling op PIPA. Helaas wordt het vertrouwen van PIPA richting kopers wel eens beschaamd, met name door bieders die hun hand wellicht overspelen en niet thuis geven als hun aankoop dient te worden afgerekend. Duiven die daardoor niet van eigenaar wisselen, worden in deze ‘niet betalers veiling’ nogmaals aangeboden.

Samuel Mbiza (SA)
Moeder Prince Rudy + Gabriella & kinderen Golden Prince

Met de record-brekende aankoop van Golden Prince van Gino Clicque beheerste Samuel Mbiza lange tijd de internationale krantenkoppen. Samuel Mbiza kocht Golden Prince als duurste duif ooit ter wereld, op dat moment, voor maar liefst 360.000 Euro. Inmiddels is de Golden Prince eind 2018 van eigenaar veranderd en heeft PIPA Elite Center deze van Samuel overgekocht. Ten gevolge van deze transfer komen de 2 vaste duivinnen die voor Samuel bij Golden Prince zaten, in deze veiling, samen met een prachtig groepje jongen 2018 direct van Golden Prince zelf, gekoppeld aan de 2 bovenstaande duivinnen. Golden Prince nazaten wonnen de afgelopen jaren o.a. 2x 1e Nationale asduif KBDB voor Gino Clicque en is op weg om een stamkweker te worden waar nog jaren zal over gepraat worden.

Eddy van der Pijl (IT)
Beste vliegers inclusief 2 Olympiade duiven 2019


In een geweldige veiling biedt Eddy Van Der Pijl zijn beste bewezen vliegduiven aan, stuk voor stuk topvliegers uit topkwekers, alleen maar supers van Nationaal topniveau! Duiven met hun orgine bij Nederlandse en Belgische tophokken zoals de wereldrassen Gaby Vandenabeele, Gerard Koopman, Dirk Van Dyck, Willem De Bruijn en Embregts-Theunis! Met niet te vergeten een flinke dosis van wellicht Nederlands beste kweekdoffer Super Rossi, die het hok Van Der Pijl een enorme boost gaven! De veiling puilt uit van de kwaliteit met maar liefst 2 Olympiade duiven en Nationale asduiven! Een buitenkansje met Zuid-Europees temperament!

Olivier Carlier (BE)
Topkweker en speciale jongen

Zoals zoveel liefhebbers, kende Olivier Carlier zijn grote doorbraak met de hulp van Geerinckx-duiven. Samen met zijn goede vriend Adrien Mirabelle investeerde hij in verschillende jongen van de meest iconische duiven uit Wommelgem. Denk aan Gladiator, Wittekop Sylvester, Wittekop Gladiator of Luc. Vanaf dat moment begon het team echt te renderen, en behaalde hij heel wat knappe prestaties, met onder meer enkele topprijzen in nationale vluchten. De beste duiven van het huidige team worden nu geveild bij PIPA, met onder meer Benny (1e Pithiviers Interprov. 2.754 d., 3x top 48 nationaal zone en een topkweker), zijn volle broer Bart (1e Villemandeur Interprov. 1.837 d. en een topkweker), maar ook Olympic Patron (4e Belgische Olympiadeduif Cat. G Brussel 2017 en 1ste Asduif Gouden Veer 2016), enzovoort.
Maar de grote ster in deze veiling is zonder twijfel Kleine Luc (zoon van het kweekpaar Luc x Nationaal Treasure - Geerinckx), een uitstekende kweekdoffer, en de vader en grootvader van heel wat vliegduiven die al geschitterd hebben, ook in one loft races.

Mike Ganus (USA)
Sun city special


Een der grootste namen van de Internationale duivensport is zonder meer Mike Ganus. Het laatste decennium maakte Mike het zijn doel om te oogsten op de meest prestigieuze eenhoksraces waarvan met name de Million Dollar race, Victoria Falls Classic en Golden Algarve Derby – stuk voor stuk loodzware races. Mike vormde daarvoor de meest aansprekende kweekploeg ooit met in de gelederen een grote delegatie Million Dollar winnaars en asduiven – die er uiteindelijk toe leidden dat Mike zelf in 2016 de Million Dollar race ging winnen en in 2017 de Victoria Falls Classic domineerde … dé topkweker op de hokken is Sun City, vader van 2 verschillende Million Dollar Race winnaars de voorbije 8 jaar, té uniek om toeval te zijn. Alles in deze veiling draait rond deze Sun City.

Alfons & Helmut Klaas (DE)
Jongen uit de beste kwekers


De status van de Klaas-duif in de Internationale duivensport is fantastisch. Op vele One Loft Races over heel de wereld tonen de duiven van Alfons jaar na jaar van ongekend hoog niveau te zijn. De 1e asduif op de Victoria Falls World Challenge Pigeon Race 2018 is een nieuwe parel aan de kroon. De nieuwe superkweekster lijkt Purdey te worden, zij was 3e in de finale in de Million Dollar Race enkele jaren terug en is op korte tijd uitgegroeid tot een topkweekster. Uit de beste One Loft Race kwekers wordt nu een mooie selectie duiven aangeboden … Internationale top klasse onder hamer op PIPA.

Marc de Cock (BE)
Jonge duiven uit de beste kwekers en vliegers

De erfkracht van Marc De Cocks kampioenenkolonie is fenomenaal. De lijst van duiven met Nationale zeges of zij die Nationale titels op het conto hebben met De Cock genen door de aderen, groeit ieder jaar … en heeft inmiddels imposante vormen aangenomen. Nieuw fenomeen van het Belgische luchtruim is de supervlieger Rockefeller, 1e Nationale asduif Allround 2018 en als bezitter van de gouden LDHA AB DRD4 CTCC genen combinatie lijkt voor deze topster ook een gouden kweektoekomst weggelegd. Hij stamt dan ook uit een familie van Nationale winnaars en asduiven. In deze veiling van Marc De Cock kinderen uit Rockefeller en uit zijn vader … maar ook uit 3e Nat. asduif KBDB Johan 275 (tevens topkweker) en uit broer Johan 275 … inteelt naar de Superkweker 801 Aelbrecht … een veiling van uitzonderlijke klasse dus!